Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робота начальника Word.docx
Скачиваний:
26
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
1.32 Mб
Скачать

4.7. Службові задачі f10

Здійснення службових операцій

Начальником на протязі дня виконується певний набір службових операцій:

  • операцій по роботі з постачальниками та працівниками;

  • формування специфічних звітів;

  • зберігання певної інформації по послугах у зовнішніх файлах або завантаження її ззовні.

Для їх здійснення необхідно виконати команду з системного меню Реєстрація – Службові задачі і у вікні, що з’явиться (Рис. 4.27), вибрати необхідний пункт і натиснути кнопку Нова послуга.

Особливості виконання службових операцій наводяться у посібниках по відповідним послугам.

Рис.4.27 Службові задачі

5. Звіти

5.1 Касова довідка

Вікно наведене на Рис. 5.1 призначене для перегляду та коригування касової довідки операторів.

Для виведення інформації у групу полів «Фільтрація» введіть такі дані:

  • операційний день (виберіть у календарі);

  • робоча зміна (виберіть зі списку);

  • операційне вікно (виберіть зі списку).

Позначка у полі Відображати всі рядки призводить до відображення у нижній частині вікна переліку всіх без винятку статей касового звіту (незалежно від того, чи здійснювалися по ним операції).

Після введення параметрів касової довідки: дати, зміни та ОВ, необхідно обов’язково натиснути кнопку Застосувати.

Рис.5.1Перегляд та корегування даних касової довідки

Стовпчик Корегування призначене для ручного корегування сум по операціям (наприклад, коли мала місце недоплата, як на Рис.5.1):

  • зменшення поля Сума – значення, на яке необхідно зменшити, вводиться зі знаком «–»;

  • збільшення – значення вводиться без знаку «+».

Здійснення корегування по рядку обов’язково відобразиться у касовому звіті (позначка «Δ» навпроти відповідного рядка) і у довідці про корегування. Стовпчик Разом відображає підсумок по рядку з урахуванням корегування.

5.2.Касовий звіт

Вікно «Касовий звіт» (Рис.5.2) надає можливість переглянути та сформувати касовий звіт і касовий звіт по безготівці за будь-який період або дату. Передбачена можливість виведення документу на друк. Для цього призначені кнопки та у нижній частині вікна.

Рис.5.2 Касовий звіт

Швидкий перегляд касового звіту за поточний день (без відкриття вікна «Касовий звіт») здійснюється командою системного меню Звіти – Сформувати касовий звіт. Для швидкого перегляду документів по безготівковому розрахунку призначені команди системного меню: Звіти – Касовий звіт по б/г та Звіти – Сформувати касову довідку по б/г.

6. Довідники

При роботі в більшості режимів системи для полегшення введення даних активно використовуються довідники. Довідник структурою відображення інформації є списком-таблицею. Довідникова система АРМ ВЗ складається з трьох типів довідників, а саме:

а) Системні довідники — ті, що створюються на етапі розробки системи та в подальшому можуть бути змінені лише розробником або адміністратором системи

б) Зовнішні довідники — довідники, ведення (створення та підтримка) яких здійснюється в модулі Налагодження АРМ ВЗ; переглянути перелік зовнішніх довідників можна після виконання команди з системного меню Довідники Довідники. Вносити зміни в такі довідники може адміністратор системи та начальник ВПЗ.

в) XML довідники - надані у вигляді файлу, використовуються у роботі операторів під час реєстрації послуг як інформативний матеріал, вони не підлягають редагуванню. Відкриття такого довідника здійснюється вибором в розділі системного меню Довідники пункту XML-довідники