Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
sp_7_(1).05170112_x4_12.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
250.37 Кб
Скачать
    1. Товарознавство

1. Товарознавча класифікація харчових продуктів. Втрати продовольчих товарів у процесі товаропросування. Основні положення раціонального зберігання сировини і харчових продуктів.

2. Якість продовольчих товарів: показники якості. Основні способи консервування продовольчої сировини.

3. Зерно: класифікація зернових культур за хімічним складом та призначенням, характеристика їх хімічного складу, вимоги до зберігання, дефекти та можливе псування зернової маси в процесі зберігання.

4. Крупи: класифікація та асортимент крупів, їх характеристика (види крупів, їх сорти, марки та номери). Показники якості та дефекти крупів, вимоги до пакування, маркування і зберігання.

5. Борошно: класифікація та асортимент борошна. Показники якості та дефекти борошна, вимоги до пакування, маркування і зберігання.

6. Макаронні вироби: класифікація і асортимент, характеристика харчової та споживчої цінності, показники якості, дефекти виробів, вимоги до пакування, маркування і зберігання.

7. Хлібобулочні вироби: класифікація, характеристика харчової та споживчої цінності, характеристика асортименту по групам, вимоги до показників якості; дефекти та хвороби виробів; вимоги до пакування, транспортування, зберігання і реалізації.

8. Сухарні та бубличні вироби. Класифікація, асортимент, показники якості. Пакування та зберігання.

9. Кондитерські вироби. Класифікація кондитерських виробів. Характеристика сировини, яка використовується для виробництва кондитерських виробів.

10. Цукристі кондитерські вироби. Класифікація та асортимент: фруктово-ягідних, карамельних, шоколадних, цукеркових, пастильно-мармеладних виробів. Асортимент товарів вітчизняного та зарубіжного виробництва. Охарактеризуйте чинники, що формують якість цукристих кондитерських виробів. Назвіть основні показники якості. Вимоги до пакування, умов та термінів зберігання. Можливі дефекти.

11. Борошняні кондитерські вироби. Класифікація та асортимент БКВ. Характеристика сировини та загальна характеристика технологічного процесу виробництва БКВ. Асортимент борошняних кондитерських виробів лікувально-профілактичного призначення. Вимоги до якості БКВ. Пакування, маркування, умови та терміни зберігання. Дефекти БКВ: причини виникнення та способи усунення.

12. Свіжі плоди і овочі. Значення овочів і плодів у харчуванні людини. Хімічний склад та харчова цінність. Класифікація. Характеристика основних груп овочів та плодів. Зміни якості плодоовочевої продукції на різних етапах товароруху.

13. Перероблені овочі та плоди. Способи переробки, характеристика плодоовочевих консервів, квашених та солених овочів і плодів, швидкозаморожених та сушених овочів та плодів. Сировина, особливості виготовлення. Основні напрями розвитку переробки та пакування овочів і плодів у нашій країні та за кордоном.

14. Цукор. Розвиток і сучасний стан цукропереробної промисловості в Україні. Споживання цукру і його значення у харчуванні людини. Сировина для виробництва цукру. Види та відмінності за показниками якості різних видів цукру. Вимоги до якості. Пакування, транспортування та зберігання цукру.

15. Мед. Класифікація та асортимент бджолиного меду. Хімічний склад меду. Лікувальні властивості меду. Товарні сорти, оцінка якості, пакування, умови та строки зберігання бджолиного меду. Відмінності природного меду від штучного (мета його отримання та використання).

16. Майонез. Споживчі властивості. Класифікація. Асортимент. Показники якості, пакування, зберігання. Характеристика нових видів харчових жирів вітчизняного та зарубіжного виробництва.

17. Прянощі та приправи. Класифікація. Характеристика окремих груп та видів прянощів, приправ, їх споживчі властивості. Асортимент, показники якості, зберігання.

18. Кава і чай. Особливості складу. Вплив на організм людини. Асортимент кави і чаю вітчизняного та зарубіжного виробництва. Вимоги якості, пакування, зберігання.

19. Алкогольні напої. Особливості складу, сировина та виробництво. Споживчі властивості. Класифікація, асортимент товарів вітчизняного та зарубіжного виробництва, оцінка якості, умови зберігання.

20. Безалкогольні напої. Мінеральні води, плодово-ягідні напої, газовані напої, квас та напої з хлібної сировини. Споживчі властивості, значення в харчуванні. Чинники, що формують якість. Вимоги до якості. Втрати у процесі товароруху. Шляхи формування асортименту та зниження втрат.

21. Слабоалкогольні напої. Пиво: фактори, що впливають на формування якості, асортимент товарів вітчизняного та зарубіжного виробництва, оцінка якості, зберігання.

22. Харчові жири рослинного та тваринного походження: асортимент, використання, відмінності в хімічному складі та властивостях. Вимоги до пакування і зберігання.

23. Маргарин, жири кулінарні, кондитерські, хлібопекарські. Фактори, що формують якість (сировина, технологія виробництва). Харчова цінність. Класифікація. Асортимент товарів вітчизняного та зарубіжного виробництва. Вимоги до якості. Шляхи зниження втрат у процесі товароруху.

24. М'ясо: товарознавча характеристика, класифікація за видами, клеймування м'яса. Субпродукти.

25. М'ясні консерви. Склад та харчова цінність. Класифікація та асортимент. Можливі дефекти, вимоги до якості, зберігання.

26. М'ясні напівфабрикати та готові кулінарні вироби. Харчова цінність. Класифікація. Характеристика асортименту. Показники якості, дефекти. Умови та терміни зберігання і реалізації.

27. М'ясні копченості. Харчова цінність. Класифікація. Особливості виробництва. Асортимент товарів вітчизняного та зарубіжного виробництва. Показники якості.

28. Молоко: характеристика хімічного складу, властивостей, класифікація та асортимент питного молока. Показники якості та вимоги до пакування і зберігання молока.

29. Кисломолочні продукти. Класифікація. Сировина та способи приготування. Асортимент, вимоги до якості та дефекти.

30. Молочні консерви. Характеристика харчової цінності. Класифікація та характеристика основних представників. Чинники, що формують якість. Асортимент. Показники якості, дефекти, пакування.

31. Риба та рибні товари: харчова цінність риб, класифікація за видами та за місцем життя риб.

32. Асортимент живої риби та оцінка її якості. Умови реалізації в торговельній мережі.

33. Риба холодильної обробки. Способи холодильної обробки. Класифікація та асортимент охолодженої та замороженої риби. Вимоги до якості. Причини виникнення дефектів риби холодильної обробки. Пакування, маркування, транспортування та зберігання.

34. В’ялені та сушені рибні товари. Способи сушіння та в’ялення риби. Фактори формування асортименту сушеної та в’яленої риби. Показники якості та дефекти. Пакування, маркування, транспортування і зберігання сушених в’ялених рибних товарів.

35. Солоні та мариновані рибні товари. Способи соління та маринування риби. Показники якості та дефекти. Пакування, маркування, транспортування і зберігання солених та маринованих рибних товарів.

36. Рибні консерви та пресерви. Виробництво рибних консервів. Споживчі властивості консервів. Класифікація та асортимент. Вимоги до якості та дефекти. Пакування, маркування і зберігання рибних консервів.

37. Нерибні продукти моря: характеристика харчової та споживчої цінності основних представників.

38. Яйця курячі. Будова, хімічний склад, харчова цінність, класифікація яєць та вимоги до їх якості.

39. Якість яєць залежно від породи, віку та умов утримання птиці. Умови зберігання. Контроль якості яєць під час товаропросування.

40. Сичужні сири: класифікація, характеристика, хімічний склад, властивості, дефекти та оцінка якості.

41. Кисломолочні напої: класифікація, характеристика, хімічний склад, властивості, дефекти та якісна оцінка.

42. Категорії яєць, вимоги до їх якості та дефекти. Вимоги до пакування, маркування та зберігання яєць.

43. Продукти переробки яєць: представники, характеристика їх харчової та споживчої цінності, показники якості, вимоги до пакування та зберігання.

44. Товарознавство як наукова дисципліна. Предмет і основні завдання товарознавства.

45. Умови та терміни зберігання круп, борошна, макаронних виробів. Дефекти зернопродуктів. Причини їх виникнення.

46. Біологічна, енергетична, лікувально-профілактична цінність, доброякісність та безпечність харчових продуктів.

47. Види та товарні сорти круп, борошна, макаронних виробів.

48. Назвіть хімічний склад та властивості харчових жирів. Їх значення в харчуванні людини.

49. Види вуглеводів, що входять до складу харчових продуктів. Їх фізіологічне значення. Навести приклади сировини та харчових продуктів, багатих на різні види вуглеводів.

50. Класифікація та асортимент меду. Його поживна, біологічна, лікувально-профілактична цінність.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]