Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Laboratorna_robota_3_fin.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
14.53 Mб
Скачать

7.4 Скп на базі «чиллера-фанкойлів» і система припливно-витяжної механічної вентиляції офісних приміщень

Н а рис. 7.4 наведений приклад такої системи кондиціонування. Основне обладнання розташоване на технічному поверсі.

Для приготування холодної води, що надходить в повітроохолоджувачі центрального кондиціонера і фанкойли, використовується чиллер. Повітряне охолодження конденсатора цієї холодильної машини

Рис. 7.4

здійснюється радіальним вентилятором. Повітря для охолодження конденсатора подається і відводиться по повітроводам, що проходять крізь покрівлю будівлі. В чиллер вбудована гідравлічна група, що перекачує холодоносій, в якості якого використовується вода. В чиллері передбачено переключення на режим теплового насосу, тому в перехідний період для опалення приміщень в повітроохолоджувач центрального кондиціонера і теплообмінники фанкойлів подається вода з температурою 50 ºС.

Фанкойли, які аналогічні внутрішньому блоку спліт-системи, працюють на рециркуляцію повітря в приміщенні і здійснюють індивідуальне регулювання теплового режиму в кожному приміщенні.

Центральний кондиціонер забирає повітря з вулиці крізь жалюзійну решітку, встановлену на фасаді технічної поверху. В склад центрального кондиціонеру, окрім двох ступеней повітряного фільтру (коміркового і карманного), входять повітронагрівач, повітроохолоджувач і вентиляторна секція, після якої встановлені шумозаглушувачі. Для холодного періоду року в кондиціонері передбачений поверхневий зволожувач повітря. Такий зволожувач здатний забезпечити потрібну вологість в приміщеннях в широкому діапазоні. Крім того, якщо порівнювати зі зрошувальною камерою, він компактніший і розбризкувачі не потребують підтримування надлишкового тиску, як форсунки у зрошувальній камері. В теплий період року вологість повітря знижується за рахунок випадення конденсату на теплообмінній поверхні фанкойлів.

Припливне повітря від центрального кондиціонера по мережі повітроводів самостійними каналами подається в приміщення на кожний поверх крізь припливні решітки. Витяжне повітря видаляється з кожного поверху по мережі повітроводів крізь решітки в стінах і потім витяжним радіальним вентилятором викидається в атмосферу.

На рисунку не показані перегородки між припливною і витяжною вентиляційними камерами і чиллером.

7.5 Скп на базі «чиллера-фанкойлів» і система припливно-витяжної механічної вентиляції будівлі готелю

Н а рис. 7.5 розглянутий варіант встановлення центрального кондиціонера в підвалі, а чиллера і насосу – на покрівлі будівлі. В даній системі використовуються фанкойли прихованої установки у фальш-стелі.

Зовнішнє повітря надходить в кондиціонер крізь повітрозабірну шахту на висоті 2-х метрів від рівня землі.

Охолоджене (влітку) або нагріте (взимку) в кондиціонері повітря по системі повітроводів подається до кожного фанкойлу. З допомогою фанкойлів забезпечується індивідуальне підтримування заданої температури в кожному приміщенні. В свою чергу,

Рис. 7.5 в теплообмінник центрального

кондиціонера постачається охолоджена вода (або суміш води з гліколем) від чиллера.

Циркуляцію води в системі «чиллер-фанкойли-тепло-обмінник центрального кондиціонера» забезпечує насосна станція, яка встановлена на покрівлі будівлі.

Фанкойли працюють на суміші зовнішнього і рециркуляційного повітря. Видалення повітря з санвузлів і умивальних кімнат здійснюється по мережі повітроводів централізовано даховим вентилятором.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]