Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робота начальника Word.docx
Скачиваний:
26
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
1.32 Mб
Скачать

6.1 Номенклатурний довідник

Рис.6.1. Номенклатурний довідник

Довідник номенклатур відкривається командою з системного меню Довідники – Номенклатурний довідник і має деревоподібну структуру (Рис.6.1) в ньому у розрізі кодів наведено перелік операції, які можуть здійснюватися.

6.2.Тарифний довідник

Рис.6.2 Довідник тарифів

Для відкриття Тарифного довідника виберіть відповідний рядок у розділі Довідники системного меню. Вікно довідника наведено на Рис.6.2 і має такі поля для відображення інформації по тарифам:

  • код тарифу;

  • назва тарифу;

  • ПДВ (0 – не включено в тариф; 1 – включено в тариф);

  • значення тарифу (сума чи відсоток від суми послуги);

  • тип тарифу (відповідно до значення – сума чи %);

  • валюта, у якій наведено тариф.

6.3 Довідник валют

Для відкриття виконайте команду з системного меню Довідники – Довідник валют. Вікно довідника наведено на Рис.6.3 і містить інформацію про валюти: їх код, назву (українською, російською і англійською), курс.

Позначкою у стовпчику Активний відмічаються валюти, що використовуються в роботі ВПЗ; лише їх курс відображається при встановленні курсів валют на початку робочого дня.

За допомогою елементів розташованих на панелі інструментів можна здійснювати пошук по коду, пошук по назві та імпортувати дані з зовнішніх джерел.

Рис.6.3.Довідник валют

6.4 Касовий звіт

Довідник статей касового звіту (команда для відкриття Довідники – Касовий звіт) з налагодженими номенклатурними кодами імпортується у складі конфігурації, але у разі потреби може бути завантажений окремо.

По кожній статті визначений перелік елементів — кодів номенклатур, які будуть відображатися на даному рядку у касовому звіті. Для перегляду елементів окремого рядка слід вибрати її рядок у переліку та натиснути кнопку (Елементи) — при цьому відкриється вікно «Елементи» (Рис.6.4).

Значення стовпчиків:

Код – унікальний код рядка касового звіту;

Назва;

+/- – прибуткова чи видаткова стаття

1 – на рядку відображається надходження коштів,

-1 – видаток коштів;

ПДВ – група оподаткування («1» – А; «0» – Б; «-1» – В; «-2» – Г);

Тип оплати, якому відповідає рядок:

1 – готівка;

2 – платіжне доручення;

3 – розрахунковий чек;

4 – банківська платіжна картка;

5 – картка НСМЕП;

6 – купон для відповіді

Рис.6.4 Довідник Касовий звіт та перелік кодів номенклатур по статті звіту

6.5 Довідник лімітів

У довіднику лімітів (для його відкриття виберіть відповідний рядок в розділі системного меню Довідники) можна ознайомитись зі встановленими лімітами залишку готівкових коштів по ВПЗ по датах та встановити ліміти на інші дні шляхом створення нових записів чи імпортуючи дані. Вікно довідника лімітів наведено на Рис.6.5

Рис.6.5.Довідник лімітів

6.6 Довідник по клієнтам

Призначений для введення інформації по постійним клієнтам, які розраховуються за допомогою авансової книжки (Рис. 6.6) і містить такі його реквізити:

  • № авансової книжки (для платіжного доручення залишається пустим);

  • Назва організації (ПІБ)

  • ЄДРПОУ / Ідентифікаційний код

  • Розрахунковий рахунок

  • МФО банку

Для наданні послуг таким клієнтам: виберіть тип оплати «Платіжне доручення» і введіть код ЄДРПОУ клієнта у відповідне поле – всі інші реквізити підтягнуться із довідника автоматично (зрозуміло, що якщо розрахунок з клієнтом відбувається по платіжному дорученню, то необхідно ввести його номер вручну).

Рис. 6.6 Довідник по клієнтам