Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОКМ-3. Р.18.1-21.4.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
23.3 Mб
Скачать

Динамічна в’язкість μ·106 (н·с/мм2) деяких мастил при різних температурах tºC

Марка мастила

Температура мастила tºC

90

Індустріальне

И – 40

0,008

И – 30 А

0,005

И – 20 А

0,003

Турбінне Т- 22

0,005

За ГОСТ 2789-73 для цапфи необхідно, щоб було мкм, для вкладиша мкм.

6). Визначаємо коефіцієнт запасу надійності підшипника sh за товщиною шару мастила:

(19.8)

Коефіцієнт запасу надійності sh забезпечує врахування відхилення розрахункових параметрів підшипника від умов експлуатації.

19.6. Принципи розрахунку підшипників ковзання на ЕОМ

Розрахунки підшипників ковзання характеризуються значною трудомісткістю і багатоваріантністю. Використання ЕОМ при цих розрахунках значно скорочує час проектування і дає можливість підвищити точність результатів зокрема за рахунок урахування впливу температури на питому теплоємність і густину мастила, що звичайно не виконується при ручному розрахунку.

А

Рис. 19.10. Функціональна залежність відносного ексцентриситеті Χ від коефіцієнту навантаженності підшипника Φ

лгоритм розрахунку необхідно будувати так, щоб одержати узагальнену характеристику роботи підшипника, тобто визначити мінімальну товщину і середню температуру мастильного шару у всьому можливому діапазоні зміни зазорів. Додатково можна визначити витрати мастила і виконати розрахунок стійкості роботи підшипників.

Алгоритм розрахунку. Вихідні параметри для розрахунку: навантаження на підшипник Fn, частота обертання вала n ( ), номінальні розміри підшипника і мастильних канавок, температура t , тиск мастила на вході підшипника ре, температура навколишнього середовища t .

В базі даних потрібно мати залежності динамічної в’язкості мастила від температури (t0), коефіцієнта навантаженності Ф і безрозмірного коефіцієнта витрат мастила із мастильної канавки q1 від відносного е ксцентриситету. Звичайно ці залежності приводяться у вигляді таблиць або графіків, але для мастильного розрахунку їх зручно задавати у вигляді аналітичних залежностей, а при їх відсутності – у вигляді масивів точок із наступною інтерполяцією. B літературі відзначається, що добрі результати дає параболічна інтерполяція за трьома точками, оформлена у вигляді підпрограми, яка використовується для розрахунків функцій μ(t), Ф( ), q1( ) тощо.

Р

Рис. 19.11. Схема алгоритму розрахунку підшипників ковзання

озрахунок. Так як зміна відносного зазору ψ проходить у межах (0,4…6,0)·10-3, то доцільно організувати розрахунок параметрів підшипника в циклі із перебором відносних зазорів , наприклад, з кроком 0,0005 ( символи дії 4…9 на схемі алгоритму, приведено на рис. 19.11). Параметри роботи підшипника визначають для усталеного теплового режиму, тому в програмі передбачено ітераційний цикл розрахунку середньої температури мастила t з кроком 0,5ºС (символ дії – 6…8).

Результати розрахунків і вибір посадки. Для кожного значення відносного зазору на друкування виводиться товщина мастильного шару hmin, середньої температури t , відносного ексцентриситету і витрати мастила V.

Призначивши величини шорсткості поверхні цапфи і вкладиша, знаходять мінімальне допустиме значення товщини мастильного шару, порівнюють його з даними узагальненої характеристики роботи підшипника і визначають граничні значення відносних зазорів. Нижню границю допустимого відносно зазору необхідно уточнити за температурним критерієм.

Контрольні запитання

1. Яке призначення підшипників? Як їх розрізняють за видом тертя7

2. Наведіть загальні відомості та дайте класифікацію підшипників ковзання.

3. Опишіть основну конструкцію підшипника ковзання. Які є варіанти цієї конструкції?

4. Як виконується змащення підшипників ковзання?

5. Які властивості повинен мати матеріал вкладишів підшипників ковзання?

6. Які матеріали використовують для виготовлення вкладишів підшипників?

7. Назвіть та охарактеризуйте критерії работоздатності підшипників ковзання.

8. Які існують режими тертя у підшипників ковзання?

9. За якими критеріями і в яких випадках ведеться розрахунок підшипників ковзання при напіврідинному терті?

10. За яким критерієм ведеться розрахунок підшипників ковзання рідинного тертя? Що таке критична товщина шару мастила у підшипнику ковзання?

11. Роз’ясніть основні принципи розрахунків підшипників ковзання на ЕОМ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]