Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шевчук ДУМ тести.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
1.53 Mб
Скачать

9. Продовжіть речення:

До особового листка з обліку кадрів заносяться відо­мості про ...

Формою тексту особового листка з обліку кадрів є ...

Описуючи виконувану роботу з початку трудової діяльності, до таблиці слід заносити відомості про ...

10. Укладіть формуляр-зразок наказу щодо особового скла­ду. Визначте особливості розташування логічних час­тин тексту цього документа.

11. Напишіть резюме (мета: заміщення вакантної посади секретаря-референта американо-української фірми "Рейтинг", яка займається соціологічними досліджен­нями).

12. Напишіть характеристику на випускника педа­гогічного класу з поглибленим вивченням українсь­кої мови.

13. Оформіть зразки реквізитів: адресат, адресант.

14. Проаналізуйте логічну структуру текстів автобіографії, заяви, характеристики.

15. Оформіть список літератури з проблем культури украї­нської мови відповідно до вимог оформлення бібліо­графії.

16. Напишіть наказ про зарахування на посаду вчителя української мови Іваненко Марії Іванівни та звільнен­ня з посади вчителя математики Петренка Петра Пет­ровича.

17. Порівняйте запропоновані тексти. Визначте, до яких стилів вони належать. Назвіть мовні риси, які відрізня­ють тексти офіційно-ділового стилю від текстів інших стилів.

І. Я нікого так не люблю, як дідів. Це жива мудрість, не­писана історія нашого наро­ду. На своїх зігнутих пле­чах несуть вони стільки краси і ніжності, що може позаздрити їм будь-хто. І коли в автобусі я бачу сідоглавого предка мого з в'язанкою бубликів, я чо­мусь думаю: зараз прийде в хату, добуде свій нехитрий гостинець і скаже своєму Іванкові:

— А глянь, що я приніс від зайця....

Він посадить на коліна своє чорняве чи біляве безсмертячко, і воно, роззявивши ротика, слухатиме його простодушні оповіді, в яких переплететься дійсність і фантазія. І колись обов'яз­ково проснеться в його душі дідова краса, і живитиме його дідова мудрість і дідова мова (В. Симоненко).

II. Іваненко П. Д. працює на кафедрі методики викла­дання історії та культури України з 1996 року на по­саді лаборанта (з 1996 р. по 1998р.), а з 1997 року на по­саді асистента кафедри за сумісництвом. До роботи ставиться сумлі­нно, постійно і наполегливо працює над підвищенням свого професійного рівня, що позитивно позначається на ефективності проведення практичних та лаборатор­них занять, керівництві пе­дагогічною практикою і на­писанням студентами кур­сових робіт з методики вик­ладання історії України. Має глибокі знання з історичних та психолого-педагогічних дисциплін. Вимог­ливий до студентів, вміє знайти з ними спільну мову. Користується їх повагою.

18. Визначте, які документи щодо особового складу є службовими, а які особистими. Аргументуйте своє твердження.

19. Укладіть формуляр-зразок характеристики із зазна­ченням елементів тексту цього документа. Оформіть зразки реквізитів: заголовок звіту, заголовок наказу щодо особового складу, заголовок організацій­ного наказу.

21. Назвіть документи щодо особового складу, які можуть мати копії. Визначте типи цих копій.

22. Визначте тип мовлення текстів автобіографи, характе­ристики та резюме. Як тип мовлення впливає на особ­ливості викладення інформації у документі?

23. Дайте визначення мовної норми, офіційно-ділового стилю, документа.

24. Назвіть класифікаційні ознаки документів. На які гру. пи поділяються документи за призначенням, похо­дженням та формою?

25. Напишіть наказ про зарахування Тименко Зінаїди Ан­тонівни на посаду вчителя математики середньої за­гальноосвітньої школи № 124.

26. Продовжіть речення: Трудова книжка — це ... Трудові книжки ведуться на ... До трудової книжки заносяться відомості про ...

ТЕСТ 2