Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка IN4 з Геодезії.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
505.34 Кб
Скачать

3.6 Довільний коментар (дескриптор cm)

Поле дескриптору CM при унесенні кадастрової інформації при оформленні права власності та права постійного користування землею може містити інформацію довільної форми, наприклад CM=”Ід. номер фіз. особи відсутній з регігійних причин довідка ДПА № 3/457”,.

При унесенні кадастрової інформації договору оренди земельної ділянки у поле дескриптору CM повинна бути унесена повна назва орендаря, вказана в договорі оренди.

3.7 Ідентифікаційний номер фізичної особи (дескриптор kf)

Поле дескриптору KF при унесенні кадастрової інформації при оформленні права власності, права постійного користування на землю та договорів оренди землі повинно містити ідентифікаційний номер фізичної особи згідно довідки податкової адміністрації про внесення до державного реєстру фізичних осіб громадянина України. При відсутності ксерокопії цієї довідки допускається унесення ідентифікаційних номерів фізичних осіб за списками або довідками, виданими органами місцевого самоврядування за місцем розташування земельної ділянки або проживання (роботи) фізичної особи.

Відсутність ідентифікаційного номеру у фізичної особи можлива лише за релігійними переконаннями, але в чинному законодавстві України відсутня чітка процедура документального підтвердження цього факту. В деяких регіонах робиться відмітка у паспорті фізичної особи або видається відповідна довідка.

Для договорів оренди земельної ділянки в яких орендодавцем є фізична особа у поле дескриптору KF повинен бути унесений її ідентифікаційний номер. Наприклад, KF="1428816063",.

3.8 Грошова оцінка земельної ділянки (дескриптор тм)

Якщо у відповідній технічній документації або реєстраційній справі наведено як нормативну так і експертну грошову оцінку, то інформація до дескриптора TM надається з урахуванням виду технічної документації.

При первинному оформленні права, особливо на ділянки паювання, необхідно надавати нормативну оцінку.

При відчуженні земельної ділянки, в тому числі купівлі-продажу, надавати інформацію про той тип та дані грошової оцінки на суму якої було укладено договір відчуження (вказаний в бланку юридичного документу). На даному етапі не передбачається автоматичне індексування оцінки землі при змінах в законодавстві. Тому, в центральній базі АС ДЗК інформація буде відповідати за станом на дату унесення інформації. Наприклад, TM=”Н,05.10.2002,985.56,Хоменко С.В.”,.

Якщо в договорі оренди в розділі “Предмет договору” е пункт “Грошова оцінка земельної ділянки не визначена” замість вартості грошової оцінки уносяться дані про відсутність відповідної інформації: TM=”-,-,-,-”,.

В інших випадках до Обмінного файлу надаються дані грошової оцінки, наведені в договорі оренди землі.

3.9 Дані правовстановлювального документу, що є підставою надання у власність, постійне користування, оренду земельної ділянки (дескриптор pz)

Інформацію необхідно надавати згідно копії рішення, що прикладається до відповідної технічної документації або реєстраційної справи. При відсутності номеру рішення органу місцевого самоврядування надавати тільки дату рішення.

Для договорів оренди земельної ділянки, орендодавцем якої є орган місцевого самоврядування до дескриптору PZ уносяться дані рішення органу місцевого самоврядування про надання в оренду земельної ділянки, якщо на момент формування Обмінного файлу ці дані відомі. Наприклад, PZ=”В,21.11.2001,585/5,-”,.

Для договорів оренди земельної ділянки, орендодавцем якої є юридична або фізична особа, які оформили на земельну ділянку право власності або право постійного користування, та мають відповідний державний акт до дескриптору PZ уносяться дані нотаріального посвідчення договору оренди земельної ділянки, якщо таке посвідчення проводилося згідно вимог чинного законодавства України. Наприклад, PZ=”З,21.08.2002,582,АВК 147856”,.