Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ДП СОВВ исп.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
251.39 Кб
Скачать
  1. Виконання дипломного проекту

Для успішного виконання дипломного проекту графік консультацій повинен передбачати зустрічі студента з керівником не менше одного разу на тиждень. Навіть за відсутності питань до керівника, студент повинен щотижня інформувати його про хід роботи над проектом. Крім того, протягом всього періоду підготовки дипломного проекту передбачається проведення трьох атестацій дипломників (згідно встановленому графіку). Під час атестації кожен студент звітує перед професорсько-викладацьким складом кафедри та іншими студентами групи про обсяг виконаних робіт та ступінь готовності проекту. Якщо результати звіту незадовільні (не виконання календарного плану, систематичні пропуски консультацій, низька якість роботи), то до студента застосовуються заходи впливу, аж до відсторонення його від дипломного проектування.

Робота над дипломним проектом, оформлення та погодження розрахунково-пояснювальної записки і графічного матеріалу повинні бути закінчені не пізніше, ніж за тиждень до встановленої дати захисту.

  1. Обсяг і зміст дипломного проекту

Дипломний проект включає розрахунково-пояснювальну записку обсягом 120-150 сторінок рукописного тексту або 100-120 сторінок комп’ютерного набору на аркушах формату А4, графічну частину з 10-12 аркушів креслень формату А1.

В розрахунково-пояснювальній записці викладається основний зміст проекту, надається обґрунтування вибору систем і схем водопостачання та водовідведення, проводяться технологічні і гідравлічні розрахунки та пояснення, а також таблиці, графіки і схеми. Загальними вимогами до записки є чіткість викладення, логічна послідовність і повна відповідність завданню на дипломне проектування.

Трудомісткі та типові розрахунки, які мають програмне забезпечення, необхідно виконувати з використанням комп’ютерної техніки, відобразивши у записці алгоритм розрахунку та роздрукування результатів. Розрахунки, які багаторазово повторюються, не слід наводити в розрахунково-пояснювальній записці. В таких випадках достатньо викласти методику розрахунку, повністю навести одноразовий розрахунок, а результати усієї серії розрахунків відобразити в табличній формі.

Структура розрахунково-пояснювальної записки і приблизний обсяг окремих розділів наступні:

Назва розділу кількість стор.

Титульний лист 1

Завдання на проектування 2

Зміст 1-2

Вступ 2-3

1.Технологічна частина 50-55

2.Науково-дослідна робота студента (НДРС) 5-7

3.Технологія заготівельних і монтажних робіт 10-15

4.Організація будівництва 10-15

5.Економіка будівництва 15-20

6.Автоматизація систем водопостачання і водовідведення 8-10

7.Охорона праці в галузі 7-10

8.Екологія 7-10

9.Висновки 1-2

Список використаної літератури 1-2

Додатки

За згодою керівника розрахунково-пояснювальна записка може включати також і інші розділи.

В технологічній частині (основній складовій частині записки) наводиться обґрунтування прийнятих проектних рішень, розрахунки та опис схем і конструктивних елементів систем водопостачання і водовідведення тощо.

Усі розрахунки в розрахунково-пояснювальній записці повинні виконуватись в одиницях міжнародної системи СІ.

В тексті пояснювальної записки слід приводити посилання на використані студентом літературні та нормативні джерела, а також на відповідні креслення графічної частини проекту.

Допоміжні матеріали доцільно розміщувати в додатках. До них належать: роздрукування комп’ютерних програм, допоміжні ілюстрації і таблиці, проміжні викладки та розрахунки тощо. Обсяг додатків в загальному обсязі розрахунково-пояснювальної записки не враховується.

В рекомендований обсяг графічної частини необхідно включати наступні креслення формату А1:

Технологічна частина 6-7 аркушів

Науково-дослідна робота студента (НДРС) 1-2 аркуша

Технологія заготівельних і монтажних робіт 1 аркуш

Організація будівництва 1 аркуш

Автоматизація систем водопостачання і водовідведення 1 аркуш

Конкретні рекомендації щодо оформлення розрахунково-пояснювальної записки наведені у літературних та нормативних джерелах [2-7].