Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ДП СОВВ исп.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
251.39 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КРИВОРІЗЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ТЕПЛОГАЗОВОДОПОСТАЧАННЯ,

ВОДОВІДВЕДЕННЯ І ВЕНТИЛЯЦІЇ

Методичні вказівки

до виконання дипломного проекту

для студентів спеціальності 7.092109

«Споруди та обладнання водопостачання і водовідведення»

денної форми навчання

Загальні положення і вимоги

Кривий Ріг

2009

Укладачі: Голишев О.М., докт. техн. наук, професор

Мовчан О.Г., канд. хім. наук, доцент

Герасимчук О.В., ст. викладач

Відповідальний за випуск: Голишев О.М., докт. техн. наук, професор

Рецензент: Бурим В.А., ст.викладач

Коректор: Петрюк О.В.

Наведені основні положення щодо організації дипломного проектування та регламентуючі вимоги стосовно тематики, структури, складу та оформлення дипломного проекту для студентів спеціальності 7.092109 «Споруди та обладнання водопостачання і водовідведення».

РОЗГЛЯНУТО СХВАЛЕНО

на засіданні кафедри на засіданні вченої ради

ТВВ будівельного факультету

Протокол №2 від 13.11.2008 р. Протокол №1 від 19.11.2008 р.

  1. Загальні вказівки

Робота над дипломним проектом є завершальним етапом навчання студента в університеті і має за мету:

  • систематизацію та закріплення отриманих в процесі навчання теоретичних знань і навичок, необхідних для розв'язання інженерних задач водопостачання і водовідведення;

  • опанування методиками проектування нових, або реконструкції, розширення, модернізації існуючих (діючих) систем водопостачання і водовідведення;

  • закріплення навичок самостійної роботи студента із нормативно-довідковою і навчально-методичною літературою та з іншими керівними і допоміжними документами та матеріалами;

  • закріплення і розширення навичок і прийомів застосування математичних методів, користування комп'ютерними технологіями при розрахунках і проектуванні систем водопостачання і водовідведення.

З метою реалізації завдання проекту необхідно застосувати прогресивні науково-технічні досягнення в галузі водопостачання і водовідведення, новітні ресурсо- та енергозберігаючі технології та обладнання, сучасні конструкції і матеріали, раціональні методи організації заготівельних і монтажних робіт. Особливу увагу необхідно звертати на всебічне скорочення витрат матеріальних, паливно-енергетичних та трудових ресурсів.

У процесі виконання і захисту дипломного проекту виявляються загально-освітній і професійний рівень підготовки дипломника, ступінь його готовності до самостійної інженерної діяльності в умовах сучасного виробництва, прогресу науки і техніки. З урахуванням цих показників державна екзаменаційна комісія (ДЕК) вирішує питання про присвоєння студентові кваліфікації інженера-будівельника зі спеціальності 7.092109 «Споруди та обладнання водопостачання і водовідведення».

В цілому тематика дипломних проектів для студентів спеціальності «Споруди та обладнання водопостачання і водовідведення» передбачає відображення основних положень таких навчальних дисциплін, як «Інженерна гідравліка», «Хімія і мікробіологія води», «Насосні та повітродувні станції», «Споруди і обладнання водопостачання», «Споруди і обладнання водовідведення», «Санітарно-технічне обладнання будинків», «Технологія заготівельних і монтажних робіт», «Міські інженерні мережі» тощо.

Ці методичні вказівки укладені з метою допомогти студентам в організаційних і загальних методичних питаннях при виконанні дипломного проекту.