Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_VGK.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
13.02 Mб
Скачать

Тестові завдання (9)

Оберіть відповідь «так», якщо ви згодні з твердженням, або «ні» якщо навпаки незгодні з твердженням.

  1. Під час контролю і ревізії витрат ревізору слід керуватись П(С)БО 16 «Витрати»:

а)так;

б)ні.

  1. Досліджуючи витрати за елементами, немає можливості встановити не тільки загальну суму, а і їхню структуру, питому вагу окремих затрат, розмір доходу:

а)так;

б)ні.

  1. За умов ринкової економіки перелік і склад статей калькулювання виробничої собівартості продукції (робіт, послуг) встановлюється самим підприємством:

а)так;

б)ні.

  1. Нерозподілені постійні загальновиробничі витрати не включаються до складу собівартості реалізованої продукції в період їх виникнення:

а)так;

б)ні.

  1. Стаття витрат «Заробітна плата» включається в собівартість продукції:

а)так;

б)ні.

  1. Планові калькуляції за статтями непрямих витрат перевіряють з врахуванням наслідків розгляду відповідних кошторисів:

а)так;

б)ні.

  1. Під час проведення ревізії витрат діяльності перевіряють фактичну собівартість окремих видів продукції за калькуляційними статтями:

а)так;

б)ні.

  1. Ревізору під час проведення ревізії обов'язково перевіряти розрахунки за соціальним страхуванням, сплату податків і зборів, штрафних санкцій тощо:

а)так;

б)ні.

  1. Рахунки класу «Витрати діяльності» призначені для узагальнення інформації про витрати операційної, інвестиційної, фінансової діяльності:

а)так;

б)ні.

Практичне заняття № 10

Тема: Ревізія правильності відображення доходів від реалізації продукції (робіт, послуг).

Мета: Вміти здобути навички ревізії правильності обчислення й відображення у звітності доходу від реалізації продукції , робіт, послуг.

Джерела інформації:

1 Закон України "Про підприємство",

2 Закон України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні",

3 П(С)БО 15 "Дохід",

4 Лекції викладача.

1. Оцінити законність формування доходів підприємства На підприємстві розмір статутного капіталу згідно установчим документам складає 33000 грн. За станом на 1 січня поточного року сума внесеного капіталу склала 29000 грн. В результаті документальної перевірки встановлено, що вказана сума була віднесена до числа доходів підприємства від поточної діяльності.

2. Оцінити законність та правомірність дій бухгалтера підприємства по формуванню доходу підприємства. В листопаді минулого року підприємство надало безвідсоткову позику в сумі 2000 грн. своєму працівнику. Строк погашення позики 6 місяців В травні поточного року працівник повернув весь борг Бухгалтер підприємства по даній операції відобразив дохід в розмірі 1666,67 грн. (сума позики за мінусом ПДВ).

3. Визначити правомірність розрахунку показника "дохід (виручка) від реалізації"

На протязі проведення ревізії на підприємстві встановлено наступне в рядку " Доход (виручка) від реалізації продукції - форма № 2 "' Звіт про фінансові результати" відображена сума 2090 тис грн.

Виручка від реалізації станків, машинних вузлів 1254 тис грн.

Виручка від реалізації товарів 148 тис грн. (шляхом віднімання від загальної суми реалізованих товарів (150 тис грн. ) суми повернених товарів (2 тис грн. )) Сума обов'язкових платежів 208 тис грн.

Сума попередньої сплати продукції 480 тис грн.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]