Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка магистрам.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
706.56 Кб
Скачать

38

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

КРИВОРІЗЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра обліку, аудиту і фінансового аналізу

Методичні вказівки

до виконання магістерської роботи

для студентів спеціальності 8.050106 „Облік і аудит”

денної форми навчання

Кривий Ріг

2011

Методичні вказівки до виконання магістерської роботи для студентів спеціальності 8.050106 «Облік і аудит» денної форми навчання / укладачі: Нусінов В.Я., Брадул О.М., Кругла Н.М., Міщук Є.В., Закружна Г.Д. Кривий Ріг: Криворізький технічний університет – 2011р.

Укладачі:

  • професор, д.е.н. Нусінов В.Я,

  • професор, д.е.н. Брадул О.М.,

  • кандидат економічних наук, доцент Кругла Н.М.,

  • кандидат економічних наук, доцент Міщук Є.В.,

  • старший викладач Закружна Г.Д.

Рецензент:

- кандидат економічних наук , доцент Лобов С.П.

Відповідальний за випуск:

- доктор економічних наук, професор, зав. кафедри ОАФА Нусінов В.Я.

Методичні вказівки містять єдині вимоги до вибору теми магістерської роботи, послідовності етапів її виконання, змісту окремих розділів, визначають порядок захисту і критерії оцінювання.

Розглянуто

Схвалено

на засіданні кафедри

вченою радою

обліку, аудиту і фінансового аналізу

економічного факультету

Протокол № 1

Протокол № 1

від 29.08.2011 р.

від 30.08.2011 р.

ЗМІСТ

Стор.

Вступ……………… ......................................................................................

4

Розділ 1.

Організація підготовки до виконання та вибір теми магістерської

роботи................................................................................................................

5

Розділ 2.

Композиція магістерської роботи...................................................................

10

Розділ 3.

Вимоги до структурних елементів магістерської роботи............................

11

Розділ 4.

Організація захисту магістерської роботи…………………………………

24

Розділ 5.

Критерії оцінювання магістерської роботи...................................................

28

Додатки..........................................................................................................

31

ВСТУП

Згідно з Законом України „Про вищу освіту” магістр – освітньо-кваліфіка-ційний рівень вищої освіти особи, яка на основі освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра здобула повну вищу освіту, спеціальні вміння та знання, достатні для виконання професійних завдань та обов'язків (робіт) інноваційного характеру певного рівня професійної діяльності, що передбачені для первинних посад у певному виді економічної діяльності. Випускник магістратури здатний виконувати професійні функції на посадах наукових співробітників, експертів, консультантів, консультантів-експертів, радників, референтів в органах державної влади та управління, в комерційних структурах, консалтингових фірмах, науково-дослідних установах, а також викладачів з фаху в системі підготовки спеціалістів І-ІІІ рівнів акредитації. Крім того, магістратура є вихідним ступенем для подальшої наукової роботи, наукових публікацій, підготовки кандидатських дисертацій. Рівень магістра є не вченим ступенем, а рівнем академічної підготовки, який свідчить про наявність у випускника вищої школи вмінь і навичок, властивих початківцю-науковцю. У системі вітчизняної вищої школи кваліфікаційний рівень магістра присвоюється після закінчення процесу навчання відповідно до освітньо-професійної програми, орієнтованої на науково-дослідну, науково-педагогічну або виробничу діяльність.

Магістерська робота – це кваліфікаційна робота наукового змісту, що повинна відповідати сучасному рівню розвитку науки, потребам національної економіки, вона є першим щаблем до науково-дослідної та науково-педагогічної діяльності, що веде до вступу в аспірантуру і підготовки кандидатської дисертації. При її виконанні студент демонструє свою фахову підготовку, знання з обраної теми, практичні навички з бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту господарської діяльності суб’єкта господарювання, удосконалює досвід самостійної роботи з елементами наукового дослідження. Виконання магістерської роботи є формою державного контролю здобутих студентом знань і вмінь відповідно до затвердженої Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України освітньо-професійної програми і освітньо-кваліфікаційної характеристики. Робота, яка належить до захисту, має відповідати вимогам щодо актуальності, новизни, змісту й оформлення. Ці питання, а також поради щодо написання і захисту роботи, приклади найпоширеніших помилок, що виникають при виконанні роботи розглядаються в даних методичних вказівках. Вони є документом рамкового характеру, який регламентує загальні та найбільш принципові питання підготовки і захисту магістерських робіт спеціальності 8.050106 – «Облік і аудит», враховуючи її специфіку. Методичні вказівки містять практичні поради магістрантам з моменту вибору теми, написання тексту рукопису, експертизи до моменту захисту магістерської кваліфікаційної роботи, що допоможе магістрантам послідовно і в необхідному логічному взаємозв'язку отримати відповіді на найважливіші питання написання та прилюдного захисту магістерської роботи. У даних вказівках акумульовано та узагальнено досвід організації магістерської роботи, накопичений кафедрами Криворізького технічного університету, іншими вітчизняними вищими навчальними закладами.