Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інформатика.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
290.3 Кб
Скачать
  1. Заповнення таблиць за допомогою форми даних ms Access

  1. Створення простих запитів у ms Access

Запити Access дозволяють ставити питання про базу даних і, що ще цікавіше, отримувати на них відповіді. Іншими словами, запити можна представити як спосіб отримання певної інформації з бази даних. Використання майстра простих запитів

Раніше при роботі з базою даних ви вже використали декілька майстрів Access, що полегшують виконання різних операцій в Access. Та і тепер найпростіший спосіб створення запиту полягає в застосуванні майстра. Щоб побудувати запит, виконаєте наступні дії.  1. Запустите Access і завантажите базу даних Рослини.  2. Виберіть посилання Запити у вікні Рослини: база даних.  3. Двічі клацніть на посиланні Створення запиту за допомогою майстра. Відкриється вікно майстра, показане на мал. 7.1. 

4. У списку, що розкривається, піддіаграмою зазвичай перераховуються всі таблиці і запити бази даних. Але поки що запити не створені, тому тут представлені лише таблиці. Виберіть із списку таблицю Рослини. Вміст списку Доступні поля зміниться, відображаючи всі поля таблиці.  5. Виберіть в списку Доступні поля поле Ім'я і клацніть на кнопці із стрілкою управо для перенесення цього поля в список Вибрані поля.  6. Двічі клацніть на назві поля Латінськоєімя у списку Доступні поля. Поле буде перенесено в список Вибрані поля.  7. Клацніть на кнопці Далі для переходу в друге вікно майстра.  8. Введіть назву запиту Іменарастеній і виберіть перемикач Відкрити запит для перегляду даних (мал. 7.2). 

9. Клацніть на кнопці Готово для створення запиту і відкрийте його в режимі таблиці, як показано на мал. 7.3. 

Хоча таблиця запиту нагадує звичайну таблицю даних, між ними є певні відмінності. 

  •  Запит не відображає безпосередньо всі дані таблиці. У нашому випадку запит показує тільки два поля, не дивлячись на те, що в таблиці їх набагато більше. Крім того, як стане ясно з наступних розділів розділу, запит не обов'язково повинен відображати і всі рядки таблиці.

  • Запит насправді не містить ніяких даних. Відомості, що відображаються ним, відносяться тільки до таблиці, і будь-які внесені до даних змін в ній зберігаються.

  1. Створення презентацій за допомогою ms Power Point.

Програма створення презентацій—це електронна програма підготовки і демонстрації слайдів на екрані комп’ютера, коли необхідно подати інформацію в привабливому вигляді з застосуванням графіки, тексту і діаграм.

У даний час найпоширенішою є програма створення презентацій Power Point. 

Способи створення презентації 

• Майстер автозмісту– для початківців.  • Шаблон– заздалегідь створені розмітки й оформлення презентацій, у які розроблювач вставляє свій матеріал.  • Порожня презентація–самостійна розробка презентації.  Структура слайда 

• Шар оформлення (рівень основи слайда). Визначає фонове графічне зображення, схему кольорів, шрифти тексту, розміщення елементів на слайдах.  • Шар розмітки. Визначається типом створюваного слайда.  • Шар слайда. Містить текст або малюнки.  Створення й оформлення слайда

1. Вставка- Створити слайд або кнопка на панелі інструментів.  2. Формат- Розмітка слайда.  3. Формат- Застосувати оформлення. (використання шаблона)  4. Формат- Колірна схема, Формат- Фон (без шаблона)