Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
роб_прогр_ЕПА_2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
213.5 Кб
Скачать

1.2. Завдання вивчення дисципліни

Згідно з освітньо-кваліфікаційної характеристики бакалавра за напрямом 6.050202 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», спеціаліст в даній галузі повинен знати принципи побудови, проектування та обслуговування електронних пристроїв автоматики.

В результаті вивчення дисципліни студент повинен:

Знати: класифікацію сучасних мікропроцесорів та мікроконтролерів, функціональне призначення, елементну базу і архітектуру сучасних пристроїв автоматики; мови програмування мікроконтролерів низького рівня; основні програмні та технічні засоби автоматизації; засоби програмування та тестування мікропроцесорних систем керування і контролю; принципи й засоби з’єднання цифрових систем з первинними перетворювачами та виконавчими пристроями; принципи й засоби побудови локальних мереж на базі мікроконтролерів.

Вміти: аналізувати структуру та роботу цифрових систем керування і контролю; будувати системи на рівні структурних та принципових схем, які дозволяють виконувати задачі керування і контролю зовнішніх об’єктів, використовуючи існуючу номенклатуру мікроконтролерів та комп’ютерні технології; створювати програми для цифрових систем, що вирішують задачі керування і контролю в реальному масштабі часу та тестувати їх; застосувати комп’ютерні технології для розрахунку та макетування (моделювання) окремих вузлів електронних схем автоматики з експериментальною перевіркою ефективності їх функціонування; визначити характеристики надійності та живучості схем електронних пристроїв автоматики.

Мати уявлення про використання сучасних електронних пристроїв автоматики на залізничному транспорті в Україні та за кордоном; про існуючу номенклатуру мікроконтролерів, їх основні характеристики та можливості; про використання сучасних датчиків при побудові цифрових систем контролю та управління на залізничному транспорті; про етапи проектування мікропроцесорних систем керування та контролю та тестування прикладного програмного забезпечення мікроконтролерів; про область використання мікропроцесорних систем керування та контролю.

1.3. Критерії та засоби діагностики успішності навчання

Критерієм успішності є отримання позитивної оцінки при складанні двох поточних контролів по матеріалам практичних занять.

Засобами діагностики успішності навчання являються комплекти запитань до практичних занять та розділів програми, які не викладаються на лекціях.

1.4. Зв’язки між дисциплінами

1. Комп‘ютерні технології – розділи: «Побудова обчислювальної техніки», «Основи програмування та алгоритмічних мов».

2. Електротехніка i електромеханіка – розділи: «Лінійні електричні кола», «Магнітні кола».

3. Електроніка і мікропроцесорна техніка – розділи: «Імпульсна техніка», «Інтегральні мікросхеми», «Аналого-цифрові та цифро-аналогові перетворювачі», «Типова структура мікропроцесорних пристроїв та систем», «Організація пам’яті в мікропроцесорних системах», «Архітектура мікропроцесора 8086 та мікропроцесорного комплекту», «Програмування на асемблері».

4. Технічні засоби автоматизації – розділи: «Логічні елементи та тригери», «Мінімізація логічних функцій».