Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робота начальника Word.docx
Скачиваний:
26
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
1.32 Mб
Скачать

4.2 Закриття дня начальником об’єкта поштового зв’язку у системі арм вз «Softline»

Режим Закриття дня начальником відділення відкривається командою з системного меню Реєстрація – Закрити день і складається з послідовних кроків, які описано нижче:

Перший крок (Рис.4.6) призначений для прийняття залишків від операторів, які не були прийняті раніше – це здійснюється за допомогою кнопки (Прийняти залишки від операторів). Крім того у вікні відображаються всі надходження коштів у касу начальника протягом дня.

Рис.4.6 Закриття дня – прийняття залишків від операторів

У вікні «Прийняти залишки від оператора» (Рис.3.1) наводиться перелік залишків, що надійшли від операторів.

Перехід на наступний крок операції здійснюється натисканням кнопки Вперед. Якщо залишки не прийняті, то системою виводиться повідомлення.

Вікно «Статус ОВ» (рис.4.7 відображає перелік операторів, що працювали за певними операційними вікнами, по змінам і статус операційних вікон.

Закрити день неможливо, якщо хоча б одна зміна відкрита.

При натисканні кнопки (Оновити) інформацію у вікні буде актуалізовано, якщо, наприклад, під час перегляду даних оператори закривали свої зміни.

Рис.4.7 Закриття дня – перегляд статусу операційних вікон

На вікні третього кроку (Рис.4.8), відображено поточний залишок у головній касі, її ліміт і здані до неї залишки.

Для проведення інкасації залишків до головної каси необхідно натиснути кнопку (Інкасація в головну касу) або вибрати відповідний пункт у контекстному меню, у вікно «Інкасація в головну касу» (Рис.3.3) ввести дані про кошти, що передаються (Тип залишку вибрати зі списку, а Суму – з клавіатури, але не більше суми залишків у касі) і для підтвердження натиснути Так.

У переліку інкасацій з`явиться рядок відповідної і перерахується значення поточного залишку у касі.

Вікно «Інкасація в головну касу» також передбачає редагування та видалення записів шляхом відповідних кнопок на панелі інструментів ( ) або за допомогою контекстного меню.

Рис.4.8 Закриття дня – перелік інкасацій в головну касу

Для переходу на наступний крок натисніть кнопку Вперед.

У вікні наступного кроку (Рис.4.9) наводиться перелік послуг, що автоматично відкрилися для їх здійснення при закритті робочого дня. Кольором відмічені послуги, які обов’язкові для виконання, тобто якщо вони не будуть здійснення система не дозволить здійснити закриття дня.

Операція «Закриття періоду» є обов’язковою для виконання, так як завдяки їй здійснюється перерахунок залишків товарів з урахуванням їх обігу протягом дня.

Рис.4.9 Закриття дня – автоматичний запуск послуг

Вікно «Звіт Ф. 130» (Рис.4.10) пропонує сформувати касовий звіт по ВПЗ, що здійснюється шляхом натискання відповідної кнопки Сформувати касовий звіт ВПЗ. Для закриття дня необхідно натиснути кнопку Закрити день.

Рис.4.10 Закриття дня – формування касового звіту