Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка курсові Податкова система.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
194.05 Кб
Скачать

19

Міністерство аграрної політики та продовольства України

Житомирський національний агроекологічний університет

Кафедра фінансів і аудиту

Методичні вказівки

По написанню курсових робіт

З предмету «Податкова система»

студентами за напрямом

7.050104 „Фінанси і кредит”

Житомир 2012

Методичні вказівки розробили:

професор Дема Дмитро Іванович,

асистент кафедри Мартинюк Галина Петрівна

Методичні рекомендації схвалено і рекомендовано до друку вченою радою економічного факультету від «___» ____________ 2012 р., протокол № __.

Рецензенти:

ВСТУП

Курсова робота є підсумковим показником рівня підготовки студентів за напрямом «Фінанси та кредит» з вивчення предмету «Податкова система». Вона повинна відображати здібності та можливості студента як особистості і майбутнього фахівця, його здатність до органічного поєднання науково-теоретичних фінансово - економічних знань з практичною діяльністю студентів в обрахунку та сплаті податків.

Курсова робота - це самостійно виконана наукова робота, яка містить дослідження з актуальних проблем оподаткування. Курсоваа робота повинна носити науково-практичний, інноваційний характер, відображаючи сферу наукових або ділових інтересів, які майбутній фахівець зможе реалізувати у своїй наступній професійній діяльності. Написання курсової роботи ставить за мету:

- поглиблення і розширення теоретичних знань студентів, закріплення практичних навичок та вмінь, а також практичне їх застосування при вирішенні конкретних господарських ситуацій із сплати податків,зборів, ренти, внесків та мита;

- розвиток пошуку сучасних наукових методик і концепцій у фінансово - податковій науці і можливостей самостійно їх застосовувати при розв'язанні прикладних завдань;

- здобуття і поглиблення навичок роботи з різними інформаційними джерелами, законодавчо-нормативними документами,інструкціями та ПКУ;

- оволодіння методикою і прийомами сучасних економічних досліджень в галузі оподаткування;

- закріплення навичок оформлення результатів наукового дослідження згідно чинних державних норм України.

Дані методичні рекомендації підготовлені з метою надання допомоги студентам в процесі написання курсових робіт для студентів за напрямом підготовки „Фінанси та кредит”. Зміст методичних рекомендацій охоплює:

порядок організації роботи студента у процесі підготовки та написання курсової роботи;

вказівки щодо структури і змісту курсової робіти;

вимоги до оформлення тексту курсової роботи, таблиць і додатків;

перелік тем курсових робіт;

плани курсових робіт за окремими темами.

1. Організація роботи студентів у процесі підготовки та написання курсової роботи

Підготовку до написання курсової роботи починають з вибору теми. Тематика дипломних робіт, що пропонується для студентів за напрямом підготовки „Фінанси та кредит”, затверджена на засіданні кафедри фінансів і аудиту та наведена в додатку А.

Студенти мають право самостійно обрати тему курсової роботи, та визначити об'єкт дослідження. Для цього студент пише заяву на ім'я завідувача кафедри і здає її на кафедру.

З метою раціонального використання часу, відведеного для написання курсової роботи, свою роботу студент розпочинає з розробки плану по розділах (частинах) курсової роботи та плану-графіку виконання курсової роботи (Додаток Б).

У загальних рисах календарний план роботи студента над курсовою роботою передбачає:

  • підбір і вивчення літератури та недрукованих матеріалів, які регламентують відповідну податкову діяльність підприємств;

  • накопичення та попередню обробку практичного матеріалу, його систематизацію;

  • підготовку першого та другого (аналітичного) розділу курсової роботи;

  • розробку пропозицій, ідей, програм, нововведень, проведення експериментів, апробація на практиці, які формують третій розділ курсової роботи;

  • виконання остаточного варіанту курсової роботи і її оформлення;

  • підготовка-студента до захисту курсової роботи на кафедрі.

Складання плану курсової роботи за її змістом є одним з найважливіших етапів підготовчої роботи до написання курсової роботи. Зразки планів за окремими темами дипломних робіт наведені в додатку Б.

Керівник погоджує план роботи, проводить консультації щодо написання курсової роботи.