Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект лекцій з дисципліни аудит в б.у..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
446.46 Кб
Скачать

Тема 1 Об'єкт і завдання курсу "Аудит в бюджетних установах".

Основні терміни дисципліни. Завдання та об’єкти аудиту бюджетних установ. Етапи проведення аудиту. Вимоги до державних аудиторів. Етапи підготовки до проведення аудиту.

Тема 2 Особливості аудиту в бюджетних організаціях.

Необхідність проведення внутрішнього аудиту бюджетної установи. Загальна характеристика аудиту. Класифікація внутрішнього аудиту бюджетної установи. Основні завдання аудиту. Шляхи проведення аудиту. Фінансово-господарський аудит. Послідовність проведення фінансово-господарського аудиту. Класифікація аудиторських документів. Документальне оформлення та реалізація результатів перевірки. Загальні вимоги до оформлення офіційної та супровідної документації.

Тема 3 Аудит необоротних активів.

Завдання аудиту необоротних активів бюджетної установи. Перевірка стану зберігання основних засобів. Аудит капітального та поточного ремонтів. Нормативно-правова документація необхідна для проведення аудиту основних засобів бюджетної установи. Порядок проведення інвентаризації необоротних активів бюджетної установи.

Тема 4 Аудит запасів бюджетної установи.

Завдання, джерела інформації аудиту. Перевірка наявності та збереження товарно-матеріальних цінностей. Аудит надходження, оцінки та оприбуткування товарно-матеріальних цінностей. Аудит операцій, пов’язаних з вибуттям матеріальних цінностей. Перевірка використання сировини і матеріалів на виробництві. Аудит малоцінних швидкозношуваних предметів.

Тема 5 Аудит грошових коштів бюджетної установи.

Завдання аудиту грошових коштів, розрахункових та кредитних операцій. Послідовність проведення касових операцій при журнально-ордерній формі обліку. Аудиторські процедури касових операцій. Перевірка цільового використання грошових коштів в касі бюджетної установи. Зустрічна перевірка рахунку 30 "Каса". Проведення аудиту зарахування коштів на поточний рахунок в банку. Аудит коштів в дорозі. Інвентаризація грошової готівки. Документальне оформлення результатів перевірки.

Тема 6 Аудит розрахунків бюджетної установи.

Мета перевірки і джерела інформації. Аудит розрахунків з дебіторами та кредиторами. Перевірка розрахунків за плановими платежами. Аудит розрахунків з відшкодування завданих збитків. Перевірка списання простроченої дебіторської та кредиторської заборгованості. Аудит розрахунків з підзвітними особами. Аудит розрахунків за платежами і податками в бюджет. Узагальнення результатів перевірки.

Тема 7 Аудит власного капіталу бюджетної установи.

Завдання та джерела інформації для проведення аудиту власного капіталу бюджетної установи. Аудит фонду у необоротних активах за їх видами. Аудит фонду у МШП. Аудит результатів виконання кошторису. Аудит результатів переоцінки.

Тема 8 Аудит розрахунків з оплати праці

Праця та заробітна плата у бюджетних установах. Методи і прийоми, які використовуються під час аудиту розрахунків по оплаті праці в бюджетній установі. Основні особливості аудиту розрахунків по оплаті праці.

Тема 9 Аудит видатків бюджетної установи

Контроль за рухом та формуванням видатків. Аудит обліку позабюджетних коштів. Перевірка використання спеціальних коштів, сум за дорученням, депозитних та інших позабюджетних коштів. Аудиторська перевірка відповідності первинних, аналітичних і синтетичних бухгалтерських документів за доходами і видатками загального та спеціального фондів. Аудит витрат на науково-дослідні роботи. Перевірка законності укладення господарських договорів.