Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursova_2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
573.95 Кб
Скачать

Єфімова Г.В.

Методичні вказівки до виконання курсових робіт з дисципліни

Економічна діагностика”

тема курсової роботи: «Комплексна економічна діагностика діяльності …»

Зміст

Вступ ...............................

  1. Характеристика діяльності підприємства ...............

  2. Експрес-діагностика діяльності підприємства .............

  3. Діагностика ресурсних складових підприємницької діяльності .....

  4. Діагностика результативності діяльності підприємства .........

  5. Гармонізація результатів діагностики та формулювання остаточних висновків щодо стану підприємства ..................

Список літератури ..........................

Додатки

У вступі описується необхідність і актуальність бюджетування для підприємств в сучасних умовах, мета і завдання курсової роботи, яка вихідна інформація використовується, розкривається структура роботи.

В першому розділі надається характеристика підприємства. Необхідно розкрити: повну назву, дату й місце реєстрації, важливі події розвитку, місце розташування (юридичну адресу, фактичну, адресувиробничих потужностей), види економічної діяльності підприємства, основні види продукції, торгова марка, організаційну структуру емітента, інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента, стратегію подальшої діяльності емітента щонайменше на рік.

Додатками до курсової роботи є звітність підприємства, на основі якої проводилася оцінка його діяльності.

РОЗДІЛ 2

ЕКСПРЕС-ДІАГНОСТИКА ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

2.1. Аналіз динаміки валюти балансу та його структури

За умов ринкової економіки значно зростає значення фінансових ресурсів підприємства, що мають створити умови для формування оптимальної структури капіталу підприємства та нарощування його потенціалу. Розпочинаючи будь-який проект, керівництво підприємства повинно чітко визначити джерела фінансування протягом усього життєвого циклу проекту. Як свідчить практика, проблема фінансування є початковою та кінцевою у будь-якій господарській діяльності. Від того, яким капіталом володіє підприємство, наскільки оптимальна його структура, наскільки раціонально капітал трансформований у необоротні та оборотні активи, залежить фінансово-економічний стан і результати діяльності підприємства. Саме тому процес оцінки ефективності функціонування фірм починається з наявності, розміщення та джерел формування активів підприємства.

Аналіз проводять, порівнюючи дані про загальну вартість майна підприємства (валюти балансу) - ф. № 1 ряд. 280 або ряд. 640 на початок і кінець звітного періоду. При цьому зменшення валюти балансу, як правило, свідчитиме про послаблення ділової активності підприємства, що може мати кінцевим наслідком його неплатоспроможність. Ці міркування можна вважати типовими для промислових підприємств, але не слід ігнорувати галузеву специфіку їхньої діяльності та інші зовнішні чинники, що можуть значно вплинути на підсумок балансу. Залежно від мети досліджень фінансово-економічної діяльності доцільно формувати інформаційну базу за триваліший період (3-5 років).

Для полегшення подальшого аналізу можна запропонувати складання аналітичної таблиці (табл. 2.1).

Таблиця 2.1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]