Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка IN4 з Геодезії.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
505.34 Кб
Скачать

3.10 Дані правовстановлювального документу, що посвідчує право власності, право постійного користування, право оренди земельної ділянки (дескриптор ga)

Для державних актів, виданих та зареєстрованих після набрання чинності Земельного Кодексу України з 01 січня 2002 р. необхідно використовувати тільки коди В та К.

Для державних актів, виданих та зареєстрованих до набрання чинності Земельного Кодексу України з 01 січня 2002 р. необхідно використовувати коди, що відповідають назвам бланків відповідних державних актів.

Якщо неможливо навести повну інформацію структурних полів дескриптору GA то уноситься лише код типу правовстановлювального документу. Наприклад, GA="В,-,-,-,-,-,-,-",,

3.11 Дані про право власності, право обмеженного користування чужою земельною ділянкою (дескриптор lm)

Дані земельних сервітутів уносяться згідно довідки районного (міського) відділу земельних ресурсів Держкомзему України або рішення органу місцевого самоврядування про надання земельної ділянки в оренду, що прикладаються до відповідної технічної документації або реєстраційної справи. Якщо на земельній ділянці існує декілька сервітут, необхідно надавати коди в один рядок через роздільник. До початку Держкомземом України державної реєстрації сервітутів дані полів, що стосуються державної реєстрації не уносити, а всі сервітути вважати постійними, наприклад, LM=”2|7,П,-,-,-,-,-,-”,.

3.12 Дані про обмеження прав власності на землю та використання земельної ділянки (дескриптор ls)

Дані про обмеження прав власності на землю та використання земельної ділянки уносяться згідно довідки районного (міського) відділу земельних ресурсів Держкомзему України про наявність обмежень (обтяжень) або рішення органу місцевого самоврядування про надання земельної ділянки в оренду, що прикладаються до відповідної технічної документації або реєстраційної справи. Якщо на земельній ділянці існує декілька обмежень (обтяжень), необхідно надавати коди в один рядок через розділитель. До початку Держкомземом України державної реєстрації обмежень (обтяжень) дані полів, що стосуються державної реєстрації не уносити, а підставою встановлення обмежень (обтяжень) вважати постійними статтю 110 Земельного Кодексу України (за законом), наприклад, LS=”1.1|1.4,З|ст. 110 ЗКУ,-,-,-,-,-”,.

3.13 Дані договору оренди земельної ділянки (дескриптор le)

Дані договору оренди земельної ділянки повинні бути унесені до блоку “Ділянка” або блоку “Угіддя”, в залежності від наявності метричних даних площі земельної ділянки, що орендується.

Дані договору оренди земельної ділянки уносяться в блоці “Ділянка”, якщо за договором в оренду надається вся площа земельної ділянки або в оренду надається частина земельної ділянки під спорудою, без виділення в натурі прибудинкової території. В цьому випадку необхідно визначити частку або відсоток орендованої площі споруди від загальної площі земельної ділянки, на якій розташована споруда. Наприклад, якщо орендується 50 м2 під кафе на земельній ділянці загальною площею 537м2, тоді відсоток від загальної площі: 50м2/537м2*100%=9.31%. Тоді дані договору оренди, що уносяться до полів дескриптора LE:

LE=”05419330,06.02.2002,А/2-215, 9.31%,381.74”.

Дані договору оренди земельної ділянки уносяться в блоці “Угіддя”, якщо за договором в оренду надається частина земельної ділянки з виділенням в натурі частки під оренду. В цьому випадку надаються реальні метричні дані орендованої частки земельної ділянки в блоці “Угіддя”, що відповідають площі або частці(відсотку) від загальної площі земельної ділянки, вказаної в договорі оренди земельної ділянки.

Тоді при унесенні даних договору оренди до полів дескриптора LE дані поля частки земельної ділянки, що орендується, можуть не надаватися: LE=”05419330,06.02.2002,А/2-215, -,381.74”.