Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді до екзамену по МЗІ .doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
363.01 Кб
Скачать

2.Сутність симетричних та асиметричних криптосистем?

В симетричній (або одноключовій) криптосистемі ключі зашифрування й розшифрування зберігаються як секретні, при цьому вони збігаються або нескладно обчислюється один з іншого. Наприклад, до симетричних криптосистем можливо віднести шифри заміни, які реалізуються за допомогою таблиці, що подається двома рядками. У верхньому рядку такої таблиці, що має назву підстановка, пишуть символи відкритого тексту, у нижньому – символи шифротексту.

У криптосистемі, що заснована на відкритому розподілі ключів (асиметричній системі) кожний користувач або застосування мають пару постійно або довгостроково використовуваних ключів: відкритий і секретний (ще особистий) ключі.

Відкритий ключ може бути вільно розповсюджений, припустиме його зберігання в загальному каталозі, але секретний ключ повинен бути доступний тільки користувачеві або шифратору користувача. Оскільки відкритий і секретні ключі математично зв'язані, то функція повинна бути такий, що за прийнятний час секретний ключ не може бути обчислений виходячі з відкритого ключу.

Система з відкритими ключами дозволяє кожній зі сторін інофрмаційного обміну установити спільне значення секретного сеансового ключу без попереднього його розсилання секретною поштою.

При цьому кожний шифратор генерує випадковим образом секретний (особистий) ключ. Потім, за допомогою так званої односпрямованої функції обчислюється відкритий (публічний) ключ. Односпрямована функція в обчислювальнім відношенні важко оборотна, так що секретний ключ практично не може бути обчислений на основі відкритого ключа.

Перевагою криптосистем з відкритим ключем є можливість обміну по незахищеному каналу інформацією, необхідної для роботи шифраторів. Недолік – використання гіпотетичного об'єкта: односпрямованої функції, для якого не доведена відсутність алгоритмів розв'язку задачі знаходження зворотного значення за приємний час.

3. Які типові найбільш поширені проблеми на підприємствах, що пов’язані з прорахунками у кадровій роботі?

Типовими найбільш поширеними проблемами на підприємствах, що пов’язані з прорахунками у кадровій роботі, з низкою мотивацією ефективної праці персоналу, є наступні:

Висока текучість кадрів;

Висока конфліктність;

Низький рівень виконавчої дисципліни;

Неякісне виконання функціональних обов’язків, систематичний брак у роботі;

Нераціональність мотивів поведінки виконавців;

Слабкий зв’язок результатів роботи виконавців та заохочень;

Халатне ставлення до роботи;

Відсутність умов для самореалізації потенціалу співробітників;

Проблеми “суспільного співробітництва” у діяльності підприємства;

Низька ефективність впливу керівників на підлеглих;

Низький рівень міжособистих комунікацій;

Слабка перспектива кар’єрного росту, що знижує робочий тонус співробітників;

Протиріччя у стосунках роботодавець – робітник;

Негативна оцінка діяльності керівництва з боку персоналу;

Незадовільний морально психологічний клімат;

Недостатнє оснащення робочих місць;

Білет 12

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]