Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
default.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
248.83 Кб
Скачать

3.3 Облік витрат на продаж

До складу витрат на продаж у ТОВ "Ельдорадо – Київ 4" включаються: витрати на оплату праці основного (торгового) персоналу; витрати на оплату праці працівників несписочного складу; стимулюючі і компенсуючі виплати, відрахування органам соціального страхування і забезпечення за тарифними ставками, встановленими законодавством, амортизація основних засобів та інші витрати.

Облік витрат на продаж у ТОВ "Ельдорадо – Київ 4" ведеться на аналітичному рахунку рахунку 44 і називається "Витрати з оплати праці". За дебетом відображаються суми витрат, за кредитом - списання цих витрат на збільшення вартості реалізованих товарів.

До витрат на оплату праці в ТОВ "Ельдорадо – Київ 4 " належать погодинна і відрядна оплата праці; вартість товарів, виданих працівникам у порядку натуральної оплати; сум винагороди за підсумками роботи за рік.

До витрат на соціальні потреби відносяться обов'язкові відрахування в соціальні позабюджетні фонди: Фонд соціального страхування , Пенсійний фонд і фонди обов'язкового медичного страхування. Обчислення внесків здійснюється з виплат, нарахованих на користь працівників ТОВ "Ельдорадо – Київ 4 " по всіх підставах, що носять характер оплати праці. У витрати обігу включаються тільки внески, базою яких виступають витрати на оплату праці. Решта внески відшкодовуються за рахунок тих же джерел фінансування, що і самі виплати (нерозподіленого прибутку, що залишився в розпорядженні підприємства).

До складу витрат, пов'язаних з основними засобами в ТОВ " Ельдорадо – Київ 4 " входять: витрати утримання будівель, споруд, приміщень, обладнання та інвентарю; амортизація основних засобів та витрати на ремонт основних засобів.

ТОВ " Ельдорадо – Київ 4 " не створює резерви на ремонт основних засобів. Ремонти основних засобів в ТОВ " Ельдорадо – Київ 4 " не плануються і проводяться тільки в міру необхідності. Але організації, що веде розумну економічну політику, потрібно завжди пам'ятати про те, що йому необхідно зарезервувати кошти для своїх майбутніх витрат. Це дозволить більш рівномірне включення витрат на проведення значного обсягу ремонту основних виробничих засобів.

Витрати на амортизацію основних засобів ТОВ "Ельдорадо – Київ 4" враховує на рахунку 44, аналітичний рахунок "Амортизація основних засобів". Її нарахування відображається за дебетом цього рахунку. При нарахуванні амортизації бухгалтерія ТОВ " Ельдорадо – Київ 4 " використовує лінійний спосіб, який обчислюється виходячи з первісної вартості об'єкта і річної норми амортизації. Прискорене нарахування амортизації ТОВ " Ельдорадо – Київ 4 " не застосовується.

При вибутті (продажу, списання та ін) основних засобів суму нарахованого зносу списують з дебету рахунку 02 "Амортизація основних засобів" в кредит рахунку 91 "Інші доходи і витрати".

До витрат, пов'язаних з товарними запасами, ТОВ " Ельдорадо – Київ 4 " відносить: витрати на зберігання і упаковку товарів, витрати на рекламу і т.д.

При обліку витрат на зберігання і упаковку товарів на витрати обігу списуються тільки ті з них, які не оплачуються покупцями (обгортковий папір, паперові пакети і т.п.). Облік пакувальних матеріалів ведеться на рахунку 41 "Товари", субрахунок "Пакувальні матеріали", а їх списання відображається за його кредитом і дебетом рахунка 44. Облік витрат на зберігання і упаковку товарів ТОВ " Ельдорадо – Київ 4 " веде на рахунку 44, аналітичний рахунок "Інші господарські витрати".

Витрати на рекламу включають в себе витрати на оплату наданих організацією послуг, пов'язаних з виготовленням та розміщенням друкованої та аудіовізуальної реклами. Додатково на цю статтю відносять витрати по списанню вартості зразків товарів, переданих безкоштовно покупцям відповідно до укладених договорів.

Для правомірного включення витрат на рекламу до витрат ТОВ " Ельдорадо – Київ 4 " повинні бути в наявності первинні документи, які підтверджують факт виконання рекламних робіт.

До таких документів у ТОВ " Ельдорадо – Київ 4 " належать:

- Договір на надання рекламних послуг;

- Акт здачі-приймання виконаних робіт;

- Рахунки-фактури від виконавця рекламних послуг.

Коли мова йде про рекламу в засобах масової інформації (на радіо, телебаченні, у пресі), то додатковими документами, що підтверджують факт розміщення реклами, служать:

- Ефірні довідки із зазначенням дати, часу та тривалості рекламних повідомлень, які пройшли на радіо чи телебаченні;

- Примірники друкованих засобів масової інформації з опублікованими рекламними повідомленнями.

Незалежно від часу оплати рекламних витрат у ТОВ " Ельдорадо – Київ 4 " їх включають до витрат того звітного періоду, до якого вони належать.

До представницьких витрат ТОВ " Ельдорадо – Київ 4 " відносяться витрати, пов'язані з проведенням офіційного прийому (сніданку, обіду або іншого аналогічного заходи) представників (учасників), їх транспортним забезпеченням, буфетним обслуговуванням під час переговорів, оплатою послуг перекладачів, які не перебувають в штаті організації , щодо забезпечення перекладу під час проведення представницьких заходів.

Грошові суми для здійснення представницьких витрат видаються підзвітній особі і обліковуються на рахунку 71 "Розрахунки з підзвітними особами". Після проведення заходу підзвітною особою складається авансовий звіт з обов'язковим додатком всіх документів, що підтверджують зроблені витрати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]