Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методички курсовая для дневников.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
1.06 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Криворізький технічний університет

Кафедра економіки, організації та управління підприємствами

Методичні вказівки

до виконання курсової роботи з дисципліни «Організація, планування та управління» для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» та «магістр» напряму підготовки 7.050502 та 8.050502 «Інженерна механіка» спеціальності «Технологія

машинобудування» денної та заочної форм навчання

Кривий Ріг

2010

Укладач: Максимова О.С., к.е.н., ст. викладач

Відповідальний за випуск: Ковальчук В.А., д.т.н., професор

Рецензент: зав. кафедри ТМ Кіяновський М.В., д.т.н., професор

Методичні вказівки допоможуть студентам засвоїти теоретичні та практичні знання з дисципліни «Організація, планування та управління». У методичних вказівках наведено структуру та умови виконання курсової роботи, її зміст, критерії оцінки та подано рекомендовану літературу.

Розглянуто на засідання Схвалено на

кафедри економіки, засіданні вченої ради

організації та управління економічного

підприємствами. факультету.

Протокол № 1 Протокол № 1

від 30.08. 2010 р. від 08.09. 2010 р.

Зміст:

  1. Мета та завдання виконання курсової роботи…..……………………4

  2. Оформлення курсової роботи та порядок її захисту………..……….4

  3. Вихідні дані для виконання курсової роботи…..……………….……5

  4. Послідовність виконання курсової роботи…..…………………….…5

Резюме………………………………………………………….……….5

Виробничий план….. ………………………………………………….6

Організаційний план…………………………………………………..15

Фінансовий план…... …………………………………...………....….18

  1. Критерії оцінки курсової роботи….……………………….…..…… 28

  2. Література…………………………………………………...……..…...28

Додатки………………………………………………………..………..30

1. Мета та завдання курсової роботи

Основною метою написання курсової роботи є використання студентами теоретичних знань, отриманих з економіки, організації та планування машинобудівного виробництва, у техніко-економічному обґрунтуванні проекту з виготовлення деталей.

Основним завданням курсової роботи є виконання техніко-економічних розрахунків планового проекту в умовах механічної дільниці машинобудівного заводу.

Курсова робота виконується самостійно згідно з індивідуальним завданням, яке отримується студентом у викладача. В окремих випадках індивідуальне завдання отримується студентом на кафедрі «Технологія машинобудування» згідно з виконанням технологічного курсового проекту.

2. Оформлення курсової роботи та порядок її захисту

Курсова робота повинна бути літературно, грамотно, технічно правильно та акуратно оформлена. Вона компонуються в такій послідовності: титульний лист, зміст, резюме, розділи, список використаної літератури.

Роботу слід писати на окремих аркушах формату А4 на одній стороні, чітким почерком. Дозволяється виконувати курсову роботу за допомогою ПЕОМ і принтера (після узгодження з керівником та додаванні електронного носія). При написанні основного тексту необхідно використати 14 шрифт Times New Roman.

Текст необхідно розміщувати, залишаючи поля таких розмірів: ліве - 30 мм, праве - 15 мм, верхнє і нижнє - 20 мм.

Заголовки структурних частин роботи (зміст, резюме, розділ та ін.) пишуть великими літерами симетрично до тексту. Кожну структурну частину потрібно розпочинати з нової сторінки.

Нумерацію сторінок частин, розділів, підрозділів, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою роботи є титульний лист (Додаток 1). На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Номер частини або розділу ставлять після слова «РОЗДІЛ», після номеру крапки не ставлять, потім з нового рядка пишуть заголовок частини або розділу.

Розділи нумерують у межах кожної частини так: спочатку номер частини, крапка, номер розділу, крапка. Наприклад - «5.1.» (перший розділ п'ятої частини). Підрозділи окремих розділів нумеруються аналогічно («5.1.2.» - другий підрозділ першого розділу п'ятої частини). Таблиці, формули, графіки і ін. нумерують у межах кожного розділу і включають у номер розділу. Наприклад: (3.1) - перша формула третього розділу.

Список використаних джерел. Джерела можна розміщувати в списку одним з таких способів:

  • в порядку появи посилань у тексті (бажаний варіант);

  • в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків;

  • в хронологічному порядку.

Відомості про джерела слід давати згідно з вимогами державного стандарту. В обов'язковому порядку слід вказати прізвище та ініціали автора (авторів), назву, місто видання, видавництво, рік видання. Якщо авторський колектив налічує більш трьох авторів достатньо вказати трьох перших, а інших вказувати словами «та інші».

Захист курсової роботи. Оформлену відповідним чином курсову роботу студент перевіряє, виправляє помилки і на останній сторінці (перед списком літературних джерел) ставить свій підпис та дату закінчення роботи і передає її керівникові.

Курсова робота, яка оформлена з відступом від вимог, не розглядається незалежно від її змісту.

Термін перевірки роботи не більше 7 днів. Студент має завчасно подати курсову роботу з тим, щоб захистити її у визначений строк. Після перевірки робота повертається студенту для її доопрацювання або захисту. Захист курсових робіт проводиться у відповідності до заздалегідь встановленого кафедрою і доведеного до студентів графіка.

Перевірка курсових робіт, які представлені на кафедру після встановленого строку їх подачі виконується в залежності від наявності вільного часу у керівника і конкретними строками не обмежується.

Оцінка курсової роботи після перевірки попередня. Остаточно курсова робота оцінюється за результатом захисту з урахуванням якості захисту.

При отриманні незадовільної рецензії курсова робота повинна бути перероблена з урахуванням зауважень керівника. Всі зауваження керівника студент повинен врахувати і доробити, а також внести відповідні зміни в зміст та оформлення.