Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
default.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
248.83 Кб
Скачать

2.1. Фінансова характеристика компанії

Компанія «Ельдорадо» - це не тільки якісна побутова техніка та електроніка по найдемократичніших цінах, компанія «Ельдорадо» - це комфорт, якість, практичність, упевненість і перспектива для всіх наших покупців і партнерів.

За 13 років роботи надана можливість покращити свій побут за допомогою товарів, реалізованих через мережу «Ельдорадо», більше 150 млн. покупців: сьогодні кожна 3-я пральна машина або телевізор купуються в компанії. Компанія допомагає людям самого різного достатку придбати і користуватися популярними, надійними і недорогими побутовими приладами провідних світових виробників. Сьогодні важко собі уявити будинок або господарство, в якому не було б кольорового телевізора, холодильника, мікрохвильової печі.

Компанія «Ельдорадо» - найбільша роздрібна мережа з продажу побутової техніки і електроніки Росії та Східної Європи. Перший магазин компанії був відкритий в 1994 році в Самарі - саме з цього моменту бере свій відлік історія успіху «Ельдорадо». Ось уже 13 років беззмінним президентом і лідером компанії виступає Ігор Яковлєв. Його невичерпна енергія, активність і високий професіоналізм зібраної ним команди вивели «Ельдорадо» в лідери.

Сьогодні компанія займає близько 48% ринку побутової електроніки в Україні то 38% у Росії. Впізнаваність бренду «Ельдорадо» в більшості регіонів перевищує 80%, а в деяких містах доходить і до 98%. Під логотипом компанії на всій території Росії і Україні сьогодні діє більше 1100 магазинів електроніки.

Компанія «Ельдорадо» як безумовний лідер вітчизняного рітейлу не просто йде попереду всього ринку, але й у чомусь передбачає його розвиток та очікування споживача.

З 2004 р. «Ельдорадо» відкриває виключно супер-і гіпермаркети площею понад 2000 кв. м. Тільки на такій території можна представити гідний асортимент товарів. Своєчасно коригувати асортимент відповідно до запитів споживачів, включати в нього як перевірені часом моделі побутової електроніки, так і останні технічні новинки, дозволяє партнерство з найбільшими і професійними маркетинговими і дослідницькими компаніями.

«Ельдорадо» багато років співпрацює з провідними виробниками побутової електроніки. Завдяки цьому, а також наявності налагодженої системи логістики та прямих поставок, нам вдається підтримувати в магазинах «Ельдорадо» особливо привабливі ціни. «Ціни завжди нижчі, ніж у конкурентів», - Такий девіз нашої компанії.

«Ельдорадо» успішно працює на динамічному ринку цифрової портативної техніки.

У 2005 р. компанія почала співпрацю з провідною казахстанської мережею з продажу електроніки «Sulpak». В даний час у всіх великих містах Казахстану діє понад 50 спеціалізованих супермаркетів побутової техніки та електроніки під брендом Sulpak.

«Ельдорадо» позиціонує себе як мережу магазинів для середнього класу та середнього класу +, з широким асортиментом товарів і супутніх послуг. Торгова мережа приділяє велику увагу високим стандартам якості обслуговування. В магазинах до послуг клієнтів - передпродажна підготовка товару, гарантійне та післягарантійне обслуговування, пункти обміну валют, безкоштовні каталоги з новинками ринку і спеціальними пропозиціями для покупців, прийом кредитних карт і обслуговування за безготівковим розрахунком, а також продаж техніки в кредит. Велике значення в мережі надають якості обслуговування клієнтів. У цьому зв'язку для всіх співробітників регулярно проводяться тренінги, присвячені як технологіям продажів, так і технічним особливостям кожної категорії товару.

В планах Торгової мережі збільшувати займану частку ринку за рахунок регіонального розвитку і підтримки широкого асортиментного ряду товарів і послуг.

Основними споживачами мережі «Ельдорадо» виступають сімейна аудиторія, орієнтована на високий рівень сервісу і традиційний вибір техніки, і молода частина населення, що має самостійне джерело доходу і віддає перевагу максимально нові товари на ринку, в першу чергу, цифрову техніку.

Новий корпоративний стиль, перехід на який був здійснений в 2003 році, покликаний візуально відобразити всі якісні зміни, що відбулися за останній час і продовжують втілюватися в раніше відкритих і у знову відкриваються магазинах мережі. Всі магазини Торгової мережі працюють під єдиним товарним знаком ЕЛЬДОРАДО: в прямокутнику жовтого кольору, уособлює цінник - образ, який ідеально підходить для роздрібних магазинів, - оригінальним шрифтом написано назву Торгової мережі.

Продумана маркетингова стратегія Торгової мережі дозволила зробити товарний знак ЕЛЬДОРАДО одним з найбільш впізнаваних брендів компаній, що спеціалізуються на рітейлі.

У мережі магазинів «Ельдорадо» увазі покупця представлено понад 22 000 найменувань товарів практично від всіх всесвітньо відомих виробників електроніки. Тут можна придбати імпортну і вітчизняну аудіо-, відео-, телетехніку, велику і дрібну побутову техніку, кліматичне обладнання, , автоаудіотехніку, комп'ютери, оргтехніку, фототовари, годинник, витратні матеріали і аксесуари.

Торгова мережа «Ельдорадо» представляє собою синхронно працює технологічний комплекс, що спеціалізується на оптовій і роздрібній реалізації електроніки під товарним знаком ЕЛЬДОРАДО. Основними центрами прибутку мережі є підприємства, які здійснюють оптову та роздрібну реалізацію товарів, причому на роздрібний блок припадає основна частина виручки компанії.

Основна частка продажів «Ельдорадо» традиційно припадає на дві групи продукції: відео-та великої побутової техніки (ВПТ). Частки відеотехніки і КБТ становили по третині всіх обсягів продажів в 2006 р. Зміна обсягів продажів цих видів продукції до 2009 р. відбулося за рахунок збільшення частки продажів, що припадають на менш дорогу побутову техніку: дрібну побутову техніку (МБТ) і телефонію. Також за період з 2008 по 2010 року стався двократне зростання частки продажів обчислювальної техніки. Таким чином, за період з 2003 по 2005 року спостерігалося зміна попиту споживачів на користь дешевшої побутової техніки і комп'ютерів. У 2006 спостерігалося зростання частки КБТ в загальному обсязі продажів з одночасним зниженням частки МБТ і відео. Даний факт можна пояснити зростанням купівельної спроможності населення, пов'язаним з постійним поліпшенням економічної ситуації в країні, а також бурхливим розвитком споживчого кредитування, що дає можливість купувати дорогу техніку в кредит.

У 2010 році продовжила свій розвиток тенденція зміни структури попиту покупців, пов'язана з насиченням ринку товарами першої необхідності, заміною існуючих товарів на більш технологічні і сучасні, а також зсувом попиту в більш дорогий сегмент. Зміна структури попиту відбувається у всіх торгових напрямках і товарних категоріях асортименту мережі. Найбільш яскраві тенденції у змінах споживчого попиту відбуваються в наступних групах товарів:

Велика побутова техніка. Йде істотне зростання в товарному напрямку «холодильне обладнання», пов'язаний з активною заміною покупцями старих моделей техніки на нові. При цьому спостерігається зростання середньої ціни за одиницю товару, обумовлений покупкою більш дорогих моделей. ака ж тенденція спостерігається в товарному напрямку «пральні машини». Активно росте товарне напрямок «посудомийні машини», ці зміни пов'язані із зростаючою популярністю даного товару.

Дрібна побутова техніка. Основною тенденцією товарної категорії МБТ є зміщення попиту в більш дорогий сегмент. Покупець стає вимогливішим і при заміні набуває товар з яскравим дизайном, зроблений із сучасних матеріалів (перевага віддається металлінізірованним товарах) і більш технологічний. Рік від року зростає середня ціна товару, що купується: у 2006 році чайник в середньому купували за 31 долар США, в 2008 році ціна покупки зросла до 45 доларів США, середня вартість блендера в 2006 році становила 60 доларів США, а в цьому вже не менше 82 доларів США. У той же самий час йде тенденція, пов'язана з бажанням покупця користуватися максимально простий у використанні технікою: так наприклад, блендери замінюють кухонні комбайни.

ТВ-Аудіо. У цій товарній категорії основною тенденцією залишається активне зростання на РК-телевізори з діагоналлю від 32 'до 70' А в товарних категоріях «кінескопні телевізори» і «музичні центри» йде падіння попиту, обумовлене заміщенням цього товару іншим.

Цифрова техніка. Активно ростуть продажі «портативних комп'ютерів», «мобільних телефонів» і «фотоапаратів». Для товарної категорії «Цифрова техніка» надзвичайно важлива відкрита викладка товару в залі. «Ельдорадо» в 2007 році встановила в гіпермаркетах нове обладнання, що дозволяє покупцеві вивчати і вибирати товар самостійно, це також сприяло зростанню продажів цієї товарної категорії.

Медіаносії. Ця категорія товарів користується особливою популярністю у покупців. Колосальне зростання відбувається в товарних напрямках «гри для консолей» і «РС гри». «МР-3 музика» хоча і зростає, але все ж не такими темпами як її затребуваність на ринку, тому що більшість користувачів вважають за краще скачувати музику в форматі МР-3 з інтернет-сайтів (часто «піратських»), а не купувати в магазинах.

Аксесуари. Зростання товарних напрямків в категорії «Аксесуари» безпосередньо пов'язаний із зростанням основних товарних категорій мережі. Наприклад, у зв'язку зі зростанням продажів LCD-телевізорів, зростає затребуваність кронштейнів і тумб до них. Набирають популярність товари по догляду за технікою: скребки, засоби, що усувають накип, різні протирання, вода для прасок і т.д. Це пояснюється тим, що покупець набуває дорогу техніку, що вимагає особливого догляду.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]