Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інформатика.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
290.3 Кб
Скачать
  1. Шаблони документів. Шаблони – майстри в ms Word

Шаблоном є файл, що містить інформацію про параметри сторінок документа, стилях використовуваних в документах, макросах і т.п, а також інформацію бланкового характеру, яка повинна бути в створюваному документі.

Для ефективної роботи з Слові кожен документ ґрунтується на шаблоні, який є моделлю документа.

Деякі шаблони не містять тексту, представляючи порожній документ з деякими заданими параметрами форматування, в який вводиться текст. Інші шаблони містять текст і / або деякі параметри форматування. Приміром, якщо пишемо багато ділових листів, можна використовувати шаблон, що містить дату, зворотну адресу і вітання.

В Word є багато заздалегідь створених шаблонів, готових до використання. Ці шаблони відповідають багатьом видам документів, таким як факс-сторінки, службові записки, ділові листи і Web-сторінки. Також можна створити свої шаблони.

  1. Створення колонтитулів в документах.

Колонтитули — це заголовні дані документа або частин документа, які розміщуються поза текстом документа на кожному аркуші або всього документа, або його частини. У Microsoft Word колонтитули можуть розміщуватися тільки зверху або знизу аркуша.

До колонтитулів відносяться номери сторінок та будь-який інший текст або малюнки. Microsoft Word може здійснювати автоматичну нумерацію сторінок та надає близько десяти типових шаблонів оформлення колонтитулів.

Встановлення колонтитулів і робота з ними здійснюються кнопками панелі інструментів Колонтитули, яка викликається пунктом меню Вид - Колонтитули.

Після того, як ми встановили потрібні нам колонтитули, ми можемо ще раз оглянути документ перед друком, але так, як він безпосередньо буде виглядати на сторінці. Для цього використовується попередній перегляд.

  1. Обчислення в таблицях (вставка формули до комірки, перерахунок формул.

Для виконання обчислень в таблиці необхідно встановити курсор у відповідну комірку (де очікується результат) та використати команду Таблиця  Формула і ввести дані у відповідні поля діалогового вікна Формула (або вибрати потрібну функцію). Формула завжди вводиться зі знаку «дорівнює» (=), а посилання на комірки вводяться за латинським регістром.  Формула задається як вираз, у якому можуть бути використані: -     константи;  -    посилання на комірки таблиці (адреси). Посилання складаються з позначення стовпця(латиницею) та номера рядка. А1, В4; -    знаки операцій: +,-,=,* /,%, тощо; -    вбудовані функції;  -    - ключові слова для посилання на блок комірок:      Left     - комірки, розташовані в рядку лівіше комірки з формулою.      Right     - комірки, розташовані в рядку правіше комірки з формулою.      Above     - комірки, розташовані в рядку вище комірки з формулою.    Вelow     - комірки, розташовані в рядку нижче комірки з формулою.  Назву функції :можна вводити з клавіатури або вибрати з випадного списку. Також вибирають формат числа. 

  1. Створення маркірованих, нумерованих, багаторівневих списків в документах ms Word

У Word можна автоматично створювати марковані чи нумеровані списки під час введення тексту, або швидко додавати маркери або номери до вже набраних рядків тексту.