Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МетодичкаКП-ПГП.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
87.55 Кб
Скачать

МІНИСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КРИВОРІЗЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ВІДКРИТИХ ГІРНИЧИХ РОБІТ

Методичні вказівки

до виконання курсового проекту з курсу

“ПРОЦЕСИ ГІРНИЧОГО ВИРОБНИЦТВА”

для спеціальності 7.090301.03

“Відкриті гірничі роботи”

м. Кривий Ріг

2004 р.

Укладачі доц. Слободянюк В.К.

доц. Пижик А.М.

доц..Навітній Ю.М.

Відповідальний за

випуск доц.. Пижик А.М.

Рецензент доц. Еременко Г.І.

Наведені методичні вказівки до виконання курсового проекту з дисципліни “Процеси гірничого виробництва”: склад курсового проекту в цілому і кожного розділу окремо, ціль і задачі основної та спеціальної частин проекту, склад і правила виконання графічного матеріалу. Наданий перелік рекомендованих тем основної частини проекту.

Розглянуто Схвалено

на засіданні на методичній раді

кафедри відкритих гірничого факультету

гірничих робіт

Протокол № 2 Протокол № 2

від 27 10 2003р. від 31 09 2003р.

1. Мета і задачі курсового проекту

Курсовий проект виконується студентами в VII семестрі на основі знань, отриманих при вивченні курсів "Основи гірничого виробництва" і "Процеси гірничого виробництва", а також суміжних дисциплін, ознайомлювальної і першої виробничої практик.

Основні задачі курсового проекту:

а) закріплення і поглиблення знань, отриманих при вивченні зазначених курсів, застосування їх при виборі техніки і технології виробничих процесів відкритих розробок;

б) придбання і розширення навичок користування літературними джерелами, довідковими матеріалами і практичними даними роботи підприємств;

в) вивчення і критична оцінка проектних технічних рішень;

г) навчання самостійному рішенню інженерних задач.

У курсовому проекті на конкретному прикладі одного з кар'єрів, бази першої виробничої практики, студент застосовує свої знання для вибору найбільш ефективної техніки і технології для виробничих процесів, виконуваних в умовах даного кар'єру.

Вихідними даними для виконання курсового проекту є гірничо-геологічні і техніко-економічні показники роботи кар'єру, зібрані студентом у період виробничої практики, підручники, навчальні посібники, довідники, норми технологічного проектування й інші літературні джерела й інструктивні матеріали, а також конспекти лекцій і результати самостійних досліджень студента.

При виконанні курсового проекту всі рішення повинні бути реальними і прийматися на основі новітніх досягнень науки і техніки на вітчизняних і закордонних кар'єрах.

2. Порядок виконання курсового проекту

Для виконання курсового проекту студент одержує від керівника індивідуальне завдання з вихідними даними для проектування. Завдання складається з основної теми курсового проекту. Темою курсового проекту є подальша розробка того родовища, де студент проходив виробничу практику, із указівкою заданої продуктивності кар'єру.

Основна тема проекту присвячується вибору й обґрунтуванню техніки і технології одного з виробничих процесів при розробці цього родовища.

На консультаціях студент одержує від керівника роз'яснення по виниклим питанням і звітує про пророблену роботу. . Явка студентів на консультації, передбачені розкладом занять обов'язкова.

Закінчений курсовий проект підписується студентом і здається керівнику на перевірку. При відповідності проекту завданню і вимогам програми студент допускається до захисту. По змісту і результатам захисту курсового проекту оцінюється рівень знань студента, уміння знаходити і науково обґрунтовувати найбільш раціональні рішення, підготовленість до самостійної роботи.