Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Laboratorna_robota_3_fin.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
14.53 Mб
Скачать

7.2 Скп на базі канальної спліт-системи з припливною вентиляцією

Н а рис. 7.2 показаний приклад кондиціонування магазину з використанням спліт-системи з припливною вентиляцією.

Зовнішній (компресорно-конденсаторний) блок встановлюється назовні на стіні будинку. Внутрішній блок (що містить: фільтр, вентилятор, фреоновий випарник, повітронагрівач, панель керування) монтується в приміщенні над підвісною стелею.

Свіже повітря надходить з вулиці і по термоізольованому

Рис. 7.2 повітроводу подається у змішу-

вальну камеру. Там свіже повітря змішується з рециркуляційним, що забирається з приміщення. Далі повітряна суміш фільтрується і обробляється у внутрішньому блоці (нагрівається або охолоджується). Оброблене повітря надходить в приміщення, що обслуговуються, по системі повітроводів крізь припливні решітки. Внутрішній і зовнішній блоки з’єднуються між собою фреоновим трубопроводом в ізоляції. При цьому не порушується дизайн інтер’єру.

Влітку повітря охолоджується в випарнику. Восени і весною кондиціонер працює у режимі «теплового насосу» і підігріваю повітря без включення калориферу. Якщо температура наближається до 0ºС, починає працювати електрокалорифер. Електронний модуль керування калорифера дозволяє плавно регулювати його потужність в залежності від температури зовнішнього повітря, що забезпечує мінімальне споживання електроенергії.

Для створення повітряного балансу в приміщеннях магазину передбачена витяжна вентиляція з використанням канального вентилятору.

7.3 Скп на базі «чиллера-фанкойлів», суміщена з центральним опаленням, і система природної вентиляції адміністративної будівлі

В даній системі кондиціонування (рис. 7.3) джерелом холодопостачання є чиллер, встановлений на даху. Місцеві неавтономні підлогові фанкойли забезпечують оптимальні температурні умови в приміщеннях адміністративної будівлі.

Фанкойли складаються з 2-х теплообмінників і підключені за чотирьохтрубною схемою, що дозволяє використовувати їх в зимовий час як прилади центрального опалення. Рис. 7.3

Чотирьох-трубна установка припускає цілорічне використання фанкойлу. В теплий період в основний теплообмінник надходить охолоджена вода від чиллера; в перехідний період тепла надходить також від чиллера, який працює в режимі теплового насосу; в холодний період крізь додатковий теплообмінник циркулює гаряча вода (з температурою 95-70 ºС) від системи центрального опалення.

Повітрообмін здійснюється за рахунок природної витяжної вентиляції.

Чиллер з повітряним охолодженням і малошумними осьовими вентиляторами встановлений на даху. Такий варіант установки є найбільш дешевим, оскільки не потрібно місце в будівлі або у дворі. Насосна станція, що забезпечує циркуляцію холодоносія в системі «чиллер-фанкойли», теж встановлена на даху.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]