Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інформатика.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
290.3 Кб
Скачать
  1. Додавання гіперпосилань у слайди ms Power Point.

Гіперпосилання у Microsoft PowerPoint є зв'язком одного слайда з іншим слайдом, з довільним показом, веб-сторінкою або файлом. Гіперпосилання може бути як текстом, так і об'єктом, таким як малюнок, графіка, фігура або об'єкт WordArt. Кнопка дії є готовою кнопкою, яку можна вставити у презентацію та визначити для неї гіперпосилання. Якщо посилання вказує на інший слайд, цей слайд відображається у презентації PowerPoint. У PowerPoint гіперпосилання стають активними під час запуску презентації, а не під час її створення.

  1. Експертні системи

Експертні системи (ЕС) - це комп'ютерні програми, створені для виконання тих видів діяльності, які під силу людині-експертові. Вони працюють таким чином, що імітують спосіб дій людини-експерта, і істотно відрізняються від точних, добре аргументованих алгоритмів і не схожі на математичні процедури більшості традиційних розробок.

Якщо при традиційному процедурному програмуванні комп'ютеру необхідно повідомити що і як він повинен робити, то спільним для експертних систем є те, що вони мають справу зі складними проблемами:

  • які недостатньо добре розуміються або вивчені;

  • для яких немає чітко заданих алгоритмічних рішень;

  • які можуть бути досліджені за допомогою механізму символічних міркувань.

Специфіка ЕС полягає в тому, що вони використають:

  • механізм автоматичного міркування (висновку);

  •  «слабкі методи», такі як пошук або евристики.

Основними вимогами до ЕС є:

  1. використання знань пов'язано з конкретною предметною галуззю;

  2. придбання знань від експерта;

  3. визначення реальної й досить складного завдання;

  4. наділення системи здатностями експерта.

  1. Системи дистанційного економічного навчання

Системи дистанційного економічного навчання.

Електронне дистанційне навчання (ДН) – неперервна форма навчального процесу, що ґрунтується на комп’ютерних і телекомунікаційних технологіях.

Дистанційна форма навчання – навчання слухачів і побудова ними знань поза залежністю від місця перебування, з метою отримання кваліфікації і навичок.

Характеристика ДН:

Ця система навчання побудована навколо слухача

Практично відсутні вікові, територіальні, тимчасові бар’єри.

Рівність слухача і викладача

Майже відсутня відмінність між освітою і тренінгом

Взаємодія між слухачами, слухачем і викладачем вимагає спеціальної системи спілкування.

Роль викладача виконує модератор чи фасилитатор, які об’єднані під терміном інструктор – несе відповідальність за організацією навчання за програмою.

Слухач є частиною групи, займається по програмі.

Навчальний дизайн – набір систематичних процедур для розробки навчальних матеріалів і створення навчального середовища. Він поєднує теорію з практикою.

  1. Особливості використання засобів дистанційного навчання в рейсовому методі

Особливості використання засобів дистанційного навчання в кейсовому методі:

Сасhе-технологія – високопродуктивна система управління базами даних і середовищем швидкої розробки сучасних застосувань, орієнтованих на розробку трансакцій.

Сасhе – СУБД, заснована на Трансакційній Багатовимірній моделі даних (ТБМД). Забезпечує одночасну роботу практично будь-якого числа клієнтів. Способи доступу до БД – прямий, реляційний, об’єктивний, забезпечують продуктивність, міжсистемну взаємодію, швидку розробку додатків. Трансакційне ядро забезпечує високу продуктивність, масштабованість прикладних систем.

На сьогодні кейс-метод (КМ) є високоефективним і результативним у проведені дистанційних занять. КМ та ДН (система дистанційного навчання) відміно доповнюють один одного. Для цього є такі причини:

1.Модель ДН сконцентрована на слухачеві, змушує викладачів відноситись до слухачів як до колег, для придбання корисного навчального досвіду. Для цього потрібні викладачі, що бажають змінити стандартні методи викладання. Ця модель навчання ставить перед викладачем задачу обережно використовувати описову інформацію в спілкуванні зі слухачами.

2.ДН дозволяє всім суб’єктам навчального процесу працювати в курсі коли вони захочуть (за наявності Інтернету). Так як мета слухачів – опанувати практичними навичками. Тому одним із основних факторів успіху курсу, заснованого на КМ є участь експерта практика, який консультує та дає ділові рекомендації.

3.Педагогічна модель, що лежить в ДН і КМ – конструктивізм: коли знання і навички будуються в процесі співробітництва слухачів і викладачів.