Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
004 Ц от 16.01.12 р..doc
Скачиваний:
85
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
523.26 Кб
Скачать

5.7 Автоматика, телемеханіка та зв'язок

5.7.1 До впровадження прискореного руху повинні бути виконані роботи щодо:

  • перенесення на нові ординати та уведення в дію сигнальних установок на перегонах, відповідно до розроблених проектів;

  • приведення довжин дільниць наближення до залізничних переїздів у відповідність до максимальної швидкості руху;

  • подовження коротких рейкових кіл на станціях відповідно до запланованих швидкостей руху для виключення збоїв автоматичної локомотивної сигналізації;

  • модернізації пристроїв СЦБ на запланованих станціях та перегонах;

  • забезпечення всіх залізничних переїздів поїзним радіозв’язком з машиністами швидкісних поїздів та прямим телефонним зв’язком з черговими по станції, що обмежують перегін, а на ділянках з диспетчерською централізацією – з поїзним диспетчером. Поїзний радіозв’язок повинен забезпечувати надійний двосторонній зв'язок машиністів швидкісних поїздів з обома черговими по станціях, що обмежують перегін.

5.7.2 Перегони і станції, розташовані на ділянках залізниць, на яких обертаються прискорені пасажирські поїзди зі швидкістю 140 - 160 км/год повинні бути обладнані автоматичним блокуванням, пристроями диспетчерського контролю, автоматичною локомотивною сигналізацією безперервного типу (АЛС), електричною централізацією стрілок і сигналів, засобами автоматичного контролю технічного стану рухомого складу під час руху поїзда з видами зв'язку і радіозв'язку відповідно до вимог ПТЕ залізниць України. Відстань між сусідніми лінійними пунктами автоматичного контролю рухомого складу не повинна перевищувати 35 км.

5.7.3 У пристроях електричної централізації розмикання поїзного маршруту при його відміні черговим по станції повинне здійснюватися з витримкою часу не менше 3 хвилин при зайнятій передмаршрутній ділянці, яка має бути не менше довжини гальмової путі при максимально реалізованій швидкості. Передмаршрутна ділянка може складатися з декількох рейкових кіл або блок-ділянок.

5.7.4 На ділянках, обладнаних автоблокуванням з тризначною чи чотиризначною сигналізацією та АЛС, рух пасажирських поїздів зі швидкістю 140 - 160 км/год повинен здійснюватися по сигналах колійних і локомотивних світлофорів з можливістю зупинки перед колійним світлофором із забороняючим показанням при застосуванні службового гальмування після зміни зеленого вогню локомотивного світлофора на жовтий. При цьому рух із швидкістю більше 120 км/год здійснюється виключно при зеленому вогні локомотивного світлофора.

5.7.5 На лініях, обладнаних автоблокуванням з тризначною сигналізацією, відстань між суміжними світлофорами має бути не меншою ніж гальмівний шлях, що визначається для даного місця за повного службового гальмування та максимальної швидкості, що реалізується, але не більша як 120 км/год. для пасажирських поїздів і 80 км/год. – для вантажних поїздів і, крім того, має бути меншою ніж гальмівний шлях за екстремального гальмування з урахуванням відстані, яку проходить поїзд за час, необхідний для пристроїв автоматичної локомотивної сигналізації й автостопу на гальмову систему поїзда. При цьому на ділянках, де видимість сигналів менша 400 м, а також на заново обладнаних лініях з автоблокуванням, зазначена відстань, крім того, має бути не меншою 1000 м.

5.7.6 Електричні рейкові кола на перегонах і станціях по маршрутах руху поїздів зі швидкістю більше 140 км/год повинні бути обладнані основними та дублюючими стиковими рейковими з'єднувачами.

5.7.7 Відгалуження стрілочних ділянок головних колій (за винятком спарених стрілок з'їздів) обладнуються додатковими колійними реле та дублюючими стиковими рейковими з'єднувачами.

5.7.8 Справність дії колійних пристроїв автоматичної локомотивної сигналізації, поїзного радіозв'язку та засобів автоматичного контролю технічного стану рухомого складу під час руху поїзда повинна перевірятися вагоном-лабораторією не рідше одного разу на квартал.

5.7.9 Зовнішня перевірка стану електроприводів і стрілочних гарнітур на стрілках, що задіяні в маршрутах приймання і відправлення пасажирських поїздів зі швидкістю 140 - 160 км/год, повинна виконуватися два рази на тиждень.

5.7.10 Всі дільниці прискореного руху залізниць України повинні бути облаштовані засобами автоматичного контролю технічного стану ходових частин рухомого складу.

5.7.11 Пристрої СЦБ, зв’язку, прилади автоматичного контролю стану рухомого складу повинні бути забезпечені надійним електропостачанням як споживачі особливої групи 1 категорії.