Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робота начальника Word.docx
Скачиваний:
26
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
1.32 Mб
Скачать

3 Адміністрування системи

3.1 Введення користувачів

Відкриття режиму введення складу користувачів, зареєстрованих у системі, здійснюється командою з системного меню Адміністрування – Ведення користувачів. На Рис.3.1 наведено вигляд вікна «Ведення користувачів», яке має вигляд списку-таблиці з усіма його можливостями.

Рис.3.1 Введення користувачів

У вікні можна здійснювати такі дії як, введення нового користувача: натиснути кнопку (Створити користувача) або натиснути Insert і внести дані про користувача у вікно «Параметри користувача» ( Рис.3.1) .

Поля Користувач та Пароль заповнюються введенням з клавіатури, поле Роль користувача — вибором у списку відповідного значення поле Код передбачає введення індивідуального коду користувача (по замовчуванні надається код наступний за раніше введеним). Користувачі, яким надано статус «Активний», можуть заходити до системи під своїм ім`ям та паролем, у противному випадку вони не матимуть доступу до системи АРМ ВЗ.

Ім’я і код кожного користувача мають бути унікальними – в іншому разі система не дозволить зберегти дані.

Рис.3.2 Параметри користувача

Редагування параметрів користувачів: стати на користувача, дані по якому потребують корегування, натиснути (Параметри користувача) та у вікні «Створення нового користувача» з заповненими полями (Рис.3.2) внести зміни.

Хоча системою передбачена кнопка (Видалити користувача) і даний пункт присутній у контекстному меню, проте вилучення користувачів з системи неможливе. Для того, щоб певний користувач не мав надалі прав у системі, уберіть позначку Активний у вікні редагування його даних.

3.2 Операційні вікна

Для введення складу робочих місць та розподілу послуг між ними виконайте команду з системного меню Адміністрування – Операційні вікна. Вікно, що з’явиться (Рис.3.3), складається з двох частин:

    • Права частина «Операційні вікна» наводить перелік ОВ, кількість послуг, наданих даним ОВ протягом робочого дня (зміни) та тип (автоматизоване та неавтоматизоване); кнопка у верхній її частині (Створити операційне вікно), призначена для доповнення переліку ОВ новим записом; дану дію можна також виконати натисканням Insert.

    • Ліва частина «Групи послуг» показує перелік всіх послуг, де «галочкою» відмічені послуги, дозволені для даного ОВ.

Рис. 3.3 Операційні вікна

Надання операційному вікну можливості виконувати певні послуги здійснюється так:

Натисніть кнопку (Додати групу послуг), розташовану на ділянці «Групи послуг»;

У вікні «Додавання групи послуг», що відкриється (Рис.3.4), виберіть потрібну групу послуг та натисніть кнопку Вибрати ;

Рис. 3.4 Вибір групи послуг

Відкрийте перелік послуг групи та зніміть позначки з послуг, які не будуть надаватися даному ОВ (при замовчуванні з даного переліку послуг доступними для виконання є всі).

Кнопки в лівій і правій частині вікна, призначені для видалення відповідно ОВ та групи послуг при активному елементі. Для здійснення даної дії щодо ОВ також призначена кнопка Delete.