Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab_2.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
503.81 Кб
Скачать

Завдання для лабораторної роботи

  1. Завантажити TC за допомогою ярлика на робочому столі .

  2. Обрати потрібний диск на лівій панелі (ALT+F1, обрати диск – наприклад D:) та правій панелі (ALT+F2). Перейти на іншу (ліву/праву) панель (Tab). Навчитися пересуватися каталогами за допомогою клавіш стрілок.

  3. Встановити на лівій панелі скорочений режим відображення інформації, на правій панелі повний режим. Для цього зробити ліву панель активною (клацнути мишею на лівій панелі), у меню Вид обрати команду Краткий, потім перейти на праву панель (Tab) та виконати команду Вид/Полный.

  4. Поміняти панелі містами. Для цього натиснути комбінацію клавіш Ctrl+U або через меню Навигация.

  5. Ознайомитися з довідковою системою та інтерфейсом користувача TC, (F1/Использование программы/Пользовательский интерфейс).

  6. Увійти у папку D:\Students. Виділити папку курсором та натиснути клавішу Enter або подвійне клацання лівою кнопкою миші на папці.

  7. Виконати сортування файлів за абеткою (Вид/по имени). Як ще можна впорядкувати файли?

  8. На лівій панелі увійти в папку своєї групи (виділити її курсором та натиснути Enter) та створити папку TEST (наприклад D:\Students\EO11-1\ TEST). Для цього натиснути клавішу F7 та в діалоговому вікні ввести ім’я папки.

  9. Увійти в папку TEST (виділити її курсором та натиснути Enter) і створити в ній файл Lab.txt. Для цього натиснути комбінацію клавіш Shift+F4 та вказати у діалоговому вікні ім’я файлу. Перейти на українську мову та набрати з клавіатури наступну інформацією:

Операційна система (ОС) – комплекс програм, що завантажуються при вмиканні комп’ютера, забезпечують діалог з користувачем та керують ресурсами комп’ютера. Зараз нараховується декілька десятків різних типів ОС для ПК. Найбільш розповсюдженими серед них є MS-DOS, OS/2, UNIX, WINDOWS.

Для перемикання між мовами використовувати клавіші Ctrl +Shift.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]