Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
0279115_13A7F_bereziy_z_a_korporativnye_prava_u...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
378.37 Кб
Скачать

Договір купівлі-продажу частки в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю „хххх”

місто Тернопіль, двадцять друге травня дві тисячі восьмого року

Учасник Товариства з обмеженою відповідальністю „ХХХ” громадянка України ХХХХХ, ідентифікаційний номер - ХХХХХ, що зареєстрована за адресою: місто Тернопіль, вулиця ХХХХХХХ, паспорт серії ХХХХХХ, виданий Тернопільським РВ УМВС України в Тернопільській області 03 вересня 1997 року, надалі – Продавець, та

Товариство з обмеженою відповідальністю "ХХХХХХ", код ЄДРПОУ ХХХХХХХ, місцезнаходження якого: Тернопільська область, Тернопільський район, село Байківці, вулиця ХХХХХХХХ, в особі директора, ХХХХХХХ (ідентифікаційний номер ______________), що зареєстрована в селі ХХХХ ХХХХХХ району Тернопільської області і діє на підставі Статуту ТзОВ „ХХХХХХ”, зареєстрованого державним реєстратором виконавчого комітету Тернопільської міської ради 10 серпня 2006 року, номер запису _______________, свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, виданого виконавчим комітетом Тернопільської міської ради 22 листопада 2002 року, номер запису про заміну свідоцтва ____________, Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, виданої виконавчим комітетом Тернопільської міської ради на бланку серії ААА№_____ 25 січня 2008 року, протоколу №___ загальних зборів учасників (засновників) ТзОВ “ ХХХХХХ” від 03 січня 2008 року про обрання на посаду директора, надалі – Покупець, діючи добровільно і перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам’яті, розуміючи значення своїх дій, попередньо ознайомлені нотаріусом з приписами цивільного законодавства, що регулюють укладений нами правочин (зокрема, з вимогами щодо недійсності правочину),

уклали даний договір про наступне:

1. За цим договором Продавець, передає у власність Покупця, що є третьою особою у відносинах з Товариством з обмеженою відповідальністю „ХХХХХХХХ”, належну йому частку у статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю „ХХХХХХХХХХ”, а Покупець приймає цю частку і зобов’язується сплатити за неї грошову суму згідно п. 5 даного Договору.

Відомості про Товариство з обмеженою відповідальністю „ХХХХХХХХХ”, (надалі – Товариство):

Повне найменування: Товариство з обмеженою відповідальністю "ХХХХХХ".

Організаційно-правова форма: товариство з обмеженою відповідальністю.

Дата державної реєстрації: 24.02.1989 року.

Орган державної реєстрації: виконавчий комітет Тернопільської міської ради.

Ідентифікаційний код юридичної особи: __________.

Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи: серія А01 №_______, видане виконавчим комітетом Тернопільської міської ради 24.02.1989 року за № _______________ .

Зареєстровано Статут: державним реєстратором виконавчого комітету Тернопільської міської ради 17.10.2006 року за № _______________________.

Статутний капітал: 2 756 067,00 гривень (два мільйони сімсот п’ятдесят шість тисяч шістдесят сім гривень 00 коп.).

Місцезнаходження: вулиця _____________, 47711, село __________, Тернопільського району, Тернопільської області, Україна.

Відомості про частку Продавця:

Розмір частки: 303500,00 гривень, що становить 11% статутного капіталу Товариства згідно статуту Товариства.

Документ, що підтверджує повне внесення вкладу: свідоцтво Товариства з обмеженою відповідальністю «ХХХХ» від 08.02.2007 року.

2. Покупець після підписання і нотаріального посвідчення даного Договору та внесення змін до установчих документів Товариства, пов’язаних із зміною учасника, може звернутися до Товариства з проханням про переоформлення на його ім'я свідоцтва про передачу внеску до статутного капіталу Товариства.

3. Покупець вважається повноправним учасником Товариства з обмеженою відповідальністю „ХХХХХ” з моменту нотаріального посвідчення даного договору, а для третіх осіб – вважається з моменту державної реєстрації в реєстраційних органах відповідних змін до установчих документів Товариства з обмеженою відповідальністю „ХХХХХХ”, пов’язаних із зміною учасника.

4. Покупець зобов'язаний надати для державної реєстрації зміни до установчих документів, пов'язані із зміною учасників Товариства, на протязі 5 робочих днів з моменту підписання цього договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі.

5. Продаж ХХХХХХХХ належної їй частки в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю „ХХХХХ”, за домовленістю сторін, вчинено за суму 303500,00 гривень (триста три тисячі п’ятсот гривень 00 коп.).

6. Оплата здійснюється в день підписання цього договору.

7. Вид розрахунку – безготівковий. “ПОКУПЕЦЬ” сплачує “ПРОДАВЦЮ” гроші в сумі __________,00 гривень (____________ тисяч ___________ гривень 00 копійки), в день підписання цього договору на розрахунковий рахунок „ПРОДАВЦЯ”.

8. До Покупця при продажі йому частки Продавцем переходять усі права та обов'язки, що належали Продавцю як учаснику Товариства на момент уступки частки.

9.Покупець з моменту придбання частки в Товаристві зобов'язується виконувати вимоги установчих документів Товариства, а також нести всі обов'язки учасника, що випливають з установчих документів та чинного законодавства.

10. Продавець гарантує, що частка в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю „ХХХХХХ”, що відчужується, на момент укладення даного договору нікому не продана, не подарована, іншим способом не відчужена, під заставою, забороною (арештом) не перебуває, судового спору щодо неї, а також прав на неї у третіх осіб, немає.

Відсутність податкової застави підтверджується витягом № ____ від 22.05.2008 року, наданим з Державного реєстру обтяжень рухомого майна про податкові застави.

11.Покупець підтверджує, що на момент укладення цього договору належним чином ознайом­лений з предметом діяльності та фінансовим станом Товариства з обмеженою відповідальністю „ХХХХХ”.

12. Сторони стверджують, що:

- договір прочитаний ними, кожним особисто вголос;

- однаково розуміють значення і умови цього договору та його правові наслідки;

- правочин спрямований на реальне настання правових наслідків, що обумовлені ним;

- їх волевиявлення є вільним і відповідає їх внутрішній волі;

- договір не носить характеру фіктивного та удаваного правочину;

- ціна продажу, зазначена в п.5. цього договору, відповідає їх дійсним намірам;

- не обмежені в праві укладати правочини.

13. Цей договір прочитаний сторонам вголос. Після прочитання договору сторони підтвердили нотаріусу, що його зміст повністю відповідає їх дійсним намірам.

14. Сторони за взаємною згодою мають право відмовитись від даного правочину, а в разі виникнення спору-вирішувати його в судовому порядку. У випадках, не передбачених даним договором, сторони керуються чинним законодавством.

15. За погодженням сторін, усі зміни та доповнення до цього Договору, що будуть виникати в подальшому, повинні бути нотаріально посвідчені.

16. Вимоги законодавства щодо змісту й правових наслідків правочину, що укладається, а саме: ст.ст. 89, 114, 147, 203, 229-235, 655-668 ЦК України, ст. ст. 7, 53 Закону України "Про господарські товариства", та Закон України „Про податок з доходів фізичних осіб”, сторонам нотаріусом роз’яснено.

17. Витрати, пов’язані із нотаріальним посвідченням цього договору, сплачуються Покупцем.

18. Цей договір складено та підписано, за згодою сторін, у трьох примірниках, один з яких зберігається в справах нотаріуса ___________, а два інших видаються Продавцю і Покупцю.