Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ДП СОВВ исп.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
251.39 Кб
Скачать
  1. Тема дипломного проекту

Тематика дипломних проектів щорічно визначається кафедрою теплогазоводопостачання, водовідведення і вентиляції (в подальшому випускова кафедра ТВВ). Перелік тем оприлюднюється не пізніше, ніж за місяць до початку переддипломної практики.

Напрям тематики дипломних проектів, як правило, пов'язаний із розв'язанням завдань з водопостачання, водовідведення та очищення природних і стічних вод населеного пункту, або окремого об'єкта (промислового підприємства, лікувально-оздоровчого комплексу, блоку комунальних, сільськогосподарських або інших об'єктів тощо).

В дипломному проекті можуть розглядатися реальні (населений пункт, промисловий об'єкт), умовно-реальні (умовне місто з реальним промисловим об'єктом, реальне місто з умовними промисловими об'єктами, перспективне проектування умовного промислово-комунального комплексу в реальних територіально-кліматичних умовах) або умовні об'єкти.

Дипломні проекти або окремі їх розділи можуть розроблятися на базі результатів науково-дослідних і конструкторсько-технологічних розробок, у виконанні яких брав участь студент - автор дипломного проекту.

При розробленні теми, спрямованої на створення, або реконструкцію промислово-комунальних, або сільськогосподарських комплексів, які складаються з великої кількості різноманітних об'єктів, можуть виконуватись так званні «комплексні» дипломні проекти за участю декількох виконавців. Комплексний проект - це сукупність взаємопов'язаних між собою окремих дипломних проектів, виконаних самостійно кожним студентом такої групи.

Тема дипломного проекту повинна відповідати профілю спеціальності, сучасному стану і перспективам розвитку науки та техніки, передбачати розробку проекту нових або реконструкції існуючих систем водопостачання і водовідведення.

Тема повинна бути за можливістю реальною і враховувати актуальні потреби водопровідно-каналізаційного господарства. Робота дипломника над реальною темою сприятиме закріпленню знань та дозволить отримати якісно вищий рівень підготовки молодого спеціаліста до самостійної трудової діяльності.

Студентам надається право вибору теми дипломного проекту та керівника(за його згодою) з числа викладачів кафедри, з урахуванням їх планового навантаження за цим напрямом роботи. Студент може запропонувати для дипломного проекту вибрану ним тему з необхідним обґрунтуванням доцільності її розробки.

Затвердження теми і керівника дипломного проекту здійснюється в наступному порядку:

  • співбесіда студента з керівником, погодження теми дипломного проекту і місця проходження переддипломної практики;

  • подача студентом на ім’я завідувача кафедри письмової заяви, погодженої керівником проекту, про затвердження теми дипломного проекту;

  • після узгодження теми і керівника дипломного проекту студентові видається завдання на переддипломну практику, в якому передбачається збір матеріалу для дипломного проекту. Керівництво практикою здійснюється керівником дипломного проекту.

Порядок організації і проведення переддипломної практики викладено у методичних вказівках [1].

Закріплення за кожним студентом теми і керівника затверджується на засіданні кафедри та остаточно оформлюється наказом по університету.

Підготовка наказу здійснюється деканатом будівельного факультету за поданням вихідних даних випусковою кафедрою до початку дипломного проектування. Після затвердження заміна теми і керівника дипломного проекту, як правило, не допускається і є можливою у виняткових випадках з дозволу ректора університету, при наявності належного обгрунтування.