Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
default.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
248.83 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

НТУУ «КПІ»

Факультет менеджменту та маркетингу

Кафедра економіки і підприємництва

ЗВІТ

з виробничої практики

Спеціальність 6.030504 - "Економіка підприємства"

Група _____________

Об'єкт проходження практики _____________________________

___________________________________________________________

(назва підприємства)

студент

__________________________________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові)

Керівник - Кириченко Сергій Олександрович

Київ - 2012

ЗМІСТ

ВСТУП

1. Загальна характеристика тов «Ельдорадо»

1.1. Мета і порядок організації……………………………………………………7

1.2. Основний зміст Статуту та інших документів, що регламентують

Діяльність організації………….………………………………………………..9

1.3. Організаційна структура організації………………………………………..11

2. Фінансовий аналіз діяльності тов "Ельдорадо"

2.1. Характеристика компанії…………………………………………………….14

2.2. Аналіз фінансового стану підприємства…………………………………...19

глава

3. Облік фінансових результатів тов "Ельдорадо Київ - 4 "

3.1 Формування та облік фінансових результатів від звичайних

Видів діяльності……………..…………………………………………………….25

3.2 Облік фінансових результатів від інших видів діяльності………………….31

3.3 Облік витрат на продаж……………………………………………………….34

3.4 Облік прибутків і збитків……………………………………………………...37

3.5. Аналіз фінансового стану і фінансових результатів

ТОВ"Ельдорадо Київ 4"………………………………………………………….40

3.6. Аналіз рентабельності……………………………………………………….42

ВИСНОВКИ

Список використаних джерел

ВСТУП

Звіт є результатом проходження практики в ТОВ «Эльдорадо».

Метою переддипломної практики було ознайомлення з характером і особливостями майбутньої практичної діяльності, а також підбір фактологічного матеріалу для виконання звітної роботи.

Серед завдань проходження практики були закріплення теоретичних знань по вивчених дисциплін, набуття навичок практичної роботи з документами, інформацією, придбання навичок спілкування з персоналом організації,

Завданням проходження практики також було збір інформації про середовище, економічних аспектах діяльності і проблеми організації,бухгалтерського обліку діяльності ТОВ «Ельдорадо» систематизація та аналіз отриманих даних для підготовки звітної роботи.

Основним завданням, яке було поставлено переді мною, було закріплення на практиці досягнутих під час навчання знань з економічних дисциплін, які вивчалися на протязі навчального року, засвоїти навички у веденні бухгалтерського діловодства та в управлінні, набратися достатнього досвіду роботи, яка пов’язана з функціонуванням ТОВ «Єльдорадо», підсумувати досягнуті знання та проаналізувати можливість застосування цих знань саме на практиці.

В ході проходження практики для написання звітної роботи я займався збором даних про бухгалтерську діяльність ТОВ «Ельдорадо», на яких підставах надаються їм товари та послуги, в результаті я провів бухгалтерський аналіз структури управління підприємством, аналіз обсягів реалізації, собівартості та фінансової стійкості ТОВ «Ельдорадо». По закінченню практики я також зібрав первинний теоретичний матеріал для своєї майбутньої кваліфікаційної роботи. За час проходження практики був ознайомлений з великою кількістю документів, які стосуються діяльності управління ТОВ «Ельдорадо». Також безпосередньо сам приймав участь у бухгалтерському діловодстві.

Всі вищезазначені цілі досягалися згідно з планом проходження виробничої практики, весь хід проходження фіксувався в щоденнику з можливістю фіксування зауважень стосовно проходження.

Перші дні практики були спрямовані на ознайомлення з керівництвом відділу, його посадовим складом, робочими приміщеннями, напрямками діяльності та обсягом роботи управління та проведенні інструктажу.

В подальшому була надана можливість безпосереднього, детального ознайомлення з функціями та обов’язками бухгалтера:

1. Бухгалтер здійснює організацію бухгалтерського обліку господарсько-фінансової діяльності та контроль за економним використанням матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, збереженням власності підприємства.

2. Формує відповідно до законодавства про бухгалтерський облік облікову політику, виходячи із структури і особливостей діяльності підприємства, необхідності забезпечення його фінансової стійкості.

3. Очолює роботу з підготовки та прийняття робочого плану рахунків, форм первинних облікових документів, які застосовуються для оформлення господарських операцій, за якими не передбачені типові форми, розробки форм документів внутрішньої бухгалтерської звітності, а також забезпечення порядку проведення інвентаризацій, контролю за проведенням господарських операцій, дотримання технології обробки бухгалтерської інформації і порядку документообігу.

4. Забезпечує раціональну організацію бухгалтерського обліку та звітності на підприємстві і в його підрозділах на основі максимальної централізації обліково-обчислювальних робіт та застосування сучасних технічних засобів та інформаційних технологій, прогресивних форм і методів обліку і контролю, формування і своєчасне представлення повної і достовірної бухгалтерської інформації про діяльність підприємства , його майновий стан, доходи і витрати, а також розробку і здійснення заходів, спрямованих на зміцнення фінансової дисципліни.

5. Організує облік майна, зобов'язань і господарських операцій, що надходять основних засобів, товарно-матеріальних цінностей та грошових коштів, своєчасне відображення на рахунках бухгалтерського обліку операцій, пов'язаних з їх рухом, облік витрат виробництва і обігу, виконання кошторисів витрат, реалізації продукції, виконання робіт ( послуг), результатів господарсько-фінансової діяльності підприємства, а також фінансових, розрахункових і кредитних операцій.

6. Забезпечує законність, своєчасність і правильність оформлення документів, складання економічно обгрунтованих звітних калькуляцій собівартості продукції, виконуваних робіт (послуг), розрахунки із заробітної плати, правильне нарахування та перерахування податків і зборів у державний, регіональний та місцевий бюджети, страхових внесків у державні позабюджетні соціальні фонди , платежів у банківські установи, коштів на фінансування капітальних вкладень, погашення у встановлений термін заборгованостей банкам за позиками, а також відрахування коштів на матеріальне стимулювання працівників підприємства.

7. Здійснює контроль за дотриманням порядку оформлення первинних і бухгалтерських документів, розрахунків і платіжних зобов'язань, витрачання фонду заробітної плати, за встановленням посадових окладів працівникам підприємства, проведенням інвентаризацій основних засобів, товарно-матеріальних цінностей та грошових коштів, перевірок організації бухгалтерського обліку та звітності, а також документальних ревізій у підрозділах підприємства.

8. Бере участь у проведенні економічного аналізу господарсько-фінансової діяльності підприємства за даними бухгалтерського обліку і звітності з метою виявлення внутрішньогосподарських резервів, усунення втрат і непродуктивних витрат.

9. Вживає заходів з попередження нестач, незаконного витрачання грошових коштів і товарно-матеріальних цінностей, порушень фінансового та господарського законодавства.

10. Бере участь в оформленні матеріалів щодо недостач і розкрадання грошових коштів і товарно-матеріальних цінностей, контролює передачу в необхідних випадках цих матеріалів у слідчі і судові органи

11. Вживає заходів з нагромадження фінансових коштів для забезпечення фінансової стійкості підприємства.

12. Здійснює взаємодію з банками з питань розміщення вільних фінансових коштів на банківських депозитних внесках (сертифікатах) і придбання високоліквідних державних цінних паперів, контроль за проведенням облікових операцій з депозитними і кредитними договорами, цінними паперами.

13. Веде роботу з забезпечення суворого дотримання штатної, фінансової і касової дисципліни, кошторисів адміністративно-господарських та інших витрат, законності списання з рахунків бухгалтерського обліку нестач, дебіторської заборгованості та інших втрат, збереження бухгалтерських документів, оформлення і здачі їх у встановленому порядку в архів. < br> 14. Бере участь у розробці і впровадженні раціональної планової й облікової документації, прогресивних форм і методів ведення бухгалтерського обліку на основі застосування сучасних засобів обчислювальної техніки.

15. Забезпечує складання балансу й оперативних зведених звітів про доходи і витрати коштів, про використання бюджету, іншої бухгалтерської та статистичної звітності, подання їх у встановленому порядку у відповідні органи.

16. Надає методичну допомогу працівникам підрозділів підприємства з питань бухгалтерського обліку, контролю, звітності та економічного аналізу. Керує працівниками бухгалтерії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]