Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_SIKh_2.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
97.05 Кб
Скачать

4.4.Характеристика показників,зборів і платежів,які сплачує підприємство,особливості їх нарахування.

ПП»СІХ» сплачує такі види податкових зобов’язань:\

  1. До державного бюджету:

  • ПДВ-20%

  • Податок з прибутку підприємств(25%)

  1. До місцевого бюджету:

  • Комунальний податок(середньооблікова кількість штатних працівників за кожен місяць*17 грн(неоподаткований мінімум*10%)).

  • Податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів(обєм двигуна*кількість транспортних засобів*15%).

  • Збір за забруднення навколишнього середовища(фактичні обсяги викидів,використаного пального,скидів,розміщення відходів,тонн*нормативи збору,грн./т*коефіцієнт індексації нормативів збору*коригуючи коефіцієнти до нормативів збору).

Табл.4.4.1-Податковий розрахунок комунального податку

Показники

Код рядка

Усього

*Кількісний склад працівників за базовий податковий(звітний)період

01

30

**Неоподаткований мінімум громадян

02

17

Річний фонд оплати праці(р.01*р.02)

03

510

***Ставка комунального податку,%

04

10

Нараховано податку за базовий податковий(звітний)період(р.03*р.04)

05

51

****Нараховано податку за даними раніше поданого розрахунку,що уточнюється,усього(р.05 розрахунку,що уточняється)

06

-

****Сума недоплати(заниження податкового зобовязання),яка збільшує податкове зобов’язання у зв’язку з виправленням помилки(р.05-р.06),якщо р.05>р.06

07

-

****Сума податку,яка зменшує податкове зобов’язання з зв’язку з виправленням помилки(р.06-р.05),якщо р.05<р.06

08

-

*****Сума штрафу(р.07)*5%

09

-

Зміст помилок

*Кількісний склад працівників за відповідний базовий податковий(звітний) період дорівнює показнику середньооблікової кількості штатних працівників,визначеномі відповідно до Інструкції із статистики кількості працівників,затвердженої наказом Державного комітету статистики України. При цьому,якщо рішення органу місцевого самоврядування про встановлення комунального податку визначено базовий податковий(звітний) період календарний місяць,то в рядку 01 вказується середньооблікова кількість штатних працівників за такий місяць,якщо календарний квартал(півріччя,рік)

**Розмір неоподаткованого мінімуму доходів громадян,встановлений законодавствомУкраїни

***Ставка,визначена рішенням органу місцевого самоврядування про встановлення комунального податку

****Заповнюється у разі подання уточнюючого розрахунку,що містить виправленя показники

*****Нараховується платником самостійно відповідно до п.17.2 статті Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами»(із внесеними змінами та доповненнями).

У звязку із введенням в дію Законів України»Про оподаткування прибутку підприємств» і «Про податок на додану вартість»,окрім подання бухгалтерської звітності передбачено також подання податкової звітності.

Формами податкової звітності є:

  • Декларація про прибуток підприємства

  • Податкова декларація податку на додану вартість

Декларація про прибуток підприємства заповнюється у тисячах гривнях з десятинним знаком.Дані,що наведені у декларації повинні підтверджуватись первинними документами,даними бухгалтерського обліку,відповідати податковому обліку(звітності).

Декларація складається із вступної частини,схеми основних частин і 17 додатків.У вступній частині описується повна назва підприємства(згідно установчих документів),зареєстрованого у встановленому порядку,форма власності(згідно якої зареєстроване підприємство,виходячи із закону України»Про власність»),ідентифікований код,назва органу,у відомості якого знаходиться підприємство(якщо такий є),повний юридичний адрес і номер телефону платника податку.

Основні частини декларації зведені в одну таблицю наскрізною нумерацією рядків і призначені для розрахунку і відображення загальної суми зобов’язань платника із перерахування у бюджет податків.

Висновки

В результаті проходження практики,я вивчила організаційну та виробничу структуру підприємства,склад і структуру виробничих фондів підприємства,форму та систему оплати праці,права і обов’язки працівників відділів,основну роботу економіста на підприємстві тощо. Також я отримала навички роботи з документацією статистичної звітності по даній діяльності,розрахунку основних техніко-економічних показників діяльності підприємства,управлінських рішень в галузі виробничого персоналу.

Провівши аналіз основних техніко-економічних показників,слід зазначити,що ПП»СІХ» є прибутковим і успішно працює в сучасних умовах. Протягом аналізованого періоду значно зросли обсяги виробництва,реалізації,прибутку,продуктивності праці,а витрати на одну гривню товарної продукції зменшується.

У виробництві елітного одягу ПП»СІХ» використовує натуральні тканини та фурнітуру високої якості,і в більшості з-за кордону. На сьогодні підприємство налагоджує зв’язки для тісної співпраці з Італією та іншими провідними країнами. Внаслідок цього ми бачимо перспективу такої продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Покращити роботу ПП»СІХ» можна у випадку виконання усіх наступних умов :

  • Проведення робіт по дослідженню та розширенню ринків збуту;

  • Поступового підвищення відсотку виконання плану;

  • Покращення асортименту та розробки нових моделей одягу;

  • Змінення зношеного обладнання новим для покращення технологічних процесів;

  • Розширення зовнішньо-економічної діяльності;

  • Впровадження заходів для покращенню організації праці, поліпшення якості робочої сили;

  • Залучення персоналу в процес управління.

Найбільш важливим елементом продуктивних сил і головним джерелом розвитку економіки є люди, тобто їхня майстерність, освіта, підготовка, мотивація діяльності: існує безпосередня залежність конкурентноспроможності економіки, рівня добробуту населення від якості трудового потенціалу персоналу підприємств та організацій даної країни.

Узагальнюючим показником ефективності використання людського капіталу є продуктивність праці, що, як і всі показники ефективності, характеризує - співвідношення результатів і витрат, в даному випадку - результатів праці та її витрат.

Збільшення обсягів виробництва можливе як інтенсивним, так і екстенсивним шляхами. В умовах ринку підприємства спрямовані на використання інтенсивного шляху - за рахунок продуктивності праці.

На ПП»СІХ» відбулось зростання показників продуктивності праці в 2008 році на 6,94 % та на 7,96% у 2009 році . Причому відбулось це не з причини зменшення працівників,що в свою чергу свідчить про позитивний показник для підприємства.

ПП»СІХ» на даний момент користується популярністю не тільки серед елітних людей України,але й в країнах Європи,зокрема Італії.

Список використаних джерел:

  1. Баланс підприємства.

  2. Відун В.А., Пономарьова Ю.В., Економіка підприємства: навчальний посібник. – Київ: Центр навчальної літератури, 2003.

  3. Колективний договір підприємства.

  4. Статут підприємства

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]