Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
17-26.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
76.89 Кб
Скачать

У разі проведення перевірок на підприємствах, в установах та організаціях, у тому числі транспорту та оборонної промисловості, звернути увагу на:

  • додержання гарантій збереження упродовж року середнього заробітку за попереднім місцем роботи для інвалідів, які проходять професійну реабілітацію (професійну підготовку, перепідготовку) згідно з індивідуальною програмою (ст. 25 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні");

  • створення спеціальних робочих місць для інвалідів згідно із встановленим нормативом, реєстрацію та подання звітів до регіональних відділень Фонду соціального захисту інвалідів, їх достовірність. Чи мали місце випадки відмови в укладенні трудового договору, переведення без згоди інваліда на іншу роботу, звільнення за ініціативою адміністрації з мотивів інвалідності.

У будинках-інтернатах для громадян похилого віку та інвалідів, геріатричних пансіонатах, пансіонатах для ветеранів війни і праці дослідити:

  • правомірність приймання та відрахування з будинку-інтернату інвалідів, наявність відповідних документів в особових справах (Типове положення про будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів, геріатричний пансіонат, пансіонат для ветеранів війни і праці, затверджене наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 29.12.2001 №549);

  • із залученням санітарно-епідеміологічної служби дотримання вимог щодо забезпечення мешканців указаних установ раціональним чотириразовим харчуванням, одягом, взуттям, цілодобовим медичним обслуговуванням, слуховими апаратами, протезно-ортопедичними виробами тощо (п.2.2 Типового положення);

  • здійснення контролю за діяльністю будинку-інтернату головними управліннями праці та соціального захисту населення обласних державних адміністрацій (розділ 7 Типового положення).

22. Правозахисна діяльність прокурора у бюджетній сфері.

Згідно з ч.1 ст.3 Закону України «Про прокуратуру» повноваження прокурорів, організація та порядок діяльності прокуратури визначаються Конституцією України, цим Законом, іншими законодавчими актами.

У відповідності до п.9 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України прокуратура продовжує виконувати відповідно до чинних законів функцію нагляду за додержанням і застосуванням законів.

Рішенням Конституційного Суду України від 12.10.2011 в справі №1-20/20 підтверджено, що прокуратура України згідно з ст.123 Конституції України виконує вказану функцію через визначені в Законі правові механізми (способи, засоби).

Відповідно до ст.4 Закону України «Про прокуратуру» діяльність органів прокуратури спрямована на всемірне утвердження верховенства закону, зміцнення правопорядку і має основним завданням захист від неправомірних посягань, зокрема, закріпленої Конституцією України економічної системи.

Згідно з ч.1 ст.19 вказаного Закону предметом нагляду за додержанням і застосуванням законів, поряд з іншим, є додержання законів, що стосуються економічних відносин. Повноваження прокурора при здійсненні прокурорського нагляду за додержанням і застосуванням законів передбачені ст.20 Закону України «Про прокуратуру».

Відповідно до п.4 Генерального прокурора України від 12.04.2011 №3гн «Про організацію правозахисної діяльності органів прокуратури України», у ході організації та проведення перевірок основну увагу потрібно звертати, зокрема, на захист економічних інтересів держави. При цьому, у п.2.2. цього ж наказу від прокурорів вимагається надання принципової оцінки діям посадових осіб органів державного контролю щодо виконання покладених на них завдань.

У бюджетній сфері одними з таких органів є місцеві фінансові органи, що відповідно до ст.111 БК України уповноважені здійснювати контроль за дотриманням бюджетного законодавства на кожній стадії бюджетного процесу щодо місцевих бюджетів.

Типове положення про фінансове управління районної державної адміністрації затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2002 №1204. Положення про фінансові управління Чернівецької міської ради та районних у м. Чернівці рад затверджені відповідними рішеннями цих рад.

Згідно з п.1 Типового положення фінансове управління районних держадміністрацій є структурним підрозділом районної держадміністрації, що утворюється головою відповідної місцевої держадміністрації, є підзвітним і підконтрольним голові відповідної місцевої держадміністрації, Головному фінансовому управлінню облдержадміністрації.

Відповідно до п.3 зазначеного Типового положення до основних завдань фінансових управлінь віднесено:

- забезпечення реалізації державної бюджетної політики на відповідній території;

- складання розрахунків до проекту місцевого бюджету і подання їх на розгляд місцевої держадміністрації;

- розроблення пропозицій з удосконалення методів фінансового і бюджетного планування та фінансування витрат; підготовка пропозицій щодо фінансового забезпечення заходів соціально-економічного розвитку;

- здійснення контролю за дотриманням підприємствами, установами і організаціями законодавства щодо використання ними бюджетних коштів та коштів цільових фондів, утворених відповідною радою;

- здійснення загальної організації та управління виконанням місцевого бюджету, а також координація діяльності учасників бюджетного процесу щодо виконання бюджету.

Аналогічними повноваженнями наділені фінансові управління Чернівецької міської ради та районних у м. Чернівці рад.

У своїй діяльності фінансові управління повинні керуватися Конституцією України, законами України (зокрема, БК України), актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства фінансів України, розпорядженнями голови обласної і районної держадміністрації, наказами начальника Головного фінансового управління облдержадміністрації, актами відповідного органу місцевого самоврядування, прийнятими у межах його компетенції, а також положенням про управління (орієнтовний список нормативно-правових актів наведений у додатку 1 до цих методичних рекомендацій).

З урахуванням викладеного, метою правозахисної діяльності у цій сфері є забезпечення додержання бюджетного законодавства місцевими фінансовими органами, їх посадовими особами, насамперед, під час здійснення контролю на кожній стадії бюджетного процесу щодо місцевих бюджетів.

Завдання правозахисної діяльності полягає у захисті від неправомірних посягань інтересів держави на цьому напрямку, запобіганні, виявленні та усуненні порушень бюджетного законодавства в діяльності місцевих фінансових органів.

Об’єктами перевірок є місцеві фінансові органи, тобто фінансові управління районних державних адміністрацій, міських (міст обласного значення) та районних у м. Чернівці, селищних, а також сільських рад або відповідні сільські голови, які забезпечують виконання функцій місцевого фінансового органу, якщо такий орган не створено згідно із законом.

Крім того, у разі необхідності перевірки слід проводити безпосередньо на об’єктах, підконтрольних місцевим фінансовим органам, зокрема:

- під час перевірок, що проводяться прокуратурами районів (крім районних у м. Чернівці) – у виконавчих органах сільських, селищних і міських (міст районного значення) радах або в діяльності сільських голів (у вказаному вище випадку), установах і організаціях, що фінансуються з районного бюджету, управліннях, відділах та інших самостійних структурних підрозділах райдержадміністрацій (головних розпорядниках коштів районного бюджету), що підконтрольні фінансовим управлінням районних державних адміністрацій;

- під час перевірки, що проводиться прокуратурою м. Чернівці – у виконавчих органах міських рад (міст обласного значення), районних у місті рад (у разі їх створення), установах і організаціях, що фінансуються з міського (міста обласного значення) бюджету (головних розпорядниках коштів міського (міста обласного значення) бюджету), що підконтрольні фінансовим управлінням міських рад (міст обласного значення);

- під час перевірок, що проводяться прокурорами районів у м. Чернівці – в установах і організаціях, що фінансуються з районних у м. Чернівці бюджетів, управліннях і відділах районних у міста рад, що підконтрольні фінансовим управлінням районних у м. Чернівці рад.

Період перевірки необхідно обирати таким чином, щоб мати можливість надати правову оцінку роботі місцевих фінансових органів у динаміці, визначити основні тенденції та характерні причини, що впливають на ефективність виконання бюджету. З огляду на доцільність порівняння окремих показників бюджету, загальний період перевірки має бути не менш ніж 2 роки.

Джерелами інформації про стан законності у діяльності місцевих фінансових органів можуть бути будь-які відомості або дані про додержання бюджетного законодавства на кожній стадії бюджетного процесу щодо місцевих бюджетів та які можуть бути збережені на матеріальних носіях (документи) або відображені в електронному вигляді (наприклад, звіти про виконання місцевих бюджетів, програми соціально-економічного розвитку територій та звіти про їх виконання, дані органів державної податкової служби про обсяги надходжень податків, зборів (обов’язкових платежів), територіальних органів Державної фінансової інспекції про виявлені факти фінансових порушень, матеріали засобів масової інформації тощо). Важливим джерелом отримання інформації є участь прокурора у роботі сесій місцевих рад, засіданнях їх виконкомів та постійних комісій, державних адміністрацій, які розглядають питання формування, розподілу та використання бюджетних коштів, затвердження бюджету.