Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
004 Ц от 16.01.12 р..doc
Скачиваний:
85
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
523.26 Кб
Скачать

9 Будівлі і службово технічніспоруди.

Проектування, будівництво та експлуатація будівель і споруд залізничного транспорту здійснюється відповідно до ВБН В 2.3-1.

При цьому, також необхідно враховувати вимоги до вищезазначених будівель і споруд, які викладені у ДБН В.2.3-19, ЦП-0122 та ЦЗП-6/43.

10 Вимоги безпеки та охорони навколишнього природного середовища

10.1 Порядок огородження місць робіт та забезпечення безпеки працівників

10.1.1 Огородження місць перешкод для руху поїздів і місць виконання робіт на перегонах і станціях виконується згідно з порядком, встановленим Інструкцією з сигналізації на залізницях України, Інструкцією з забезпечення безпеки руху поїздів при виконанні колійних робіт та Інструкцією із забезпечення безпеки руху поїздів при виконанні робіт на контактній мережі зі знімної вишки.

Розпочинати виконання планових робіт, що вимагають огородження сигналами зупинки чи зменшення швидкості, якщо до проходу прискореного поїзда залишилось менше 1 години, забороняється.

10.1.2 Усі роботи на колії, по якій здійснюватиметься пропуск прискореного поїзду, а також суміжних коліях, на спорудах і пристроях, у тому числі їх огляди і перевірки, повинні бути припинені не менше ніж за 10 хвилин до проходу прискореного пасажирського поїзда. Колія, споруди і пристрої повинні бути приведені до стану, який забезпечує безпечний пропуск поїзда, матеріали і інструмент прибрані. Всі працівники повинні відійти на відстань і не менше ніж 5 м від крайньої рейки не пізніше ніж за 10 хвилин до проходу прискореного поїзда.

10.1.3 Начальники дільниць, старші шляхові майстри, шляхові майстри, бригадири колії, електромеханіки й електромонтери електропостачання, СЦБ та зв'язку, чергові по переїздах та інші працівники повинні мати при собі годинники та виписку з розкладу руху прискорених поїздів.

Перед початком робіт керівники робіт повинні уточнити час проходу прискореного пасажирського поїзда у чергового по станції або у поїзного диспетчера.

При зміни графіка руху прискорених поїздів поїзний диспетчер зобов'язаний довести до відома всіх чергових по станціях ділянки, які в свою чергу повідомляють чергових по переїздах про наближення поїзду (при диспетчерській централізації – особисто).

10.1.4 При виконанні робіт на колії для пропуску прискореного поїзду, який прямує по суміжній колії керівник робіт зобов'язаний забезпечити припинення виконання всіх робіт та виведення всіх працівників (окрім тих, що знаходяться в кабінах управління) на відстань не менше 5 метрів від крайньої рейки за 10 хвилин до очікуваного проходу поїзду.

10.1.5 Машиністи колійних машин за 10 хвилин до проходу прискореного пасажирського поїзда повинні привести робочі органи машин з боку сусідньої колії в габаритне положення, вжити необхідних заходів щодо безпечного проходу цього поїзда. При проході поїзда вони повинні знаходитись у кабінах управління машин.

10.1.6 Вимоги пунктів 6.4 та 6.5 цієї інструкції застосовувати тільки у випадку, коли не проводиться обмеження швидкості для пропуску поїзда по сусідній колії. Якщо обмежується швидкість відповідно до вимог розділу 2 ЦП–0067 необхідно застосовувати вимоги цієї (ЦП-0067) інструкції.