Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Laboratorna_robota_3_fin.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
14.53 Mб
Скачать

7.9 Скп операційної на базі припливно-витяжного автономного кондиціонера

Для кондиціонування операційної використаний моноблочний припливно-витяжний автономний кондиціонер (рис. 7.9). В конструкції кондиціонера використана двохярусна компоновка.

Кондиціонер з фреоновим охолоджувачем розташований в нижньому ярусі. Зов-

Рис. 7.9

нішнє повітря надходить в кондиціонер, охолоджується або нагрівається в ньому, в залежності від температури зовнішнього повітря, проходить два ступеня очищення і по системі повітроводів надходить в приміщення операційної. Розподіл повітря здійснюється в верхню зону крізь спеціальні решітки, які оснащені спеціальними фільтрами тонкого очищення. Витяжні решітки в приміщеннях встановлені в верхній і нижній зонах операційної для видалення з неї легких та важких наркозних газів. По мережі повітроводів витяжне повітря надходить в секції кондиціонера, розташовані у другому ярусі. Холодильна машина кондиціонера має конденсатор з повітряним охолодженням. Для охолодження конденсатора використовується повітря витяжної системи з додатковим підмішуванням зовнішнього повітря. Видалення витяжного повітря здійснюється в атмосферу крізь спеціальну шахту на покрівлі будівлі.

7.10 Скп на базі дахових кондиціонерів і система природної витяжної вентиляції торговельної зали

А втономний даховий кондиціонер встановлений на покрівлі одноповерхової будівлі магазину (рис. 7.10).

Кондиціонер працює на суміші зовнішнього і рециркуляційного повітря. Необхідна кількість зовнішнього повітря надходить у змішувальну камеру, де перемішується з рециркуляційним повітрям. Потім загальний об’єм Рис. 7.10 повітря проходить крізь

фреоновий повітроохолоджувач і надходить в приміщення крізь систему повітроводів і повітророзподіль

ників. Видалення витяжного повітря здійснюється системою природної витяжної вентиляції крізь дефлектор.

7.11 Скп спортивної зали на базі дахових кондиціонерів з секцією витяжного вентилятора

А втономні дахові кондиціонери встановлені на покрівлі одноповерхової будівлі і працюють на суміші зовнішнього і рециркуляційного повітря (рис. 7.11).

Кондиціонери укомплектовані додатковим відцентровим вентилятором для підключення системи витяжної вентиляції. Така конструкція кондиціонерів дозволяє одночасно вирішувати завдання вентиляції і кондиціонування повіт-

Рис. 7.11 ря спортивної зали. По-

дача кондиціонованого повітря здійснюється крізь настінні вентиляційні решітки; видалення витяжного повітря – крізь стельові плафони.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]