Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ДП СОВВ исп.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
251.39 Кб
Скачать
  1. Завдання на дипломний проект

Відповідно до теми роботи керівник видає студентові завдання на проектування на бланку встановленого зразка (Додаток 1), з обов’язковим заповненням усіх його пунктів. Завдання, як правило, складається протягом тижня після закінчення переддипломної практики, на основі матеріалів і вихідних даних, зібраних студентом під час її проходження.

Календарний план роботи над проектом, який є складовою частиною завдання, розробляється студентом спільно з керівником дипломного проекту з зазначенням черговості, термінів виконання та трудомісткості окремих етапів проекту. Для виконання дипломного проекту відводиться 15 учбових тижнів з березня по червень. Може бути рекомендований наступний графік виконання проекту: березень -20%, квітень - 35%, травень - 35%, червень - 10% від загального обсягу робіт.

Календарний план повинен відповідати послідовності роботи над проектом: вивчення і аналіз загальних питань, що відносяться до об’єкту проектування в цілому, проробка та розрахунки складових частин та інше. Розробка графічної частини проекту здійснюється, як правило, на завершальному етапі роботи, тому виконання креслень рекомендується планувати після опрацювання відповідного розділу розрахунково-пояснювальної записки.

Оформлене завдання на дипломний проект підписується студентом і керівником дипломного проекту та затверджується завідувачем випускової кафедри. При оформленні розрахунково-пояснювальної записки завдання розміщується безпосередньо після титульного аркуша.

  1. Керівництво дипломним проектуванням

Методичне і організаційне керівництво дипломним проектуванням забезпечує випускова кафедра ТВВ.

Керівник дипломного проекту видає завдання на дипломний проект; надає студентові допомогу в розробці календарного плану роботи над проектом; рекомендує літературу, нормативні документи та інші джерела інформації з теми роботи; систематично проводить консультації згідно встановленому графіку; перевіряє виконання проекту (за розділами і в цілому) і вказує на допущені помилки; підписує дипломний проект і складає на нього відзив, надає студентові методичну допомогу в підготовці до захисту дипломного проекту.

Завідувач кафедри здійснює загальний контроль за виконанням календарного плану і графіку консультацій з дипломного проектування, організовує проведення звітів студентів за ходом виконання дипломних проектів.

Для консультацій з окремих розділів дипломного проекту залучаються викладачі, які допомагають студентам в організації роботи і перевіряють ці розділи, а також підписують завдання, відповідні креслення і титульну сторінку записки. Консультанти з технології заготівельних і монтажних робіт, екології призначаються з числа викладачів випускової кафедри ТВВ; з організації будівництва, економіки, автоматизації та охорони праці призначаються викладачі відповідних кафедр.

Слід відзначити, що в процесі дипломного проектування керівник і консультанти не повинні давати студентові готових рішень. Їх роль зводиться до надання роз’яснень з питань, що виникають у студента, а також контролю за загальним напрямком проектування. Керівник і консультанти лише допомагають студентові прийняти правильне рішення з окремих питань і задач та при цьому всіляко стимулюють його самостійну роботу. Це в жодному разі не звільняє студента від повної відповідальності за прийняті науково-технічні рішення, правильність виконаних розрахунків, якість виконання і оформлення графічної частини проекту, а також завершення роботи над проектом у встановлений термін.