Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
004 Ц от 16.01.12 р..doc
Скачиваний:
85
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
523.26 Кб
Скачать

5.3.4 Огороджуючі і захисні споруди та пристрої

5.3.4.1 Необхідність огородження окремих потенційно небезпечних місць у межах населених пунктів визначається проектом.

5.3.4.2 Огородження в місцях організованого руху пішоходів повинні мати проходи.

У плановому порядку пішохідні переходи в одному рівні з коліями повинні замінятися пішохідними тунелями та пішохідними мостами .

5.3.4.3 Розташування і конструкція споруд, що огороджують колію, визначаються проектом, який затверджується в установленому порядку.

5.3.4.4 Порядок утримання захисних і огороджуючих споруд встановлюється начальником залізниці. Комісійні огляди цих споруд проводяться щоквартально.

5.4 Переїзди

5.4.1 Порядок улаштування, обслуговування та утримання залізничних переїздів, що експлуатуються на залізницях України визначаються інструкцією ЦП-0174.

5.4.2 На лініях з прискореним рухом перетини залізничних колій з автомобільними дорогами повинні відповідати вимогам відповідно пунктів 12.4 та 12.5 ДБН В.2.3-19 для нового будівництва та реконструкції, існуючі переїзди при швидкостях більше 120 км/год обов’язково повинні бути пе­реведені в розряд із черговим працівником. При швидкостях більше 120 км/год черговий по переїзду або працівник, що виконує його обов'язки пови­нен припинити рух через переїзд транспортних засобів і закрити переїзд на горизонтально-поворотні шлагбауми, що повністю перекривають проїжджу частину та замкнути їх на навісний замок за 5 хвилин до проходження прискореного пасажирського поїзда.

5.4.3 Переїзди, що не обслуговуються черговим працівником повинні бути обладнані пристроями контролю справного стану (в тому числі акумуляторної батареї та цілісності ниток ламп переїзних світлофорів) у чергового по станції або поїзного диспетчера.

5.4.4 Пропускання через залізничний переїзд великогабаритних і великоваго­вих транспортних засобів з вантажем або без вантажу, тихохідних машин і ав­топоїздів менше ніж за годину до прямування прискореного поїзда забороняється.

Прогін худоби повинен бути припинений не менше, ніж за 20 хвилин до прямування пасажирського поїзда.

5.4.5 Замість залізничних переїздів першої категорії, які розташовані на перехрещеннях високошвидкісних залізничних колій з інтенсивністю руху понад 16 поїздів на добу (сумарно у двох напрямках) та автомобільних доріг з інтенсивністю понад 7000 автомобілів на добу (сумарно у двох напрямках) або понад 100 поїздів і 3000 автомобілів (відповідно), необхідно влаштовувати транспортні розв'язки в різних рівнях.

5.4.6 При підготовці дільниць залізниць для організації прискореного руху пасажирсь­ких поїздів закриття діючих малодіяльних залізничних переїздів (постійне або тимчасове), крім закриття на ремонт, виконують за наказом начальника залізниці на підставі акта їхнього обстеження та висновків комісії, призначеної розпорядженням начальника залізниці, в складі представників організацій, зазначених у пункті 2.9 інструкції ЦП- 0174, й органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування.

5.4.7 Підходи до залізничного переїзду повинні бути обладнані щитами з інформаційно-попереджувальними написами про потенційну небезпеку від порушень Правил дорожнього руху, наприклад: «Увага! Небезпечно! Швидкість поїз­да більше 140 км/год».

5.4.8 На станціях з рухом прискорених пасажирських поїздів, по маршруту слідування яких знаходяться технологічні переїзди, для працівників станції пови­нна бути розроблена місцева інструкція з експлуатації технологічних переїздів.

5.4.9 Перед настилами залізничних та технологічних переїздів, пішохідними доріжками між рейками необхідно встановлювати відбійні бруси.

5.4.10 Під час пропускання прискореного пасажирського поїзда черговий по переїзду повинен знаходитись на веранді будівлі переїзного поста.