Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛАБ. РОБОТИ А4, №1 - №14.doc
Скачиваний:
60
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
15.95 Mб
Скачать

2.2. Результати перевірки щіток і пружин записати в табл.1.

Тип генератора Г 250.

Працює з реле-регулятором_______________________________.

Встановлений на автомобілі______________________________.

Таблиця 1. Результати перевірки вузлів та деталей генератора.

№ п/п

Основні показники

Дані

По технічних умовах

По результатах

випробовування

1

Висота мінімальна щітки, мм

7

2

Зусилля тиску пружини на щітку,гс

180...260

3

Опір обмотки збудження ,Ом

3,7

4

Опір однієї фази статора,Ом

0,12

5

Опір справного діода в прямому напрямку , Ом

Не більше 200 Ом

6

Опір справного діода в зворотньому напрямку, Ом

Декілька сот кілоом

2.3. Перевірка контактних кілець. Контактні кільця замаслені, брудні протирають тканиною змоченою в бензині. Окислену поверхню кілець необхідно зачистити шліфувальною шкіркою зернистістю 100…140. Зношені кільця проточують, а потім шліфують. Результати перевірки записати в табл.2.

2.4. Перевірка обмотки збудження на обрив

Перевірка ведеться з допомогою контрольної лампи, яку підєднують до контактних кілець. Якщо лампа не горить, то має місце обрив. Результати перевірки записати в табл.2.

2.5.Перевірка обмотки збудження на замикання з валом ротора.

Таке замикання виникає в результаті руйнування ізоляції обмотки. При замиканні на корпус обмотка шунтується (закорочується) і по ній не буде протікати струм, внаслідок чого генератор не буде збуджуватись. Найчастіше обмотка замикає на корпус в місцях виводу її кінців до контактних кілець ротора. Замикання обмотки на корпус призводить до збільшення сили струму у колі збудження генератора. У генераторів Г272, 16.3701 та інших, з двома ізольованими щитками, які з’єднанні з регулятором напруги, замикання на корпус виводу обмотки збудження, призводить до відключення регулятора, в результаті чого напруга регулюватись не буде.

Замикання обмотки на корпус збудження ротора визначають з допомогою контрольної лампи 220В. Один провід з’єднують з будь-яким контактним кільцем, а інший – з сердечником або валом ротора. Лампа буде горіти коли має місце замикання на корпус, в іншому випадку лампа горіти не буде.

Результати перевірки записати в табл.2.

2.6. Перевірка обмотки збудження на міжвиткове замикання.

Міжвиткове замикання виникає внаслідок механічного або теплового руйнування ізоляцї. Міжвиткове замикання в обмотці збудження визначають вимірювання опору обмотки збудження з допомогою омметра (Мал.2). Заміряний опір обмотки порівнюють з технічною умовою. Якщо опір обмотки менший ніж по технічній умові, то має місце міжвиткове замикання. При такій несправності обмотку перемотують або міняють. Результати перевірки записати в табл.2.

Мал. 2. Схеми перевірки обмотки збудження:

а на обривання; б на замикання з валом чи полюсом; в омметром на обривання та міжвиткове замикання; г вмикання приладів для визначення опору

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]