Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТЧЁТ О ПРАКТИКЕ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.09.2019
Размер:
327.17 Кб
Скачать

Страви з тушкованих овочів Капуста, фарширована рисом і грибами

Інгредієнти: капуста, сіль, 6 ст. ложок рису, 6 ст. ложок вершкового масла, 250 г білих грибів, 1 ст. ложка борошна, 0,5 склянки сметани, 2–3 яйця.

Приготування: гриби відварити, порубати, відвар процідити. Приготувати фарш: рис відварити, додати вершкове масло, відварені гриби, посолити, додати яйця. Капустину пропарити та відділити листки. Потім перекласти їх фаршем. Потім за допомогою марлі зібрати качан, перев’язати його, поставити на вогонь і стушкувати у вершковому маслі, накривши каструлю кришкою. За потреби додавати масло або окріп. Приготувати соус на грибному бульйоні. Для цього борошно підрум’янити у вершковому маслі, розвести грибним відваром і, помішуючи, закип’ятити, додати сметану, гриби, сіль і прогріти, не доводячи до кипіння. Коли капуста дійде до готовності, вийняти її з марлі, перекласти на змащене маслом і посипане крихтами глибоке блюдо, підрум’янити в духовці. Подавати з соусом (вершкове масло, грибний відвар, сметана, сіль).

Капуста білокачанна, тушкована з яблуками

Інгредієнти: капуста, 6 ст. ложок вершкового масла, 6 великих яблук, 2 склянки сметани, 1 лимон, цукор, сіль.

Приготування: капусту пошинкувати, посолити, стушкувати під кришкою у вершковому маслі, додаючи поступово окріп; яблука очистити від шкірки та насіння, нарізати скибочками. Коли капуста дійде до готовності, покласти яблука, масло, перемішати та продовжувати тушкувати. Додати ще масла, а також сметану, лимонний сік і цукор.

Цибуля ріпчаста, тушкована в сметані

Інгредієнти: 1 кг ріпчастої цибулі, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 склянка сметани, 1 яйце, твердий сир, сіль.

Приготування: цибулю нарізати скибочками, посолити, полити олією та стушкувати під кришкою у духовці, зрідка перемішуючи. Коли дійде до готовності, укласти шарами на змащене вершковим маслом і посипане крихтами глибоке блюдо, поливаючи кожен шар сметаною, змішаною з яйцем. Посипати сиром, підрум’янити в духовці.

Помідори тушковані

Інгредієнти: 750 г помідорів, 30 г вершкового масла, 125 г сметани, дрібно нарізана зелень петрушки та кропу, сіль, мелений червоний перець.

Приготування: очищені помідори нарізати кружальцями та стушкувати під кришкою у духовці, зрідка перемішуючи. Коли дійде до готовності, викласти шарами на змащене вершковим маслом глибоке блюдо, поливаючи кожен шар сметаною, змішаною з яйцем. Посипати сиром і підрум’янити у духовці.

Буряк, тушкований у сметані

Інгредієнти: 500 г буряка, по 1 шт. моркви, кореня петрушки або селери, по 1 ч. ложці оцту та цукру, 1 склянка сметани, 1 ст. ложка борошна, 2 ст. ложки вершкового масла.

Приготування: очищений і обмитий буряк, а також моркву, петрушку або селеру нарізати соломкою, покласти в каструлю, додати вершкове масло, влити оцет і трохи води, перемішати та тушкувати під кришкою до готовності, стежачи, щоб овочі не пригоріли. Коли овочі будуть готові (40–50 хвилин), покласти борошно, добре розмішати, додати сметану, сіль, цукор, лавровий лист. Знову вимішати та кип’ятити ще 10 хвилин.

Морква, тушкована з цибулею та зеленню

Інгредієнти: 800 г моркви, 2 ст. ложки жиру, 2 цибулини, 1 ст. ложка борошна, 2 ст. ложки зелені, 1 склянка молока, сіль, цукор.

Приготування: у каструлі розтопити жир, обсмажити в ньому нарізану моркву з дрібно нарізаною цибулею, додати молоко та тушкувати. Заправити моркву борошном, розведеним молоком, довести до кипіння, додати за смаком сіль і цукор. Притрусити зеленню.