Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Gotovi.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
962.05 Кб
Скачать

6.Основні функції державної геодезичної служби.

Основні функції – встановлення й поширення єдиної на всю територію України державної геодезичної референцної системи координат, геодезичне забезпечення виконання робіт господарського, наукового та оборонного значення. З 2003 року Укргеодезкартографія проводить роботи з модернізації Державної геодезичної мережі. Сформовано Українську перманентну мережу глобальних навігаційних супутникових спостережень. Основною метою топографічного картографування є забезпечення органів державного управління всіх рівнів, місцевого самоврядування, юридичних осіб і громадян сучасними та достовірними геопросторовими даними про місцевість.

Укргеодезкартографія видає топографічні карти повного масштабного ряду, плани населених пунктів; здійснює оновлення планів і карт на основі постійного моніторингу картографо-геодезичного стану природного й антропогенного середовища та змін політико-адміністративного устрою. Державні підприємства картографо-геодезичної сфери діяльності проводять інженерно-геодезичні роботи, надають картографо-геодезичні послуги, здійснюють тематичне картографування для потреб вітчизняної економіки, науки, освіти та широких верств населення.

7. Вимоги до виконання топографо-геодезичних робіт (лекції 3 листок ліворуч зверху)

8. Одержання ліцензії(неточна відповідь)

Діяльність по проектуванню будівель і споруд, на території України, за виняткомспоруд сезонного або допоміжного призначення включає розробку проектноїдокументації на будівництво, розширення, реконструкцію, капітальний ремонт ітехнічне переозброєння будівель і споруд житлового, виробничого, соціального, культурно - побутового, спеціального і іншого призначення і їх комплексів, інженерноїі транспортної інфраструктур.

Ліцензія на проектування видається Головною Архітектурно Будівельною Інспекцією .

Ліцензія на проектування є Cтандартный бланк і Додаток до Ліцензії, без якого вона не дійсна. У Додатку міститься перелік видів робіт, які має право виконувати Ліцензіат. Термін дії ліцензії - 3 року (на нову організацію, ліцензію отримує вперше), 5 років (ліцензія виходить не вперше).

Під кожен вид діяльності, який потрібні будівельній компанії, потрібні відповідніфахівці, комп’ютерна техніка, спеціальні програми для проектування (обов′язкова умова - покупка ліцензійного продукту).

Особливість оформлення ліцензії на проектні роботи - потрібна більша кількістьфахівців (інженерів, проектувальників). Загальний принцип - по 2ва фахівця на кожний з видів робіт (один обов′язково штатний співробітник, другий допускається за сумісництвом).

По штатних співробітниках: необхідно прикласти копії трудових книжок 5-6 розворотів по кожному співробітникові - необхідні для визначення стажу роботи за фахом (не менш 3-х років).

Такі фахівці, як наприклад, головний проектувальник , повинен обов′язково бути в штаті.

Комп’ютерна техніка може використовуватися як власна, так і орендована, але відповідна по технічних параметрах заявленим видам робіт.

Програмне забезпечення - обов′язково ліцензійне і обов′язкове своє - перевіряється договори покупки-продажу, ліцензія на використання.

Підприємство повинне бути забезпечене нормативно-технічною літературою , підтверджене договорами, накладними або актами приймання-передачі.

Процедура ліцензування на проектні роботи

Будівельна фірма, що Знов відкрилася, також не може розраховувати на те, що отримає ліцензію на великий список видів діяльності. Після отримання ліцензії на певні роботи вона може, почавши роботу, поступово розширювати свої види діяльності. Це можна зробити не раніше чим через 3-4 місяці.

Під час подачі документів на отримання ліцензії Вам призначають перевірку стану матеріально - технічної бази і структури інженерний - технічних працівників (ІТР), нормативного забезпечення. Будьте готові підтвердити все накладними, договорами оренди, трудовими книжками, наказами і нарахуваннями заробітної плати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]