Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MINISTERSTVO_OSVITI_I_NAUKI_UKRAYiNI.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
10.57 Mб
Скачать

Відгук-характеристика керівника дипломної роботи

«ПРОЕКТ КУЛЬТУРНОГО ЦЕНТРУ «МУЗЕЙ МІСТА» НА ВОЛОДИМИРСЬКОМУ УЗВОЗІ У МІСТІ КИЄВІ»

на випускницю факультету дизайну КДІДПМіД ім. М. Бойчука 2011 року випуску, освітньо-кваліфікаційного рівня підготовки - «Спеціаліст»,

з галузі знань - 0202 «Мистецтво», спеціальності - 7.020.210 «Дизайн»,

спеціалізації - «Дизайн середовища» ВИЧЕГЖАНІНУ Наталію Юріївну.

Загальні відомості. Випускниця Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука 2011 року Вичегжаніна Наталія Юріївна пройшла повний курс підготовки на факультеті дизайну з галузі знань - 0202 «Мистецтво», із спеціальності - 7.020.210 «Дизайн», спеціалізації «Дизайн середовища» за освітньо-кваліфікаційним рівнем підготовки «Спеціаліст», виконавши випускну результуючу дипломну роботу за темою: «ПРОЕКТ КУЛЬТУРНОГО ЦЕНТРУ «МУЗЕЙ МІСТА» НА ВОЛОДИМИРСЬКОМУ УЗВОЗІ В МІСТІ КИЄВІ» Студентка-дипломниця Вичегжаніна Н.Ю. є обдарованою талановитою особистістю, яка опанувала теоретичний блок дисциплін, вміє застосовувати на практиці отримані під час навчання знання з фаху та супутніх дисциплін, здатна до подальшої самостійної роботи як кваліфікований дизайнер архітектурного середовища. Випускниця має не лише глибокі знання, але й серйозні практичні навички в проектуванні. За думкою керівника дипломного проекту вона повністю підготовлена до подальшої самостійної роботи як кваліфікований дизайнер з організації міського простору та середовища. Вільно володіє навичками з моделювання й макетування, досконало знає компютерну техніку та провідні дизайнерські програми.

Аналіз керівником процесу виконання дипломного проекту в цілому. За результатами поетапного контролю виконання розділів дипломного проекту випускниця-дипломниця Вичегжаніна Н. розробляла випускову роботу згідно з попередньо визначеними етапами проектування – починаючи з отримання завдання, його осмислення, збору вихідних даних та підготовки реферату-огляду аналогових рішень, розробки клаузури, активного ескізування й, нарешті, – до розробки проекту з написанням пояснювальною запискою. Послідовне виконання етапів розробки проекту сприяло повноцінному його вирішенню. Розділи роботи – планувальний (з розміщення в структурі міста та вибір ділянки проектування), об’ємно-просторовий (з вирішення образу та загальної художньої форми), інженерно-конструктивний та функціонально-технологічний зауважень не викликають. Пояснювальна записка структурована, розділи повністю розкривають ідею. Дипломна робота відповідає вимогам попередньо виданого завдання на проектування. Дипломний проект відповідає усім вимогам, які висуваються до випускних дипломних проектів випускників Вищої школи України, розроблений з урахуванням нормативної бази, є пошуковим в плані об’ємно-просторової композиції, формоутворення. Робота з дипломницею була цікава, спілкування легке й результативне, студентка-випускниця прислухалася до пропозицій й зауважень, що демонструє її професійну зацікавленість у фаху. В решті дипломниця отримала досить оригінальне композиційне рішення актуальної задачі – створення Музею Києва, але не традиційного, який був досі (точніше до останнього часу, бо на сьогодення його перебування в Українському Домі не є повноцінним його функціонуванням), а у вигляді культурного центру спілкування й пізнання.

Загальна направленість проекту була визначена на вирішення образної складової дизайнерського обєкту як головного фактора художньо-проектної діяльності. Протягом фахової підготовки на V курсі студентка-випускниця реалізувала свою велику творчу й професійну зацікавленість у виконуваній справі, що не можна не помітити в глибині та широті опанування допоміжного матеріалу, вільному володінні питанням при вирішенні актуальної художньої проблеми, а також у структурованості мислення авторки. Вона виявила уміння проводити досліди, здатність до використання аналітичного апарату при побудові проектної роботи.

Загальний висновок. Загалом дипломний проект Вичегжаніної Наталії Юріївни відрізняється глибиною проробки проектного рішення, креативністю авторського мислення, чітким методичним підходом в роботі, оригінальністю композиції та високою якістю художнього оформлення експозиції й високою культурою виконання – тому його авторка по праву заслуговує на відзнаку ДЕК за професіоналізм, проявлений ще на студентській лаві. Випускниця-дипломниця повність справилася з поставленою перед нею задачею, створила виразний художній образ культурного центру в складній містобудівній ситуації, працювала за попередньо визначеною художньою концепцією. На підставі сказаного робота дипломниці Вичегжаніної Наталії Юріївни під час її випускної підготовки оцінюється найвищою відмінною оцінкою, а авторка по праву заслуговує на присвоєння їй кваліфікації «дипломований дизайнер» з фаху «дизайн середовища».

Зокрема вищеназване також обгрунтовує доцільність подання керівником дипломантки пропозиції щодо її рекомендації рішенням ДЕК до вступу до аспірантури як випускниці, що показала вміння збирати, опрацьовувати та аналізувати проектні матеріали, що має здібності до скрупульозної дослідницької діяльності. Важаю за необхідне рекомендувати диплом випускниці до участі в Міжнародному огляді-конкурсі дипломних робіт архітектурно-дизайнерського спрямування в 2011 році у Дніпропетровську.

12 березня 2011 року.

Керівник дипломного проекту, професор кафедри дизайну середовища

КДІДПМіД ім. Михайла Бойчука, Заслужений архітектор України,

член-кореспондент Української академії архітектури, канд. архітектури

О.І.СЄДАК

«Підпис професора кафедри дизайну середовища СЄДАКА Олександра Ігоревича –

З А С В І Д Ч У Ю».

« ____ » б е р е з н я 2011 року.

Начальник відділу кадрів КДІДПМіД ім. Михайла Бойчука

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]