Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MINISTERSTVO_OSVITI_I_NAUKI_UKRAYiNI.docx
Скачиваний:
23
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
10.57 Mб
Скачать

Рецензія на дипломну роботу

випускниці факультету дизайну Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім.. Михайла Бойчука 2011 року випуску

з напрямку підготовки – 0202 «Мистецтво», спеціальності – 7.020210 «Дизайн», спеціалізації – «Дизайн середовища», освітньо-кваліфікаційного рівня підготовки – «Спеціаліст»

ВИЧЕГЖАНІНОЇ Наталії Юріївни.

Науковий керівник – СЄДАК О.І., Заслужений архітектор України, член-кореспондент Української академії архітектури, кандидат архітектури.

Тема дипломного проекту: "ПРОЕКТ КУЛЬТУРНОГО ЦЕНТРУ «МУЗЕЙ МІСТА» НА ВОЛОДИМИРСЬКОМУ УЗВОЗІ У МІСТІ КИЄВІ” на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Спеціаліст» з напрямку підготовки – 0202 «Мистецтво», спеціальності – 7.020.210 «Дизайн», зі спеціалізації - „Дизайн середовища” - є актуальною і своєчасною, враховуючи відсутність на сьогодення приміщень для експонування унікальних фондів Музею міста Києва, що знаходяться в ящиках в Українському Домі після виселення музею з Кловського палацу 10 років тому, а також потребу Києва в Культурному Центрі для спілкування й проведення різних сучасних культурних заходів.

Склад дипломного проекту. Дипломний проект ВИЧЕГЖАНІНОЇ Наталії Юріївни повністю відповідає усім вимогам, що висуваються Вищою школою України до якості й змістовності випускних робіт освітньо-кваліфікаційного рівня «Спеціаліст» мистецького напрямку. Текстуальна і проектно-графічна частини пов»язані одна з другою, повністю задовольняють завданню розкриття змісту роботи, містять теоретичні результати (аналіз проектної практики), що практично апробовані в авторській проектній моделі формування культурного центру, вирішеного художньо-просторово, функціонально й планувально у відповідності призначенню й функціональній направленості об’єкту.

Висновки про відповідність виконаного дипломного проекту виданому проектному завданню. Дипломний проект повністю відповідає попередньо виданому завданню, а за колом поставлених в ньому задач виходить за межі суто кваліфікаційної роботи ОКР «Спеціаліст». Це свідоцтвує про зацікавленість дипломниці в своїй роботі та працелюбність випускниці.

Характеристика виконання кожного розділу проекту. Кожний з розділів проекту виконаний скрупульозно на найвищому професійному рівні й повністю розкривають загальне авторське проектне рішення. Графічна частина дає загальне уявлення про місце розташування, характер опанування ділянки проектування, художньо-образну основу, функціональну структуру та конструктивне вирішення об»єкту проектування. Текст пояснювальної записки містить аналіз проектного досвіду, який вміло використаний в роботі, креслення по проекту, а макет (просторова модель) є вдалим додатком до проектно-графічної частини.

Оцінка якості виконання графічної частини проекту, макетування (моделювання) та пояснювальної записки. Креслення проекту виконані в комп’ютерній графіці вдало на високому художньому й виконавчому рівні, що демонструє здатність випускниці бути конкурентно-спроможньою на сучасному ринку праці, та її володіння програмними пакетами. Скрупульозна за виконанням візуалізація – авторка не цурається архітектурної деталі, що є позитивним в її підготовці. Записка чітко структурована, що говорить про те, що робота проводилась методологічно вірно: від загального - до часткового. Макетне вирішення розкриває образ та бажання авторки максимально адаптувати в склоні свій об»єкт, що є вірним в точки зору місця його розташування.

Перелік позитивних якостей дипломного проекту. Дипломна робота (проект) Вичегжаніної Наталії Юріївни присвячена важливій актуальній проблемі формуванню об’єкту поліфункціонального призначення – культурного центру в м. Києві. Розробка проекту була визначена сучасною ситуацією, при якій столиця втратила приміщення музею після його виселення з Кловського палацу на Печерську. Студентка-дипломниця надає йому площі в історичному центрі, створюючи своєрідний культурний вузол. Диплом присвячений пошуку нових дизайнерських принципів формування культурологічного простору сучасної споруди на основі біо-екологічних підходів формоутворення об’єктів культурно-виховного та виставкового призначення. Робота будується на основі прийнятої науково-проектної гіпотези: розміщення крупного за об’ємом та формою споруди в умовах цінних міських територій можливе тільки на основі її адаптації в ландшафті, повному підпорядкуванню форм природному оточенню. Дипломна робота є пошуковою, тому коло питань виходить за межі завдання та загальної мети, яка лежить на кваліфікаційній випусковій роботі.

Перелік недоліків у роботі. Недоліком можна вважати занадто широкий спектр вирішуваних в роботі проблем: від планування, забудови, ландшафтного наповнення – до вирішення елементів благоустрою.

Висновок про проект в цілому, про можливість використання (впровадження) дипломної роботи у виробництво, загальна оцінка проекту та висновок щодо можливості присвоєння студентці-випускниці освітньо-кваліфікаційного рівня «Спеціаліст» за фахом. Дипломний проект Вичегжаніної Наталії Юріївни відображує змістовність рішення та хід проведення проектування. Результати, отримані в роботі дипломницею Вичегжаніною Н.Ю., свідчать про професійну скрупульозність, творчу й дослідницьку вимогливість до себе її авторки, науково-проектну направленість дипломної роботи. Проект має суттєве теоретичне і практичне значення для розвитку дизайнерської практики й науки, надає нове уявлення про методи проектування в ландшафті. Згідно із сказаним, дипломна робота Вичегжаніної Н.Ю. "ПРОЕКТ КУЛЬТУРНОГО ЦЕНТРУ «МУЗЕЙ МІСТА» НА ВОЛОДИМИРСЬКОМУ УЗВОЗІ У МІСТІ КИЄВІ” оцінюється як виконана на високому професійному й художньому рівні, є актуальною і своєчасною. Усе вищесказане дає підставу для найвищої відмінної оцінки проекту, а її авторка – Вичегжаніна Наталії Юріївни – по праву заслуговує на присудження шуканого нею освітньо-кваліфікаційного рівня «Спеціаліст» з напрямку підготовки – 0202 «Мистецтво», спеціальності – 7.020.210 «Дизайн», зі спеціалізації - „Дизайн середовища” та висунення свого проекту на щорічний огляд-конкурс.

Відзив підготовлений для представлення до Державної екзаменаційної комісії

Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва ім. Михайла Бойчука із захисту дипломних робіт з напрямку підготовки – 0202 «Мистецтво», спеціальності – 7.020.210 «Дизайн», зі спеціалізації - „Дизайн середовища” 2011 року випуску.

21 лютого 2011 року.

Віце-президент Національної спілки архітекторів України,

професор кафедри архітектурного проектування і керівник

навчально-творчої майстерні факультету архітектури

Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури,

член Європейської асоціації з архітектурної освіти, канд. архітектури

АНТОНЮК Д.І.,

ПІДПИС ПРОФЕСОРА КАФЕДРИ АРХІТЕКТУРНОГО ПРОЕКТУВАННЯ, КАНДИДАТА АРХІТЕКТУРИ АНТОНЮКА ДМИТРА ІВАНОВИЧА –

З А С В І Д Ч У Ю”.

Начальник відділу кадрів Національної академії

образотворчого мистецтва і архітектури ТИЩЕНКО В.М.

Розділ 1. Реферат за темою диплому.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]