Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТЧЁТ О ПРАКТИКЕ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.09.2019
Размер:
327.17 Кб
Скачать

Страви з печених овочів Помідори, фаршировані грибами та рисом

Інгредієнти: 800 г помідорів, 300 г будь-яких грибів, 120 г рису, 120 г цибулі, 100 г олії, 2 яйця, 120 г молока, 20 г борошна, чорний і червоний мелений перець, петрушка, сіль за смаком.

Приготування: дрібно нарізати цибулю та гриби протушкувати у олії, щоб вони стали м’якими. Додати до них рис, частину м’якоті помідорів, червоний перець, сіль за смаком, трохи води. Поварити до розбухання рису. Додати петрушку та чорний перець, наповнити цією сумішшю приготовлені для фарширування помідори (з вийнятою серцевиною), посипавши зріз борошном. На лист покласти частину м’якоті помідорів, що залишилися, полити олією, укласти помідори догори зрізом і пекти в духовці. Коли страва буде готова, залити її яйцями, збитими з молоком, і знову потримати в духовці.

Запіканка з моркви та квасолі

Інгредієнти: 3 морквини, 1 склянка квасолі, 3 яйця, 1 склянка молока, сіль.

Приготування: квасолю замочити в холодній воді на 2–3 години, потім пропустити через м’ясорубку, додати нашатковану соломкою моркву, сіль за смаком. Масу ретельно перемішати. На сухий лист укласти масу та запікати 10–15 хвилин. Яйце розвести з молоком, ретельно збити й вилити на поверхню запіканки. Запікати ще 5–7 хвилин.

Капуста білокачанна, запечена скибками

Інгредієнти: капуста, 1 л молока, масло вершкове, 2 ст. ложки борошна, сіль, 2,5 склянки молочно-овочевого відвару, 0,5 склянки сметани, зелень петрушки, кріп.

Приготування: качани капусти розрізати навпіл, опустити в кипляче підсолене молоко та, коли капуста розм’якне, відкинути на решето. Потім нарізати великими скибками, обваляти в борошні, в яйці. Розкласти на змащений лист, запекти. Потім борошно підрум’янити в маслі, всипати в кипляче молоко, у якому варилася капуста. Коли маса загусне, додати сметану, масло, сіль, прогріти. Подавати посипавши зеленню.

Капуста цвітна, запечена під соусом

Інгредієнти: капуста цвітна, 1 склянка овочевого відвару, 1 склянка вершків, борошно, 3 яйця, вершкове масло, сир, сіль.

Приготування: капусту відварити в підсоленій воді, відцідити, нарізати скибами. Відвар закип’ятити, влити в нього, постійно помішуючи, вершки, розмішані з борошном. Коли закипить і загусне, додати масло, сіль, дати охолонути. Потім вбити яйця, перемішати. Капусту викласти шарами на глибоке блюдо, поливаючи кожен шар соусом (овочевий відвар, вершки, яйця, сіль). Підрум’янити в духовці.

Страви з відварених овочів Ріпа фарширована

Інгредієнти: 150 г ріпи, 20 г рису, 60 г яблук, цукор, борошно, молоко, вершкове масло.

Приготування: ріпу почистити, відварити, вийняти серцевину, надавши форму чашечок. Нафарширувати рисом (яблука, цукор, масло, яйця). Залити молочним соусом і запекти. Подавати фаршировану ріпу заправивши маслом.

Буряк із яблуками та сметаною

Інгредієнти: буряк, яблука, сметана, сіль, оцет, цукор, борошно.

Приготування: ретельно промити молодий буряк, почистити, нарізати кубиками, залити невеликою кількістю киплячої води та варити із закритою кришкою. Відвар злити, процідити через сито. У готовий буряк додати за смаком сіль, цукор, борошно, розведене у холодному відварі буряка, закип’ятити, заправити оцтом. Потім натерти яблука, змішати їх зі сметаною та додати в буряк. Усе ретельно перемішати та викласти в салатник.