Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка магистрам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
706.56 Кб
Скачать

Реферат

117 сторінок, 18 таблиць, 9 рисунків, 138 джерел, 34 додатків.

Мета роботи – дослідити організацію та методику обліку, аналізу і аудиту розрахунків з покупцями та замовниками та розробити рекомендацій щодо їх удосконалення.

Об’єктом дослідження є процес розрахунків з покупцями та замовниками та його обліково-аналітичне забезпечення. Предметом дослідження є діюча практика, організація та методика обліку, аналізу та аудиту розрахунків з покупцями та замовниками на ВАТ «Комбінат».

Методи дослідження – аналіз, синтез, індукція, дедукція, порівняння, балансовий, монографічний, ланцюгових підстановок, коефіцієнтний, графічний.

У результаті вивчення варіантів класифікації заборгованості спеціалістами з економіки і управління, бухгалтерського обліку і фінансової звітності встановлено, що між ними немає принципових розбіжностей. Виявлено не досить глибоку деталізацію видів заборгованості і не виділення класифікаційних ознак або виділення їх у кількості, що не розкриває специфіки заборгованості. У зв'язку з тим, що бухгалтерський облік представляє велику частину інформації для цілей управління, яке, в свою чергу, має потребу в достовірних даних для оперативних дій і прогнозування, вважаємо, що класифікація заборгованості, як одного з об'єктів управління і бухгалтерського обліку, повинна ґрунтуватися на єдиних, уніфікованих підходах до класифікаційних ознак. Визначивши, що об’єктом бухгалтерського обліку слід вважати саме розрахунки як первинну операцію, в результаті якої формуються об’єкти фінансової звітності – дебіторська та кредиторська заборгованість, показано як це може вплинути на ефективність управлінської діяльності. Досліджено діючий порядок обліку, аналізу та аудиту на ВАТ «А». Проаналізовано фінансово-господарську діяльність ВАТ «А», проведено аудит розрахунків з покупцями та замовниками. Виявлено, що підприємство є прибутковим, має належним чином оформлену облікову політику, користується програмою “1С: Бухгалтерія” і системою “Клієнт-Банк”.

Виявлено недоліки в системі обліку. Надано пропозиції щодо удосконалення формування облікової політики. Запропоновано затверджувати в обліковій політиці перелік посадових осіб, які повинні входити до складу комісії з інвентаризації розрахунків, а також розроблено форму Акту звірення заборгованості, яка відрізняється тим, що має інформацію відносно отриманих податкових документів на підтвердження розрахунків підприємства з податку на додану вартість.

Узагальнення теоретичних положень і проведення досліджень дозволяє зробити висновок, що реалізація запропонованих рекомендацій дозволить підвищити ефективність інформаційного забезпечення управління розрахунками з покупцями та замовниками через раціональну їх організацію.

РОЗРАХУНКИ, ЗОБОВ’ЯЗАННЯ, ЗАБОРГОВАНІСТЬ, СИСТЕМНИЙ ПІДХІД, ОБЛІКОВА ПОЛІТИКА, РЕЗЕРВ СУМНІВНОЇ ЗАБОРГОВАНОСТІ.

Додаток Д

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

КРИВОРІЗЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра обліку, аудиту і фінансового аналізу