Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MASTER2.DOC
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.11.2019
Размер:
812.03 Кб
Скачать

2. Відкриття магістерської підготовки

2.1. Підготовка магістрів здійснюється на базі кафедр, які мають спеціальності, акредитовані за четвертим рівнем.

2.2. Для відкриття магістерської підготовки за даною спеціальністю відповідна кафедра готує проект освітньо-професійної програми (ОПП) і навчального плану, розрахованих на термін навчання, встановлений для цієї спеціальності. При складанні ОПП та навчального плану необхідно дотримуватися вимог Міністерства освіти і науки України щодо нормативної частини змісту навчання, передбачених для освітньо-кваліфікаційного рівня "Магістр", наказів і розпоряджень, які стосуються змісту навчання та підготовки, і навчальних планів.

2.3. Підготовка магістрів на основі кваліфікації спеціаліста як очної, так і заочної форм навчання здійснюється на підставі індивідуальних освітньо-професійних програм та навчальних планів для спеціальностей, визначених п. 1.6.

3. Правила прийому до магістратури

3.1. Прийом до магістратури у ВНТУ здійснюється за спеціальностями, які визначаються п. 1.6.

3.2. Для прийому до магістратури за напрямком “Наукова діяльність в технічних науках” претендент на бюджетне місце повинен задовольняти ряду вимог:

3.2.1. Мати базову вищу освіту рівня бакалавра чи спеціаліста за напрямком обраної для навчання в магістратурі спеціальності.

3.2.2. Мати середній бал за весь період навчання до зарахування в магістратуру не нижчий «добре» за державною шкалою.

3.2.3. Не мати оцінок, нижчих «відмінно», з профільних дисциплін спеціальності та з випускної кваліфікаційної бакалаврської роботи.

3.2.4. Не мати оцінок, нижчих «добре», з усіх інших дисциплін, котрі вивчаються до зарахування в магістратуру(тут і далі беруться до уваги оцінки за кожну дисципліну, отримані в усіх триместрах протягом її вивчення).

3.2.5. Мати схильність до наукової роботи, підтверджену участю у виконанні госпдоговірних або держбюджетних науково-дослідних робіт кафедри, публікаціями або виступами з науковими доповідями за профілем магістерської підготовки на науково-технічних конференціях.

3.2.6. Протягом терміну навчання до зарахування в магістратуру не мати порушень правил внутрішнього розпорядку університету та чинного законодавства.

3.3. Для прийому в магістратуру за напрямком “Наукова діяльність в технічних науках” на умовах надання платних послуг (за контрактом) необхідно виконання умов пунктів 3.2.1–3.2.6, але показники пункту 3.2.3 можуть бути на один бал нижчими.

3.4. Прийом усіх документів до магістратури, крім довідки про оцінку за випускну кваліфікаційну бакалаврську дипломну роботу (для випускників бакалаврату ВНТУ поточного року), триває з 1 травня по 25 червня.

3.5. Останній термін захисту випускних кваліфікаційних бакалаврських робіт претендентами до магістратури — 30 червня. Останній термін здачі документу з оцінкою за бакалаврську дипломну роботу претендентом до магістратури — 30 червня.

3.6. Зараховуються до магістратури в першу чергу ті студенти, які відповідають вимогам прийому на навчання за програмою магістерської підготовки та мають опубліковані наукові праці або патенти на винаходи; є переможцями або призерами міжнародних, обласних, міських або університетських олімпіад і конкурсів, переможців конкурсу науково-технічної творчості ВНТУ.

3.7. Студенти, які відповідають вимогам прийому на навчання за програмою магістерської підготовки і яким не вистачило бюджетних місць після конкурсного відбору, мають право на зарахування до магістратури на умовах надання платних послуг населенню (за контрактом) з оплатою за навчання в розмірі суми, визначеної для оплати навчання в магістратурі.

3.8. Претендент на навчання в магістратурі на основі диплома спеціаліста повинен подати такі документи:

- заяву на ім'я ректора з візами завідувача кафедри, яка проводить магістерську підготовку, методиста, директора відповідного профільного навчально-наукового інституту та директора ІнМАД;

- копію диплома спеціаліста з додатком до диплома;

- список наукових праць за діючим бібліографічним стандартом з обов'язковим вказуванням усіх співавторів праць і ксерокопії наукових праць, дипломів з конкурсів студентських робіт та олімпіад, в яких брав участь претендент;

- угоду чи лист з підприємства про підготовку на замовлення відповідної юридичної або фізичної особи при вступі на умовах надання платних послуг населенню або на основі договору про цільову підготовку;

- чотири фотографії формату 3х4.

3.9. Претендент на навчання в магістратурі на основі диплома бакалавра повинен подати наступні документи:

- заяву на ім'я ректора з візами наукового керівника, завідувача кафедри, яка проводить магістерську підготовку, методиста та директора відповідного профільного навчально-наукового інституту, директора ІнМАД;

- довідку про рейтинг, який досягнуто під час навчання на рівні бакалавра, та інша інформація за формою додатку А;

- довідку про оцінки по профільних дисциплінах, перелік яких залежить від спеціальності та напрямку навчання в магістратурі, підписану завідувачем кафедри, заступником директора з наукової роботи профільного навчально-наукового інституту та директором цього інституту;

- довідку про оцінку за випускну кваліфікаційну бакалаврську роботу, вказати вид диплому бакалавра (з відзнакою чи без), підписану заступником директора з наукової роботи профільного навчально-наукового інституту та директором цього інституту (для випускників ВНТУ поточного року);

- копію диплома бакалавра з додатком до диплому (крім випускників ВНТУ поточного року);

- список наукових праць за діючим бібліографічним стандартом з обов'язковим вказуванням усіх співавторів праць, завірений заступником директора з наукової роботи навчально-наукового інституту;

- ксерокопії дипломів з конкурсів студентських робіт та олімпіад, в яких брав участь студент;

- угоду чи лист з підприємства про підготовку на замовлення відповідної юридичної або фізичної особи при вступі на умовах надання платних послуг населенню або на основі договору про цільову підготовку;

- чотири фотографії формату 3х4.

3.10. Відповідальними за правильність даних про претендентів на навчання в магістратурі та їх своєчасне подання до ІнМАД, є заступники директорів з наукової роботи відповідних профільних навчально-наукових інститутів ВНТУ.

3.11. Дата зарахування претендентів в магістранти Ученою радою ІнМАД проводиться з 2 по 5 липня.

3.12. Індивідуальний навчальний план магістранта складається до 31 серпня за допомогою наукового керівника та куратора ECTS. Початок навчання у магістратурі 1 вересня.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]