Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Laboratorna_robota_3_fin.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
14.53 Mб
Скачать

7.6 Скп залу кінотеатру на базі центрального припливно-рециркуляційного кондиціонеру

Громадська будівля «зального типу» обладнана центральною системою кондиціонування повітря на базі центрального кондиціонера і чиллера (рис. 7.6). співвідношення витрат рециркуляційного і припливного повітря – змінне і залежить від пори року.

П рипливно-рециркуляційний кондиціонер, вентиляційне обладнання і чиллер для підготовки теплоносія встановлені у підвалі і відокремлені від зала будівельними конструкція

Рис. 7.6 ми. З допомогою на-

сосної групи, що вбудована у чиллер, холодоносій подається до повітроохолоджувачів.

В якості відкритої градирні в системі оборотного водопостачання для охолодження конденсаторів чиллера використовується фонтан.

Приплив повітря в зал здійснюється центральним кондиціонером крізь стельові повітророзподільники. Витяжка з залу природна, крізь шахту, встановлену на покрівлі.

7.7 Скп технологічного приміщення на базі прецизійного кондиціонера

В приміщенні, що обслуговується, встановлено технологічне обладнання зі значними виділеннями тепла. Для точного підтримання заданої температури і вологості внутрішнього повітря використовується прецизійний кондиціонер (рис. 7.7).

С истема вентиляції – природна. При необхідності може бути забезпечене підмішування свіжого повітря в кондиціонері в незначних об’ємах.

Внутрішній блок кондиціонера встановлений в суміжному технічному приміщенні

Рис. 7.7 (може бути встановлений без

посередньо в приміщенні, що обслуговується).

Конструкція фальшивої підлоги в приміщенні дозволила прокласти мережу повітроводів у підлозі і здійснити розподіл обробленого в кондиціонері повітря безпосередньо під стійки технологічного обладнання. Рециркуляційне повітря забирається з верхньої зони приміщення і також по мережі повітроводів надходить на обробку у внутрішній блок кондиціонера.

Конденсаторний блок повітряного охолодження розташований назовні на стіні будівлі.

7.8 Скп виставкової зали на базі центрального кондиціонера з утилізацією тепла витяжного повітря в перехресноточному теплообміннику

Оптимальні параметри повітря у виставковій залі підтримуються з допомогою центрального кондиціонера (рис. 7.8).

Центральний кондиціонер має в своєму складі додаткову секцію витяжного вентилятора, а також систему утилізації тепла витяжного повітря в перехресноточному теплообміннику. При цьому секції самого кондиціонера і витяжної вентиляції розміщуються в 2 яруси.Джерелом холодопостачання центрального кондиціонера є чиллер, що встановлений на покрівлі.

Н асосна станція, що також встановлена на покрівлі, перекачує

Рис. 7.8 холодоносій по системі

чиллер-теплообмінник кондиціонера. Повітря надходить у виставкову залу крізь підлогові повітророзподільники і ви-даляється крізь стельові плафони по системі повітроводів з допомогою витяжної вентиляційної установки. Повітря, що видаляється з приміщення, віддає своє тепло припливному повітрю в перехресноточному теплообміннику.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]