Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
технологічна-4.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
186.88 Кб
Скачать
  1. Контроль за виконанням програми практики

Проходження технологічної практики передбачає обов’язкове ведення щоденника практики, де відображаються всі етапи проведеної студентом-практикантом роботи, а також заносяться коментарі, заохочення та зауваження керівника практики від підприємства та керівника від університету. Приблизний розподіл часу, потрібний для прибуття на базу практики, виконання завдань, передбачених програмою технологічної практики та індивідуального завдання, а також оформлення звіту, наведено у табл. 2.

Таблиця 2

Приблизний розподіл часу, потрібний для виконання програми технологічної практики

поз.

Етап роботи

Кількість

днів

1

Прибуття на завод та поселення у гуртожиток та одержання перепусток, інструктаж з техніки безпеки та охорони праці, ознайомлювальна екскурсія по підприємству

1

2

Вивчення технології виробництва основного продукту

4

4

Ознайомлення з нормативно-технічною документацією, що використовується на підприємстві

2

5

Вивчення допоміжних служб підприємства

1

6

Ознайомлення з роботою цехової та заводської лабораторій, організацією всіх видів і рівнів контролю на підприємстві

2

7

Збір даних про виробничо-господарську діяльність заводу

1

8

Збір матеріалів для оформлення звіту з практики і курсового проекту

1

10

Оформлення звіту

1

11

Від’їзд

1

Всього

14

(2 тижня)

  1. Вимоги до звіту з технологічної практики

Матеріали, зібрані під час технологічної практики, студент оформлює у формі звіту. До нього повинні входити: текстовий матеріал, що охоплює всі питання програми практики, а також відповідний ілюстративний матеріал (технологічна та апаратурна схеми). Ілюстративний матеріал подається у вигляді креслень, виконаних самим студентом з використанням систем автоматизованого проектування і креслення AutoCAD або Compass, які є копіями заводських креслень. Копіювати зазначені схеми та креслення допускається тільки з дозволу керівника практики від підприємства.

  1. Оцінювання результатів практики

Відповідно до календарного графіку технологічної практики та встановлених вимог студент готує і оформляє письмовий звіт (з усіма зібраними матеріалами), який подається на перевірку та візування керівникові практики від підприємства (наукової установи) разом із щоденником. За бажанням керівника можливе проведення перевірки знань студента у формі заліку. Керівник практики від підприємства (наукової установи) також складає відзив на кожного студента-практиканта, який включає його оцінку виконання студентом програми та календарного графіку проходження практики. Підписаний керівником практики звіт завіряється печаткою підприємства (наукової установи).

Після повернення в університет студент подає на перевірку та візування керівникові практики від університету, а також безпосередньому керівникові його науково-дослідної роботи або дипломного проекту письмовий звіт з додатками, щоденник та матеріали щодо виконання індивідуального завдання.

Підсумкове оцінювання проходження студентом практики проводиться за єдиним модулем (див. табл. 3), для кожного із елементів якого встановлена максимальна і мінімальна кількість балів, які може отримати практикант.

Таблиця 3

Зміст модуля технологічної практики студентів, оцінювання його елементів в балах, форми контролю та відповідальні за проведення

поз.

Елементи модуля

Кількість балів

Форма контролю

Хто проводить контроль

мінімальна

максимальна

1

Виконання календарного графіку проходження практики

6

10

Поточний контроль

Керівник практики від підприємства (наукової установи);

керівник практики від університету*

2

Виконання індивідуального завдання (ІЗ)

12

20

Перевірка ІЗ

Керівник практики від кафедри

3

Звіт студента з практики

12

20

Перевірка звіту

Керівник практики від кафедри

4

Знання, уміння, навички за програмою практики

30

50

Залік в усній формі за білетами

Кафедральна комісія

Всього

60

100

П р и м і т к а. * Оцінка керівника практики від університету враховується у разі проходження студентом практики у м. Києві.

При цьому передбачено різні форми контролю виконання елементів модулю. Так, виконання студентом календарного графіку проходження практики оцінюється керівником практики від підприємства (наукової установи) за 5-ти бальною шкалою. Оцінка проставляється в щоденнику практики студента і потім переводиться керівником практики від університету у відповідну кількість балів (табл. 3, поз. 1) для їх врахування при підсумковому контролі.

Відповідність змісту і оформлення звіту студента з практики встановленим програмою вимогам та виконання індивідуального завдання оцінюється керівником практики від кафедри в балах (табл. 3, поз. 2 і 3).

Знання, уміння та навички студента за програмою практики оцінюється кафедральною комісією, призначеною завідувачем кафедри із числа керівників практики (3−4 викладачі).

Залік з практики проводиться в усній формі кафедральною комісією у десятиденний строк з дня закінчення практики. Лише за наявності підписів керівників та печатки підприємства (наукової установи), де студент проходив технологічну практику, він допускається до складання заліку.

Підсумкове оцінювання проводиться з урахуванням сумарної кількості балів, отриманих студентом за окремими елементами модуля (табл. 3, поз. 1−4).

Студент, який не виконав програму технологічної практики, або одержав незадовільну оцінку залишається на повторний курс навчання.