Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інформатика.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
290.3 Кб
Скачать
  1. Вставка формул в документи. Використання редактора ms Word Equation Editor.

Щоб викликати редактор формул, виконайте одну з наступних процедур.

• Виберіть команду «Объект...» у меню «Вставка» та у полі «Тип объекта» вкладки «Создание» виберіть «Microsoft Equation 2.0».

• Ви можете, використовуючи команду «Настройка...» у меню «Сервис», помістити на стандартну панель інструментів кнопку, за допомогою якої редактор формул буде викликаний відразу.

• Якщо вам необхідно редагувати готову формулу, просто двічі натисніть на ній кнопкою миші.

• Виділіть формулу та виберіть команду «Объект Формула» у меню «Правка», а потім виконайте підкоманду «Открыть».

• Запустіть редактор формул як окреме застосування.

В залежності від обраних дій на екрані з’явиться вікно формули, панель інструментів формули та/або вікно редактора формул.

  1. Функціональні можливості табличного процесору Excel. Запуск та завершення роботи. Структура екрану. Створення та збереження робочих книг.

MS Excel - одна з найбільш популярних сьогодні програм електронних таблиць. Нею користуються вчені і ділові люди бухгалтери і журналісти, з її допомогою ведуть різноманітні таблиці, списки і каталоги, становлять фінансові та статистичні звіти, підраховують стан торговельного підприємства, обробляють результати наукового експерименту, ведуть облік, готують презентаційні матеріали. Можливості Excel дуже високі. Обробка тексту, управління базами даних - програма настільки потужна, що в багатьох випадках перевершує спеціалізовані програми-редактори або програми баз даних. Таке різноманіття функцій може спочатку навіть відлякувати, ніж змусити застосовувати на практиці. Але в міру набуття досвіду користувач зможе оцінити майже безмежні можливості Excel.

При запуску програми Excel автоматично відкривається новий документ, який називається. «Книгою». Вона складається з декількох листів (як правило, три). Надалі, по ходу роботи з програмою, можна відкривати або створювати нові книги, кількість яких практично не обмежена. Кількість вікон в книзі - 4. Кількість кольорів в книзі - 16 мільйонів кольорів (32_битовый спектр з повним доступом до 24_битовому спектру).

  1. Створення бази даних ms Excel. Перерахувати можливі способи.

Створення бази даних забезпечує інтеграцію даних і можливість централізованого управління даними, забезпечуючи інформацією певних користувачів. Створення бази даних (БД) починається з проектування БД, тобто з визначення її структури: кількості полів, їх імен, типу кожного поля (символьний, числовий, дата ...), довжини кожного поля (максимальної кількості символів), типу даних (вихідні, тобто незмінні, або обчислювані). Можливість використовувати обчислювані поля - основна особливість баз даних в Excel. База даних створюється в звичайної електронної таблиці, але з виконанням таких правил: Строка заголовків стовпців (верхній рядок списку) повинна бути заповнена іменами полів. Кожна запис повинен розміщуватися в окремому рядку. Первую запис необхідно розмістити в рядку, наступному безпосередньо за рядком заголовків. Следует уникати порожніх рядків між записами. Створення та підтримка бази даних в Excel спрощується, якщо замість звичного для роботи в Excel переходу від осередку до осередку при введенні даних використовувати вбудовану форму (бланк) даних. Щоб створити форму даних для нової бази, слід ввести спочатку рядок (або стовпець) з іменами полів і помістити в наступному рядку запис ¾ .