Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Заготовка ВТП ТЗ.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.09.2019
Размер:
3.91 Mб
Скачать

2.1.9. Пакування та відправка продукції

До завершального етапу по виготовленню книги відносяться процеси пакування, відправлення та розповсюдження друкованої продукції. Пакування може здійснюватись різними способами: експортне, комплектами, індивідуальне та інші. Я виконував спостереження за пакуванням комплектів, яке проводилось способом пакування у пачки на паплетах.

Палета - дерев'яна основа на якій розміщуються книги або папір. Пачки на паллетах - це найпоширеніший спосіб пакування книг для їх доставки всередині країни. Для пакування книгу пачки найкраще підходить цупкий крафт-папір. Проте цей спосіб пакування використовується лише для великої партії, що відправляється одному замовнику.

Після того, як книги упаковані й готові до відправлення, процес їх виробництва майже закінчено. Залишається вибрати спосіб перевезення. Можливими способами доставки книжкової продукції є морський, повітряний та наземний транспорт. В даному випадку був використаний наземний транспорт.

Технологічний процес по виготовленню книги завершено, продукція доставлена до замовника.

2.2. Система оплати npaці нa підприємстві

Оплата праці працівників підприємства побудована таким чином, щоб в першу чергу були оцінені результати праці, той внесок, який співробітник вносить у спільну справу. Таким чином, заробітна плата залежить від складності та умов виконуваної праці, ефективності роботи, швидкості, якості виконання. Виплата заробітної плати здійснюється кожного місяця.

За всі роки господарської діяльності товариства жодного разу не було допущено затримок і виплатами заробітної плати та розрахунків з бюджетом та обов'язковими платежами до різних фондів. Підприємство використовує власні обігові кошти, не вдаючись до запозичення кредитів. Така політика підприємства є схвальною, оскільки за рахунок цього знижується сума постійних витрат підприємства, а отже, зменшується повна собівартість продуції.

Середньомісячна заробітна плата - 900 грн.

Графік робіт проводиться згідно ДЕРЖКОМСТАТУ і податової інспекції.

Фінансово-облікову діяльність підприємства здійснюють двоє працівників:

- головний бухгалтер;

- бухгалтер касир.

2.3. Економічні показники підприємства

Фінансово-облікову діяльність підприємства здійснюють двоє працівників:

- головний бухгалтер

- бухгалтер-касир.

Комп'ютерна техніка присутня в „столі" замовлень для виписки накладних, рахунків і податкових накладних, а також комп'ютер знаходиться й в бухгалтера-касира. Він проводить прийом готівки, здачі її в банк з випискою приходних і розхідних касових ордерів.

Бухгалтер-касир виписує доручення постачальникам та державним податковим органам. Також він займається нарахуванням заробітної плати та одержанням її в банку для видачі працюючим. Графік робіт проводиться згідно ДЕРЖКОМСТАТУ і податової інспекції. Документи зберігаються в папках, наприклад, документи по з/п - папка „з/п".

Документи зберігають згідно інструкції про порядок зберігання. Обсяг виробництва поліграфічної продукції та прибуток в ТзОВ „АНТ ЛТД" за останні 5 років зростає.

Обсяг виробництва поліграфічної продукції:

2006р. - 668,7тис. грн.

2007р. - 670,2тис. грн.

2008р. - 783,8 тис. грн.

2009р. - 785,2 тис. грн.

2008р. - 793,9 тис. грн.

Чистий прибуток підприємства відповідно:

2006р. - 75,4 тис. грн.

2007р. - 84.8 тис. грн.

2008 - 82,9 тис. грн.

2009 - 83,1 тис. грн.

2010 - 86,5 тис. грн.

Основними показниками ефективності використання матеріально-технічної бази є наступні:

- рентабельність реалізації

- коефіцієнт зношення та придатності 03;

- фондомісткість та фондоозброєність.